Allmänt

Bästa Espressokaffet 2022

När du köper det bästa espressokaffet är det viktigt att du inte bara känner till hur kaffet tillagas utan du måste också tänka på kaffebönornas kvalitet. Tänk på att kaffe är en färskvara det är stor skillnad på smak mellan olika typer av kaffebönor. Det allra bästa och smakrikaste espressokaffet får du när du maler dina bönor själv!

Vi har provat oss fram till de godaste kaffebönorna som kommer att ge dig underbart gott espressokaffe:

Bäst i Test
johan nystroem brazil fortaleza 250g
4.9/5
Balanserat Kaffe med toner av Choklad, Hasselnöt & Karamell
Premium
4.9/5
Arabica & Robustabönor med toner av Choklad & Kryddighet
Prisvärd
4.8/5
Kraftig Espresso med Jordig Smak med toner av Kakao
Billig
4.8/5
Söt & Fruktig Smak med toner av Nötter, Smörkola, Persika, Hallon & Tranbär

Vad du ska Tänka på när du Köper Espressokaffe

Espresso innehåller en större mängd kaffe än något annat kaffe och serveras vanligtvis i små mängder. 30-35 ml portion. Den innehåller 64,5 milligram koffein, samma mängd som skulle finnas i 180 ml droppkaffe. När du tittar på barista som gör din espresso kommer du att märka att han eller hon trycker ner kaffet för att främja en jämn penetration av vattnet genom kaffesorterna. Det finns ingen standard som definierar denna process, men vissa baristor är skickligare än andra och vattnets tryck är viktigt i processen. När baristan producerar en espresso kallas det “dra ett skott”, från den tid då alla espressomaskiner hade en spak. Espresso definierar både kaffe och bryggkaffe, och alla bönor kan användas för att producera äkta espresso. Vissa människor föredrar en mörkare rostning medan andra föredrar en ljusare rostning. Det ökade intresset för Espresso har lett till fler Espressomaskiner för hemmabruk När du är ute och köper flera koppar kaffe om dagen kan du överväga att köpa en egen Espressomaskin.

Den Bästa Espressomaskinen

Espresso är en italiensk kaffebryggningsmetod där kokande vatten (90 grader C) pressas över tätt packat kaffe och är det vanligaste sättet att göra det bästa Espressokaffet. Den började i Italien, Frankrike och Spanien och har med migrationen gradvis spridits till resten av världen. Det är tjockare än kaffe som görs på andra sätt, och det bästa espressokaffet har sin egen något tjockare viskositet på grund av mer suspenderade fasta ämnen i bryggprocessen.

Om du ska köpa en espressomaskin för hemmabruk för att göra det bästa espressokaffet finns det några funktioner som du bör tänka på.:

  • PID-temperaturreglering
  • Pumphandtag
  • Trevägs tryckutjämning för att undvika att det sprutas ut jord överallt.
  • 58 mm filterkorg
  • Ett inbyggt filtreringssystem
  • Se till att du har tillräckligt med bänkutrymme för din nya maskin, eftersom vissa av dem är stora.

En espressomaskin är ett stort inköp, och om du vill ha det bästa espressokaffet hemma är det något du bör överväga noga innan du köper en maskin.Du måste läsa all information och göra ett välgrundat val eftersom det finns så många maskiner på marknaden.

Den moderna espressomaskinen som använder varmt vatten uppfanns på 1940-talet av Gaggia och de gamla Gaggia-maskinerna fokuserade på crema, termen crema Caffe används inte längre, men crema förekommer fortfarande när vi beskriver det tjocka vita skummet på espresson.

Kaffebönor för Espresso och Ristretto

När du börjar använda din espressomaskin kan du experimentera med olika kaffebönor och utveckla några favoriter.

Espresso utgör basen för alla våra favoritkaffe, inklusive cappuccino, latte, short black, ristretto och macchiatos, vilket ger många valmöjligheter när det gäller kaffekokning. Om du föredrar kaffe som inte smakar bittert måste du experimentera, vanligtvis med en blandning av arabica- och robustakaffebönor. De färska kaffebönorna har en naturlig olja, och smaken kommer att frigöras när du gör kaffet i din nya maskin.

När du väl har hittat rätt blandning får du den äkta kaffesmaken utan bitterhet och utan att behöva tillsätta socker i koppen.

Om du tycker om en Ristretto används mindre vatten än för Espresso. Ristretto är en trevlig förändring eftersom den på grund av den korta extraktionstiden smakar sötare, men det används fortfarande samma mängd kaffe som för Espresso.

Tillverkningsmetoder för Espresso

Espresson som vi köper på ett kafé smakar ofta starkare, och det beror till stor del på baristans skicklighet och övning.

Espresso är en bryggningsmetod där en liten mängd nästan kokande vatten pressas genom finmalda kaffebönor. Det kan drickas varmt eller kallt, och du kanske vill ha det isat under sommaren som det bästa espressokaffet för varmt väder. Det bästa med espresso är de lager av tjockt skum som bildas ovanpå kaffet,

Om vi vill ha en Ristretto för omväxlings skull pressas vatten genom kaffet med högt tryck, med samma mängd malet kaffe och hälften så mycket vatten. Det fokuserar på de aromatiska aspekterna av kaffebryggningsmetoden vilket gör att smaken förblir intakt. Ristretto i Italien serveras alltid med ett glas vatten. Ristretto betyder egentligen begränsad och är en kortare version av Espresso som är mellan 15 ml och 25 ml. Den kortare koncentrerade mängden smakar något sötare än Espresso.

I Italien är kaffet aldrig riktigt varmt nog, och det är en kulturell skillnad att italienarna verkar gilla att deras kaffe inte kan serveras för varmt.

Espresso är Bra för Hälsan!

Av hälsoskäl är det bättre att dricka Espresso än något annat kaffe, eftersom det innehåller en mängd olika antioxidanter. Anledningen till detta är att Espresso har antioxidativa egenskaper som finns i fasta ämnen och jämfört med andra kaffesorter innehåller högre mängder. Hälsofördelarna inkluderar höga halter av magnesium i kosten och B-vitamin riboflavin för varje 100 gram Espressokaffe. Det innehåller knappt några kalorier så det är en perfekt bantningsdryck, med cirka 6-8 kilojoule per kopp.

Skål

Att välja det bästa Espressokaffet är en fråga om smak och kaffe har varit populärt i USA, Storbritannien, Australien och Europa sedan 1950-talet, då unga människor som inte fick gå på hotell förrän de fyllt 21 år gick till kaffehus och lyssnade på levande musik. En del av kaffehusen pågick långt in på natten och många spetsade kaffekannan med olika former av alkohol och luften var tung av cigarettrök. Saker och ting har förändrats, men vår Espresso förblir en konstant.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se även
Close
Back to top button