Hem & Trädgård

Bilschampo Test 2022

Bilschampo används ofta som rengöringsmedel för bilar. Detta bilrengöringsmedel är i flytande form och innehåller olika kemikalier som hjälper till att avlägsna smuts och skit från bilens yta. Det finns olika typer av bilschampo på marknaden och varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, detta kan du läsa mer om längre ner i detta inlägget!

Men nu ska vi kika på årets bästa bilschampon i olika prisnivåer:

Bäst i Test
tershine purify s
4.9/5
Svenskt Kvalitetsschampo
Premium
4.9/5
Gymma Omdömen!
Prisvärd
4.7/5
Vaxfritt & PH-Neutralt
Billig
4.5/5
Effektivt & Prisvärt

Tänk på detta när du ska Köpa Bilschampo

När man väljer ett schampo är det viktigt att ta hänsyn till vissa faktorer som typ av schampo, pris, doft och hur mycket bilschampo som behövs.

Tänk på följande 6 saker:

 1. Typ av bilschampo:

De olika typerna av schampo som finns på marknaden är vattenbaserat schampo, vaxbaserat bilschampo och kiselbaserat bilschampo.

 • Vattenbaserat schampo är det vanligaste schampot för bilar. Denna typ av schampo är lätt att använda och är inte hård mot bilens yta.
 • Vaxbaserat schampo är en annan populär typ av bilschampo. Det lämnar ett skyddande lager på bilens yta och får den att glänsa.
 • Silikonbaserat schampo innehåller carnaubavax som ger bilytan ett vått utseende. Denna typ är lätt att använda.

Vilken typ av bilschampo du väljer beror på vilken typ av yta du har på bilen. Om bilytan är känslig är det lämpligt att använda ett vattenbaserat bilschampo. För bilytor som inte är särskilt ömtåliga kan antingen ett vaxbaserat bilschampo eller ett silikonbaserat bilschampo användas.

 1. PH-balanserat bilschampo:

När bilschampo blandas med vatten bildas ett lödder. Detta lödder kan vara antingen surt eller alkaliskt. Om schampot inte är pH-balanserat kan det skada billacken. Leta alltid efter schampon som är pH-balanserade och inte innehåller några starka kemikalier.

Ett schampo med balanserat pH gör att tvålen kan sköljas rent utan att lämna sura rester som kan etsa billacken. Dessutom bidrar det till att bibehålla bilvaxer och förseglingar genom att inte avlägsna dem under tvättprocessen.

 1. Smörjförmåga:

Smörjförmåga avser hur väl bilschampot glider över bilens yta. Ett bra schampo har en hög smörjförmåga, vilket innebär att det är skonsamt mot bilens lack och inte orsakar några repor.

 1. Skummande verkan:

Schampot ska ha en god skumverkan så att det lätt kan ta bort all smuts, smuts och fett från bilen. Det kapslar in och lyfter bort smuts från den målade ytan samtidigt som det är skonsamt för lacken.

 1. Biologiskt nedbrytbar:

Ett bra schampo ska vara biologiskt nedbrytbart och får inte innehålla några skadliga kemikalier. Detta är viktigt eftersom vattnet när du tvättar din bil rinner av och hamnar i dagvattenledningarna. Om schampot innehåller skadliga kemikalier kan det förorena miljön.

 1. Pris:

Bilschampon finns i olika prisklasser. Vissa schampon är dyra medan andra är relativt billigare. Det är viktigt att välja ett bilschampo som är prisvärt och som också passar dina behov. Men kompromissa inte med kvaliteten för prisets skull.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga 1: Hur ofta ska du tvätta din bil?

Svar: För att din bil ska se så bra ut som möjligt bör du tvätta den minst en gång i veckan. Om du bor i ett område med mycket damm eller pollen kan du dock behöva tvätta den oftare, men inte mer än två gånger i veckan.

Fråga 2: Vilken typ av schampo ska du använda?

Svar: Ett bra bilschampo tar bort smuts och skit utan att ta bort vaxet från bilens yta. Leta efter ett schampo som är särskilt utformat för användning i bilar. Undvik att använda diskmedel, tvättmedel eller andra hushållsrengöringsmedel, eftersom dessa kan skada bilens lack. Ifall du köper något av de bilschampon som vann i vårat test kan vi garantera att du kommer bli nöjd med resultatet!

Fråga 3: Hur vet man ifall en biltvätt är bra?

Svar: Det är viktigt att de produkter som biltvätten använder är säkra för din bil. Här är några saker att tänka på när du letar efter ett nytt ställe att tvätta din bil på:

 • Vilken typ av vatten de använder. Vissa företag använder filtrerat eller avjoniserat vatten, vilket är bättre för bilens lackering.
 • Kvaliteten på schampot och andra rengöringsmedel som de använder. Se till att de använder produkter som är avsedda för bilar och som inte skadar färgen eller finishen.
 • Den metod som de använder för att torka bilen. Vissa företag använder lufttorkning, vilket kan orsaka vattenfläckar, medan andra använder handdukar eller sämskskinn, vilket är mindre benäget att skada bilens yta.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button