Elektronik

VĂ€derstation Test 2022

Ofta kommer vÀderleksrapporterna som du ser i en vÀder-app frÄn stationer som ligger flera kilometer frÄn din plats. DÀrför kan det finnas betydande skillnader i dessa rapporter jÀmfört med de faktiska förhÄllandena runt omkring dig. Det Àr dÀrför du bör övervÀga en vÀderstation för hemmet. De bÀsta vÀderstationerna för hemmet berÀttar exakt hur vÀdret ser ut runt ditt hem!

Vi har jÀmfört Ärets bÀsta vÀderstationer, och hÀr Àr vinnarna i vÄrat test:

BĂ€st i Test
Telldus Smart VĂ€derstation test

Telldus Smart VĂ€derstation

5/5
FĂ„ Notiser till din Mobil med Telldus Live!
Premium
4.9/5
Proffs-VĂ€derstation med Otroligt Noggrann MĂ€tning
PrisvÀrd
4.6/5
PrisvÀrd VÀderstation med MÄnga Funktioner
Billig
4.5/5
Billlig VĂ€derstation med de Viktigaste Funktionerna

Köpguide: VÀderstation Test

En bra vÀderstation ger dig exakta vÀderuppdateringar genom att mÀta atmosfÀriska förhÄllanden, t.ex. temperatur, relativ luftfuktighet, barometertryck, nederbörd, vindhastighet och vindriktning. De kan ocksÄ anslutas till Internet, sÄ att du kan övervaka vÀderförhÄllandena var du Àn befinner dig och dela dina resultat med andra vÀderentusiaster.

Vad du Bör TÀnka pÄ nÀr du Köper en VÀderstation

Det finns mÄnga fördelar med att installera en egen vÀderstation hemma. Men innan du gÄr ut och köper vilken slumpmÀssig vÀderstation som helst finns det nÄgra viktiga faktorer att ta hÀnsyn till nÀr du fattar ett slutgiltigt beslut:

Installation

Den viktigaste faktorn att ta hĂ€nsyn till nĂ€r du vĂ€ljer att installera en vĂ€derstation för hemmet Ă€r var den ska placeras. Även om det finns ett antal trĂ„dlösa alternativ tillgĂ€ngliga, krĂ€ver de fortfarande ström för att fungera. DĂ€rför spelar installationsplatsen en viktig roll oavsett om den Ă€r trĂ„dlös eller trĂ„dbunden.

NÀr du har fattat beslutet om du ska anvÀnda en trÄdlös eller trÄdbunden vÀderstation för hemmet mÄste du bestÀmma det bÀsta sÀttet att montera den. Att placera utrustningen pÄ fel plats kan leda till felaktiga resultat. Om den stÄr för nÀra ett överhÀng kanske den inte kan mÀta regnmÀngden eller vindhastigheterna exakt.

HĂ„llbarhet

Alla vÀderstationer Àr inte skapade pÄ samma sÀtt, och dÀrför kan vissa enheter vara mer hÄllbara Àn andra. Det Àr viktigt att komma ihÄg att vÀderstationen mÄste utsÀttas för elementen Äret runt för att kunna samla in de mest exakta uppgifterna för att fungera korrekt. Om utrustningen inte Àr tillrÀckligt hÄllbar kommer den helt enkelt inte att hÄlla. MÄnga mÀnniskor har gjort misstaget att köpa de billigaste enheterna de kan hitta, bara för att upptÀcka att dessa enheter helt enkelt inte hÄller sÀrskilt lÀnge. NÀr man vÀljer en vÀderstation för hemmabruk Àr det viktigt att ta hÀnsyn till hur hÄllbara var och en av sensorerna Àr.

FjÀrrtillgÄng

NÀr du ska vÀlja vÀderstation mÄste du bestÀmma om du vill ha ett trÄdbundet eller trÄdlöst system. Som en allmÀn tumregel gÀller att trÄdbundna system mÄste anslutas direkt till en dator eller skÀrm för att fungera korrekt. DÀrför kan det vara svÄrare att fÄ fjÀrrÄtkomst till data nÀr du vÀljer ett trÄdbundet alternativ. Wi-Fi-system Ä andra sidan gör det i allmÀnhet möjligt att fÄ tillgÄng till vÀderdata frÄn vilken plats som helst i hemmet och frÄn nÀstan vilken enhet som helst. Om fjÀrrÄtkomst Àr viktigt för dig Àr det viktigt att se till att det ingÄr i systemet. MÄnga av de bÀttre systemen som finns inkluderar en egen applikation som kan laddas ner till din smartphone eller surfplatta.

Display

Eftersom du kommer att behöva se de data som systemet samlar in Ă€r det viktigt att se till att det levereras komplett med en lĂ€ttlĂ€st display. Även om det finns ett antal enheter som har sina egna separata LCD-skĂ€rmar kan de flesta av dem anslutas till en dator eller annan digital enhet för att visa vĂ€derdata. För att se till att de Ă€r lĂ€ttare att lĂ€sa vill du vĂ€lja en display som kommer i det format som du föredrar. Medan vissa mĂ€nniskor gillar det nygamla digitala utseendet föredrar andra en mer traditionell analog avlĂ€sning. Innan du gör ett köp bör du ta dig tid att gĂ„ igenom alla displayalternativ som finns tillgĂ€ngliga.

Noggrannhet

Utan tvekan Àr den viktigaste funktionen att ta hÀnsyn till nÀr du vÀljer en vÀderstation för hemmet systemets noggrannhet. Dessa sensorer ska vara tillrÀckligt exakta för att ge de nödvÀndiga vÀderdata som du behöver. NÀr man tittar pÄ noggrannheten hos ett system Àr det viktigt att ta hÀnsyn till placeringen och förhÄllandena runt hemmet.

För att en anemometer ska kunna mĂ€ta vindhastigheten exakt mĂ„ste den monteras ovanför takets nivĂ„. Samtidigt bör termometern placeras pĂ„ en plats dĂ€r den kan mĂ€ta temperaturen utan att utsĂ€ttas för direkt solljus. Ännu viktigare Ă€r att regnmĂ€taren ska monteras pĂ„ en plats dĂ€r den kan fĂ„nga regnet utan att hindras av nĂ€rliggande byggnader eller trĂ€d.

Funktioner

Ingen vÀderstation för hemmet Àr byggd pÄ samma sÀtt, och mÄnga av dem erbjuder ett stort antal olika funktioner. De flesta system kan registrera vind, regn och temperatur, men det finns ett antal olika system som ocksÄ ger dig data om lufttryck, luftfuktighet samt tidvatten. Det Àr viktigt att faststÀlla exakt vilka behov du har innan du fattar ett slutgiltigt beslut, sÄ att du kan se till att du köper en enhet som erbjuder alla de funktioner som du söker.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button