Elektronik

Regeldetektor Test 2022

Regeldetektorer, eller regelsökare som de ocksÄ kallas, Àr viktiga smÄ verktyg för varje snickare. De anvÀnds för att lokalisera dolda installationer som reglar i trÀ och metall, elkablar, vattenbÀrande plaströr, balkar och stolpar. En bra regeldetektor Àr lÀtt att anvÀnda och ger vanligtvis hög noggrannhet. Men med sÄ mÄnga tillgÀngliga regeldetektorer pÄ marknaden kan det verka ganska komplicerat att vÀlja den bÀsta för dina behov.

Men lugn i stormen, vi har testat oss fram och till slut hittat vÄra klara favoriter bland Ärets bÀsta regeldetektorer:

BĂ€st i Test
zircon x85 regelsokare
4.9/5
Enkel och SĂ€ker Detektering
Premium
4.9/5
Lokaliserar Objekt Ned Till 12cm
PrisvÀrd
4.2/5
Lokaliserar Elledningar och Metall
Billig
4.5/5

Hittar föremÄl 10cm Bakom VÀggen

Köpguide: Regeldetektor Test

NÀr du köper en regeldetektor för snickare Àr det viktigt att du vet hur du ska anvÀnda den och vilka funktioner regelsökaren har.

SÄ vad Àr det man bör tÀnka pÄ nÀr man köper en regeldetektor för snickare?

TÀnk pÄ Detta nÀr du Köper en Regeldetektor för Snickare

Det första beslutet som snickare bör fatta nÀr de vÀljer en regeldetektor Àr om de föredrar en magnetisk eller elektronisk skanner. I de flesta fall Àr magnetiska regeldetektorer standardvalet, eftersom de har nÄgra bra integrerade funktioner och i allmÀnhet kostar mindre. Du kan dock vÀlja en allt-i-ett elektronisk regeldetektor om du vill hitta reglar, avlopp och ledningar. Beslutet bör oftast fattas beroende pÄ dina behov och din ekonomiska situation.

Sensorstorlek

Om du vÀljer en elektronisk regeldetektor Àr storleken pÄ sensorn en viktig egenskap att ta hÀnsyn till. Utan tvekan kan regeldetektorer med större sensorer tÀcka en större vÀggyta snabbt och i vissa fall kan de se genom tjockare vÀggar. Dessutom finns det elektroniska regeldetektorer med flera sensorer pÄ marknaden. Dessa enheter kan samtidigt leta efter reglar, deras centrum och kanter samt dolda vÀggdelar, som rör och fÀstelement.

Inbyggt Vattenpass

En sÀrskild funktion som finns i bÄde elektroniska och magnetiska regeldetektorer för snickare Àr ett inbyggt vattenpass som kan hjÀlpa dig att jÀmna ut hyllor som du sedan fÀster pÄ vÀggen. Elektroniska regeldetektorer kan ocksÄ ha en inbyggd laser som hjÀlper dig att rikta in ytterligare fÀstelement. En sÄdan teknik Àr ocksÄ anvÀndbar för att utföra enkla uppgifter med noggrannhet, som att hÀnga en serie fotoramar pÄ vÀggen pÄ exakt samma höjd.

Ergonomiskt Handtag

Det kan vara anstrÀngande att anvÀnda en regeldetektor i lÄnga timmar. DÀrför kan det vara till stor hjÀlp att leta efter en modell som har ett ergonomiskt handtag. De flesta regeldetektorer, antingen elektroniska eller magnetiska, krÀver att man trycker pÄ en knapp för att starta skanningsprocessen. Föredra en modell som har en knapp placerad pÄ ett bekvÀmt stÀlle för att fÄ bÀttre kontroll över enhetens rörelse. Formen pÄ en bra regeldetektor bör ocksÄ göra att du kan hÄlla fast vid den pÄ ett sÀkert sÀtt.

Olika Typer av Regeldetektorer

Det finns tvÄ huvudkategorier av regeldetektorer som bygger pÄ vilken metod de anvÀnder för att upptÀcka reglar. Varje typ har sina egna fördelar och olika egenskaper. Magnetiska regeldetektorer har kraftfulla magneter som exakt kan upptÀcka metallskruvar eller spikar. De Àr sÀrskilt bra pÄ att upptÀcka reglar bakom standardgipsvÀggar. Men eftersom de upptÀcker metall kan de ocksÄ ta upp andra metaller frÄn vÀggen, vilket leder till falska positiva resultat och krÀver ytterligare arbete för att se till att du har hittat alla de rÀtta reglarna.

Å andra sidan har en elektronisk regeldetektor för snickare inre sensorer som kan kĂ€nna förĂ€ndringen i tĂ€thet pĂ„ den plats bakom vĂ€ggen dĂ€r det finns trĂ€reglar. Ett ljudalarm avges vanligtvis nĂ€r de upptĂ€cker en signal, och de har vanligen en LED-indikatorlampa för att peka ut reglarnas centrum. De Ă€r vanligtvis lite dyrare jĂ€mfört med magnetiska regeldetektorer och de behöver batterier för att fungera.

Fördelar med att AnvÀnda en Regeldetektor

En regeldetektor av hög kvalitet kan hjĂ€lpa dig att hitta reglarna snabbt och exakt. Även om en del personer anvĂ€nder sig av den gammaldags metoden och knackar pĂ„ vĂ€ggen för att lyssna efter ihĂ„liga ljud tills de hittar en regel, Ă€r denna teknik inte sĂ€rskilt effektiv och kan vara ganska tidskrĂ€vande. Om man misslyckas med att spika i en reglar kan det skapa allvarliga problem, dĂ€r det vanligaste Ă€r att stora föremĂ„l dras ut ur vĂ€ggen. SĂ„ de stora fördelarna med regeldetektorer Ă€r följande:

  • Hög noggrannhet vid detektering av reglar
  • LĂ€tt att anvĂ€nda, anvĂ€ndarvĂ€nliga enheter
  • Generellt sett billig, olika priser beroende pĂ„ specialfunktioner.
  • Snabbt sĂ€tt att skanna vĂ€ggen

Summering

Det Àr inte sÄ komplicerat att hitta en regeldetektor av hög kvalitet för snickare. Det finns specifika funktioner att leta efter, men det slutliga beslutet bör frÀmst bero pÄ din budget och dina personliga behov. I varje fall Àr regeldetektorer verkligen anvÀndbara verktyg, de Àr billiga, mycket effektiva och bör inte missas av nÄgon modern snickare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button