Skönhet

Varmluftsborste Test 2022

Du är förmodligen trött på att slösa timmar framför spegeln i badrummet på att prova olika hårstylingsprodukter för att skapa en unik frisyr. En bra varmluftsborste är lösningen! Om du behöver förkorta tiden för din styling är en varmluftsborste ett steg i rätt riktning! Läs allt värt att veta om varmluftsborstar i våran köpguide längre ner, där du också får lära dig hur du använder en varmluftsborste.

Vi har jämfört årets bästa varmluftsborstar och här är våra klara favoriter:

Bäst i Test

obh nordica bjorn axen
4.9/5
2 Rundborstar + 1 Hårborste

Premium

ghd
4.9/5
Avancerad Ultra-Zone Teknologi

Prisvärd

4.6/5
3 Värme- och Hastighetslägen
Billig
4.3/5
2 Värme- & Hastighetslägen

Köpguide Varmluftsborste Test

En varmluftsborste ger dig en kvalitetsblåsning i bekvämligheten av ditt hem. För att lösa dina hårstylingsproblem kan du välja din favoritluftfön – borstarna i luftborsten hjälper dig att kontrollera och styra håret. Flödet av varm luft genom uppvärmda borst polerar hårets nagelband. Mindre tid och ansträngning går åt till att få en glänsande och smidig frisyr. Med en varmluftsborste slipper du använda både en borste i ena handen och en torktumlare i den andra. Till skillnad från analoga hårtorkar kan varmluftsborstar dessutom hjälpa dig att locka håret beroende på hur du utformar och fäster borsten.

Vad du ska Tänka på när du Köper en Varmluftsborste

Det finns en mängd olika varmluftsborstar både i nätbutiker och på marknaden. Att välja en lämplig torktumlare för dig själv kan vara en utmaning. Varmluftsborstar finns i olika huvudstorlekar och värmekapacitet. Du måste därför fatta ett välgrundat beslut när du väljer din favoritvarmluftsborste.

Tänk igenom följande:

 • Kvaliteten på Borsten

Se till att du inte köper en förfalskad produkt. Det kan bli dyrt eftersom det kan skada ditt hår. Välj lagliga affärer där du kan köpa en original varmluftsborste som kommer att vara hållbar och effektiv.

 • Kostnaden för produkten

Tänk på det budgeterade beloppet du behöver spendera på en varmluftsborste. Bara för att en produkt är högt prissatt betyder det inte att dess kvalitet är bra. Det finns ganska prisvärda produkter som ger högkvalitativa tjänster.

 • Tillgänglighet

Vissa modeller är lätt tillgängliga på den lokala marknaden, medan andra bara kan beställas på nätet. Välj en produkt som är lätt tillgänglig för att spara på kostnaden.

 • Säkerhet

Din säkerhet när du använder borsten är mycket viktig. Undvik att köpa apparater som kan ge dig chockströmmar i huvudet när du använder dem. Fråga om produktens säkerhet innan du köper den. Du kan också begära förprovning så att eventuella fel kan upptäckas.

En tung och varm varmluftsborste gör dig obekväm när du använder den. Varmluftsborstens vikt kan orsaka smärta i armar och axlar. I de flesta fall väger varmluftsborstar ungefär ett halvt kilo utan pipan. Även en liten skillnad i vikt kan kännas tung när du lockar håret.

 • Storleken på tunnan

Vilken typ av hår du har och vilken frisyr du föredrar avgör vilken storlek som passar dig. Därför är det bäst att alltid välja en lättare borste under 3cm, särskilt för att skapa lockar. Om du behöver större lockar är en tjockare pipa med mer än 6cm lämplig.

 • Funktioner

Om du vet vad du ska leta efter i en varmluftsborste kan du förhindra skador och förlust av defekta apparater. Varmluftsborsten använder joner som är negativt laddade för att förhindra frissighet och påskynda torktiden. Oönskad frissighet motverkas när negativt laddade joner reagerar med positivt laddade joner i vattnet. En varmluftsborste hjälper till att minska hårskador, vilket kan få långtidseffekter genom att du kan använda den vid en lägre temperatur.

Så Använder du en Varmluftsborste

Det spelar ingen roll om du är en professionell stylist eller nybörjare; det är mycket enkelt att använda en varmluftsborste genom följande enkla procedur:

 1. Börja med 80 % fuktigt hår.

Ditt hår ska vara torrt innan du använder den varma borsten. Om du lockar håret när det är torrt, minimerar du skadorna på håret genom att minimera värmen. Ditt hår blir också väl torkat i slutet av din styling. Detta illustrerar minskad frissighet.

 1. Klippning och sektionering.

Dela upp håret i 3-5 sektioner och håll dem med clips för att få ett maximalt stilfullt resultat. Om du använder en varmluftsborste för att styla håret i sektioner kan du undvika att borsta samma hår flera gånger. Om du har bråttom kan du hoppa över det här steget.

 1. Skydd mot värme.

Blås alltid ut håret med en varm luftborste som passar din hårtyp.

 1. Borsta ut håret.

Värm din varmluftsborste till önskad temperatur genom att koppla in eluttaget. Arbeta in håret i små sektioner medan du borstar det långsamt från roten till spetsen. Om du behöver extra volym kan du blåsa håret genom att lyfta det uppåt och bort från huvudet medan du korsar borsten neråt i håret.

 1. Lockar dina toppar.

Använd en rund varmborste för att locka håret i slutet av håret. Bind håret tillbaka runt pipan efter att du borstat genom hårspetsarna medan du håller borsten intakt i tio sekunder. Tryck på kylningsknappen och släpp den inte förrän lockarna har svalnat.

Fördelar med att Använda en Varmluftsborste

Här är fyra snabba fördelar med varmluftsborste:

 • Det sparar tid: Istället för en traditionell hårtork behöver du inte använda mycket tid till att borsta håret. Du behöver inte gå till salongen och sparar därmed transporttid.
 • Sparar på kostnaderna: Du behöver inte betala någon extra kostnad för att besöka en salong eftersom du kan borsta ditt hår med en varm varmluftsborste i ditt eget hem.
 • Lätt att använda: Varmluftsborste är inte komplicerad i sin användning och kan användas av vem som helst.
 • Brett utbud: Varmluftsborsten finns i olika utföranden för att ge kunderna ett större urval. Du kan välja den enhet som passar dig. Om du väljer lämplig enhet för att räta ut ditt hår samtidigt som du skyddar det från värme kommer du att få ett friskt, rent och attraktivt hår genom att effektivisera det och fräscha upp det.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button