Sport & Fritid

Skidhjälm Barn Bäst i Test 2023

Välkommen till vår guide till de bästa skidhjälmarna för barn! Vi vet hur viktigt det är att hålla barnen skyddade på skidsemestern, och att hitta rätt hjälm kan vara avgörande för deras säkerhet och komfort. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de fyra bästa skidhjälmarna för barn. Vi har även tagit hänsyn till barnsäkerhet, utomhussporter och de senaste trenderna inom produktrecensioner.
Bäst i Test

Pocito Obex Spin

Pocito Obex Spin test
4.9/5
Premium
4.9/5
Prisvärd
4.7/5
Bonus
4.6/5
4.9/5

När det gäller att skydda våra barn på skidbacken är POC Pocito Obex Spin en fantastisk hjälm att överväga. Vi imponerades av dess innovativa SPIN-teknik som ger överlägsen stötdämpning och skydd vid fall. Dess fluorescerande färg gör att barnet blir extra synligt i backen, vilket ökar säkerheten ytterligare.

Designmässigt är hjälmen både lätt och bekväm, vilket gör att barnen kan njuta av sin skiddag utan att känna sig begränsade. Ventilationssystemet i hjälmen är dessutom reglerbart så barnet får optimal temperatur och fräschör under dagen. Dess fästsystem håller också hjälmen ordentligt på plats så man inte behöver oroa sig för att den åker av.

 • SPIN-teknik
 • Fluorescerande färg
 • Reglerbar ventilation
 • Mycket säker med överlägsen stötdämpning
 • Lätt och bekväm design
 • Effektivt reglerbart ventilationssystem
 • Kanske lite dyrare än andra alternativ

Sammantaget är POC Pocito Obex Spin en utmärkt skidhjälm för barn som prioriterar säkerhet och komfort. Den innovativa SPIN-tekniken, det iögonfallande utseendet samt ventilationssystemet gör den till ett mycket bra val för att garantera en säker och angenäm upplevelse i skidbacken.

4.9/5

När vi testade POC Pocito Crane MIPS upptäckte vi att det är en fantastisk skidhjälm för barn för dig som är villig att spendera lite extra för högre kvalitet och säkerhetsfunktioner. Den här hjälmen är utrustad med MIPS (Multi-directional Impact Protection System), vilket innebär att den erbjuder ännu bättre skydd mot rotationskrafter vid fall än en vanlig hjälm.

Hjälmen har också en hållbar konstruktion och en justerbar storlek så att den kan följa barnets tillväxt under flera säsonger. Vi uppskattade dess robusta ABS-skal och in-mold-konstruktion, som gör den både tålig och lättviktig. Fluorescerande färgen gör att barn blir extra synliga i backen, vilket ökar säkerheten ytterligare. Den har även passande öronskydd för att skydda barnens öron mot vind och kyla.

 • MIPS-teknologi
 • Justerbar storlek
 • Robust konstruktion
 • Mycket goda skyddsegenskaper
 • Stilfull och synlig design
 • Pålitlig kvalitet från POC
 • Kan vara något dyrare
 • Ingen reglerbar ventilation

Vi anser att POC Pocito Crane MIPS är ett premiumval för föräldrar som är beredda att investera i sina barns säkerhet på skidbacken. Den höga kvaliteten, MIPS-teknologin och den robusta konstruktionen gör den väl värd de extra pengarna för att garantera en säker och rolig upplevelse för barnet.

4.7/5

När vi testade K2 Entity Junior upptäckte vi att det är en fantastisk, prisvärd skidhjälm för barn. Trots det lägre priset, så har den fortfarande många av de funktioner och egenskaper som dyrare hjälmar har. Vi kunde märka att hjälmen är både lätt och bekväm, och barnet fick en bekymmerslös och säker upplevelse i skidbacken.

En mycket uppskattad funktion hos K2 Entity Junior som vi noterade var möjligheten att enkelt justera storleken för att den ska passa alla barns huvuden och deras tillväxt under flera säsonger. Vi tyckte också att öronskydden var mycket praktiska, eftersom de ger extra skydd mot vinden och kylan på skidsemestern. Sammantaget en mycket bra investering för en mindre plånbok.

 • Prisvärd
 • Lätt
 • Bekväm
 • Justeringssystem för perfekt passform
 • Bekväm och mjuk insida
 • Bra vindskydd med öronskydd
 • Huvudstraps kunde vara bättre

Sammantaget är K2 Entity Junior en prisvärd möjlighet för föräldrar som vill ge sina barn godkänt skydd och komfort i skidbacken utan att investera för mycket. Med sin justerbara storlek och inkluderade öronskydd är det en utmärkt investering som kommer hålla flera säsonger och erbjuda säkerhet på skidsemestern.

4.6/5

När vi testade Salomon Pioneer LT Junior, upptäckte vi att det är en mycket bra skidhjälm som erbjuder säkerhet och komfort för barn. Vi uppskattade särskilt dess Custom Dial-lösningsfunktion, vilket innebär att storleken enkelt kan justeras för att passa barnets huvud och följa med deras tillväxt under flera säsonger. Hjälmen är också lätt och bekväm, så barnet kan njuta av sin tid på skidbacken utan att känna sig belastad.

Vi uppskattade även ventilationssystemet som håller huvudet svalt och fukttransporterande innerfoder som gör att hjälmen inte känns klumpig efter en lång dag i skidbacken. Även om det inte har samma avancerade säkerhetstekniker som några av de dyrare hjälmarna på marknaden, erbjuder Salomon Pioneer LT Junior ändå ett utmärkt skydd och värde för sitt pris.

 • Lätt
 • Bekväm
 • Ventilationssystem
 • Justeringssystem för bästa passform
 • Effektivt ventilationssystem för att hålla huvudet svalt
 • Lättviktig och bekväm design
 • Ej utrustad med MIPS eller SPIN-teknik

Sammantaget är Salomon Pioneer LT Junior en mycket bra skidhjälm för barn som erbjuder både säkerhet och komfort till ett bra pris. Även om den inte har några av de mest avancerade säkerhetsteknikerna, är dess justerbarhet, bekvämlighet och ventilationssystem utmärkta funktioner som gör den till en stark konkurrent på marknaden.

Smartaste Tipsen för att Välja Rätt Skidhjälm för ditt Barn

När det kommer till att köpa en skidhjälm för barn kan det vara en hel djungel att navigera igenom. Men oroa dig inte, jag är här för att hjälpa dig att hitta den perfekta hjälmen som både är säker och bekväm för din lilla skidåkare! I denna del av vår produktguide kommer jag att dela mina bästa tips att tänka på när man köper en skidhjälm för barn, så att du kan känna dig trygg i ditt val.

Förstå Vikten av en Säker Skidhjälm för Barn

Visst är det viktigt att barnen har kul när de är ute och åker skidor, men säkerhet är ändå nummer ett på listan. En högkvalitativ skidhjälm för barn kan göra underverk för att skydda deras ömtåliga huvuden under vinterns utflykter. Men att välja rätt skidhjälm kan vara en djungel för den som inte vet vad man ska titta efter. Så, hur viktig är egentligen den där hjälmen, tänker du kanske? Vi ska förklara! Låt oss titta närmare på varför det är så avgörande att ha en säker skidhjälm för dina små och hur du hittar den bästa!

Skydd mot Olyckor och Skador

Det råder inga tvivel om att skidåkningen har sina risker. Oavsett om barnet är en nybörjare eller en mer erfaren åkare, finns det alltid en chans att de ramlar eller kolliderar med andra åkare eller föremål. En säker skidhjälm kan rädda deras liv! Den hjälper till att skydda barnets huvud från allvarliga och potentiellt farliga skador. En kvalitetshjälm med yttre skal av hårt material och inre lager av stötdämpande material minskar påfrestningen vid en olycka och hjälper till att fördela kraften jämnt över huvudet. För att inte tala om det mentala lugn som kommer med att veta att ditt barn är skyddat på bästa möjliga sätt. Så se till att investera i en bra hjälm – det är helt klart värt det!

Konsekvenser av en Dåligt Anpassad Hjälm

En skidhjälm ska inte bara vara säker utan den måste också passa bra. En felaktig passform kan faktiskt skapa större fara än skydd för barnet. En för stor hjälm glider runt och kan täcka ögonen, vilket gör det svårt för barnet att se ordentligt. Å andra sidan kan en för liten hjälm orsaka obehag och distrahera barnet från skidåkningen. Om hjälmen sitter dåligt är risken större att den inte skyddar huvudet korrekt vid kollision eller fall, vilket ökar risken för allvarliga skador. Dessutom är en bekväm och bra anpassad hjälm viktig för att barnet ska vilja använda den! Så, när du köper en skidhjälm åt dina små, kom ihåg att säkerhet och passform går hand i hand!

Välja Rätt Storlek och Passform för Barnets Skidhjälm

Det kan vara en utmaning att hitta den perfekta skidhjälmen för ditt barn, men en korrekt storlek och passform är avgörande för deras säkerhet och komfort. Innan vi går in på att mäta huvudets omkrets, låt oss först gå igenom några användbara tips att tänka på när man handlar en hjälm för att undvika en olämplig passform.

 • Kontrollera tillverkarens storleksguide – olika märken kan ha små variationer i storlek, så konsultera alltid den specifika tillverkarens rekommendationer för att börja på rätt väg.
 • Prova flera modeller – hjälmar kan ha olika form och passform, så prova några olika stilar och modeller för att hitta den som passar bäst.
 • Leta efter justerbarhet – vissa hjälmar har justeringsfunktioner som gör det enklare att anpassa passformen och kan även ge hjälmen längre användningstid när barnet växer.
 • Kolla efter kompatibilitet med skidglasögon – om ditt barn redan har skidglasögon, se till att kombinationen av både hjälm och glasögon är bekväm och inte begränsar deras synfält.

Hur du Mäter Huvudets Omkrets

För att välja en skidhjälm med perfekt passform är det viktigt att först mäta ditt barns huvud på rätt sätt. Hur gör man då det? Jo, ta ett måttband och placera det runt huvudet, ovanför öronen, och över pannan – precis där hjälmen kommer sitta. Se till att måttbandet är åtdraget utan att det blir för hårt och obekvämt, men också inte för löst så att du får ett för stort mått. Notera måttet i centimeter och använd dig av hjälmens storleksguide för att hitta den lämpligaste storleken. Det kan variera mellan olika tillverkare och modeller, så kontrollera alltid rekommendationerna från varje specifikt märke. Om du inte har möjlighet att prova hjälmen innan köp, se till att butiken har en generös returpolicy ifall storleken eller passformen inte skulle vara helt rätt. Kom ihåg att ditt barn växer och hjälmen bör eventuellt bytas ut efter några år. Det kan även vara en god idé att prova hjälmar med samma storlek som dina vintersportkläder för att säkerställa att de fungerar tillsammans.
Tips för att Undvika Felaktig Passform

Bra passform och komfort är oerhört viktiga när det kommer till skidhjälmar. En felaktig passform kan leda till sämre skydd, och mer obehag för ditt barn under skidåkningen. Här är några tips för att undvika felaktig passform:

 1. Se till att hjälmen sitter ordentligt på huvudet – den bör vila några centimeter ovanför ögonbrynen och täcka pannan ordentligt.
 2. Justera hakbandet så att det är fast men inte obehagligt, ett finger måste kunna passa mellan bandet och hakan.
 3. Om hjälmen har ett justeringssystem, se till att det är korrekt inställt för bästa möjliga passform.
 4. Prova hjälmen med de glasögon eller skidmask din son eller dotter kommer att använda, då vissa hjälmar kanske inte passar lika bra med alla typer av skidglasögon.
 5. Uppmuntra ditt barn att röra på huvudet när de provar hjälmen, så du kan se om det glider runt eller sitter för hårt.
 6. Slutligen, ha tålamod och prova flera olika märken och stilar, eftersom de kan ha olika passformer.

Det kan vara en god idé att besöka en fysisk butik där personalen kan erbjuda expertis och hjälpa er hitta rätt modell.

Viktiga Funktioner att Hålla Utkik Efter vid Köp

Börja inte ditt hjälmsökande med att slå blixtfånget direkt. Kolla igenom dessa viktiga funktioner och ha dem i åtanke innan du gräver alltför djupt i plånboken. Det är förstås en hel del tekniska detaljer att ha koll på – men jag är här för att hjälpa dig!

Ventilation och Komfort

Säsongen skiftar, och vädret gör likaså. Därför gäller det att hitta en skidhjälm för barn som matchar den varierande temperaturen! Satsa på en hjälm med bra ventilation – det vill säga, justerbara ventilationsöppningar som låter luften cirkulera. En hjälm med väl sittande vaddering inuti förbättrar också komforten, och minska risken för svett och överhettning. Målet är så klart både säkerhet och ett barn i gott humör, eller hur?

Justeringssystem och Remmar

När det kommer till små huvuden, så vet vi ju alla att de ändrar storlek snabbt! Att hitta en skidhjälm med justerbarhet är därför viktigt. Snabbkopplingar och mångsidiga remmar utgör ett bra val eftersom de kan anpassas efter barnets huvudomkrets och hålla hjälmen säker på plats.

Använda sig av Recensioner och Betyg

Sist men inte minst, glöm inte bort den gyllene källan till praktisk information: recensioner och betyg! Andra föräldrars åsikter och erfarenheter talar ofta volymer om hur en produkt fungerar i verkligheten. Om hjälmen har många stjärnor som skinande riddare på natthimlen – då kanske du har hittat vinnaren! Men ta samtidigt informationen med en nypa salt: vi är ju alla olika, så vad som fungerar för någon annan kanske inte blir lika uppskattat för ditt barn. Sammanfattningsvis: ha koll, men lita på din magkänsla.

Tänka på Barnets Stil och Personliga Preferenser

När du väljer en skidhjälm för ditt barn är det viktigt att ta hänsyn till deras stil och personliga preferenser. Vad tycker ditt barn om när det gäller färger, mönster och design? Genom att hitta en hjälm som matchar deras intressen kan du öka chansen att de faktiskt kommer att bära hjälmen och njuta av att ha den på sig. Det här kan göra det mycket lättare för dig som förälder, eftersom du slipper oroa dig för att de inte vill använda sin nya hjälm, och slipper tjata om att de ska sätta på den.

Färgglada Mönster och Teman

Färgglada mönster och teman kan göra skidhjälmen mer attraktiv för ditt barn. Det finns många olika alternativ att välja mellan, allt från hjälmar med deras favoritkaraktärer och logotyper till hjälmar i deras favoritfärger. När du söker efter en skidhjälm för ditt barn, ta gärna med dem på köpet så att de får vara delaktiga i beslutet. Detta ökar chansen för att de kommer att vara nöjda med sitt val och kommer att vilja bära sin nya hjälm varje gång de åker skidor eller snowboard. Glöm inte att även kontrollera att hjälmen uppfyller alla säkerhetskrav och kommer att skydda ditt barns huvud tillräckligt, oavsett hur fin och rolig den är att se på.
Att Göra Skidupplevelsen Roligare för Dina Små
Slutligen, genom att tänka på ditt barns stil och personliga preferenser kan du göra deras skidupplevelse roligare och mer engagerande. Om deras hjälm är något de älskar att bära och visa upp, kommer det att bli en naturlig del av deras skidutrustning och en förlängning av deras personlighet. Det kan också fungera som en extra morot för att få dina små att vilja åka skidor oftare – och allt du behöver göra för att uppnå detta är att välja rätt skidhjälm som passar deras stil och personliga preferenser. Kom ihåg att säkerhet fortfarande är högsta prioritet, men om du kan kombinera både säkerhet och stil så har du hittat den perfekta skidhjälmen för ditt barn.

Vanliga Frågor och Svar

Frekvensen för att byta skidhjälm beror på användning och skick. Generellt rekommenderas att man byter hjälm efter 3–5 år om den inte har utsatts för kraftiga stötar eller skador, för att säkerställa optimalt skydd vid utomhussporter som skidåkning.
Skidhjälmen bör sitta åtstramt på huvudet utan att kännas obekväm, med pannan täckt och hakbandet justerat för optimal säkerhet och komfort.
Ett barn bör inte använda en vuxen skidhjälm eftersom det är viktigt att hjälmen passar barnets huvudstorlek och form för optimalt skydd. Använd istället en hjälm som är speciellt utformad för barn, då dessa har justerbara funktioner och ger bättre säkerhet vid skidåkning.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button