Sport & Fritid

Skidhjälm Barn Bäst i Test 2022

En bra skidhjälm är en av de viktigaste utrustningarna du kan köpa till ditt barn när du förbereder dig för vintersporter. Det viktigaste är att se till att dina barn har en bra skid- och snowboardhjälm som passar bra, är bekväm och skyddar barnets hjärna på ett bra sätt

Vi har jämfört årets bästa skidhjälmar för barn och här är vinnarna av vårat test:

Bäst i Test
Pocito Obex Spin test

Pocito Obex Spin

4.9/5
Bekväm och Säker Hjälm med SPIN-Teknologi
Premium
4.9/5
Riktigt Bra Hjälm med Mips Rotationsskydd
Prisvärd
4.7/5
Prisvärd och Säker Hardshell-Hjälm
Billig
4.6/5
Bra och Billig Skidhjälm med EPS4D-Teknik

Köpguide: Skidhjälm Barn Bäst i Test

Den sinnesfrid som kommer med bra skidhjälmar för barn är ovärderlig.

Skidhjälmarna för barn på den här listan gör alla ett bra jobb för att skydda små hjärnor, men de tar alla olika tillvägagångssätt för att nå dit, så beroende på ditt barns preferenser kan den ena vara bättre än den andra.

Faktorer att Tänka På när du Köper en Skidhjälm för Barn

Utförsåkning har blivit mer och mer populär på grund av sin interaktiva och äventyrliga karaktär. Du kan få barn att börja åka skidor med hjälp av enkla metoder. Föräldrar kan ta ett viktigt steg genom att låta sina barn använda en riktigt bra skidhjälm. I den här artikeln kommer vi att diskutera faktorer att tänka på när man väljer en skidhjälm för barn:

Storlek

Hjälmstorleken är en av de viktigaste faktorerna när man köper en skidhjälm för barn. Storleksintervallet för barnhjälmar är litet och sträcker sig från XS till XXL. Hjälmen ska sitta tätt och bekvämt på ditt barns huvud. Du kan mäta omkretsen på ditt barns huvud på den bredaste punkten med ett snöre eller måttband. Den får inte sitta för hårt eller för löst, eftersom det då inte blir bekvämt för ditt barn att bära den. Du kan också hänvisa till andra föräldrar som har köpt samma typ av hjälm till sina barn innan du köper en till ditt barn.

Pris

Priset är en av de viktigaste faktorerna när du väljer en skidhjälm för barn. Även om hjälmarna är prisvärda måste de vara hållbara och säkra. Priset på en hjälm kan variera beroende på dess funktioner och utformning. Till exempel kan grundpriset för en hjälm som ger full täckning ligga mellan 50 och 100 dollar, medan en halvskalig modell med hakremmar kan kosta 20 dollar mer än en utan dem. Om du vill att ditt barn ska ha hjälmen på sig varje gång det går ut, måste du välja en som passar ordentligt och som inte äventyrar säkerheten. Det skulle hjälpa om du valde en hjälm som sitter bra så att den inte rör sig när ditt barn rör sig i snön eller vattnet.

Passform

Passformen är en av de viktigaste faktorerna när du väljer en skidhjälm för barn. Hjälmen ska sitta bra men inte för hårt. Om du har ett barn med litet huvud är det bäst att köpa en mindre storlek än deras faktiska ålder. Hjälmen bör också vara justerbar så att den kan växa med ditt barn när de blir äldre. Det är viktigt att se till att remmen på hjälmens baksida inte glider för långt framåt eller bakåt, eftersom det kan orsaka obehag för ditt barn. En bra regel är att se till att ditt barns huvud passar bekvämt inuti hjälmen.

Ventilation

Ett ventilationssystem är en av de viktigaste funktionerna i en skidhjälm för barn. Detta beror på att det gör det möjligt för luft att strömma genom hjälmen och hålla huvudet svalt och torrt. Den bästa skidhjälmen för barn har ett ventilationssystem som fungerar bra med de temperatur- och fuktförhållanden som du kommer att möta på berget.

Det finns två typer av ventilationsöppningar: de som är öppna och de som är täckta. De öppna ventilerna släpper igenom kall luft samtidigt som de håller ute varm luft från yttre källor som solen eller vinden. De täckta ventilerna gör tvärtom, de släpper in värme men håller ute kall luft från yttre källor som snöfall eller regndroppar. De bästa skidhjälmarna för barn har båda ventilerna eftersom de arbetar tillsammans för att hålla huvudet svalt i varma och kalla temperaturer.

Komfort

Komfort är en av de viktigaste faktorerna när du väljer en skidhjälm för barn. Hjälmen ska vara tillräckligt bekväm för att undvika irritation och irritation i öronområdet, vilket vanligtvis orsakas av trycket från huvudskyddet. Hjälmen ska också vara tillräckligt lätt för att inte trycka för mycket på barnets huvud och orsaka obehag.

Hjälmens insida måste vara gjord av ett skummaterial, vilket bidrar till att förhindra att den är för hård mot ditt barns huvud och öron. Detta är särskilt viktigt om du köper en hjälm till ditt lilla barn med känslig hud eller öronproblem.

Teknik

Tekniken är en av de viktigaste framstegen inom skidhjälmar. Numera kan man hitta många olika typer av teknik i en skidhjälm. Nedan följer några av dem:

  • Lättvikt. En lätt hjälm är en av de viktigaste egenskaperna när man väljer en skidhjälm för barn. Den får inte vara för tung och skrymmande och orsaka obehag för barnet att bära under långa perioder.
  • Justerbart passformssystem. Denna funktion gör det möjligt att justera hjälmens passform beroende på deras huvudform och storlek. Den här funktionen är praktisk när barnen blir längre eller mer framträdande än sin ursprungliga kostymstorlek.
  • Avtagbart foder/system med foderklämmor. Med det avtagbara fodret/det avtagbara fodrets clipsystem kan du ta bort innerfodret från ditt barns hjälm så att de kan tvätta det och återanvända det vid behov. Den här funktionen gör det lättare för föräldrar och barn att rengöra hjälmarna ordentligt, så att de inte möglar eller blir mögliga med tiden, samtidigt som de fortfarande skyddas mot varmt vatten eller kallt väder (t.ex. minusgrader).

Standarder

Standarden är det viktigaste att tänka på när man väljer en skidhjälm för barn. Standarden för din hjälm bestäms av standarderna ASTM (American Society for Testing and Materials) och SNI (Snow Sports Industries America). Detta innebär att ditt barns hjälm måste uppfylla dessa standarder för att vara säker, och den måste också uppfylla deras säkerhetskrav.

Enligt ASTM F1952-standarden definieras en hjälm som en hjälm som uppfyller ett slagindex på fem i alla riktningar vid en hastighet på 8 m/s. Om du slår huvudet mot något med en hastighet på 8 meter per sekund kommer ditt huvud inte att skadas. Det betyder också att ett barn med denna typ av hjälm kan åka säkert utan att vara rädd för skador från stötar eller fall.

Slutligen

Att du vidtar försiktighetsåtgärder när du åker skidor är en allvarlig sak. Att skydda huvudet från alla faror kan aldrig ignoreras. Till skillnad från tidigare tillverkas nya skidhjälmar nu med en unik design som skyddar ditt huvud och ökar säkerheten och komforten. Du har nu sett några av de bästa skidhjälmarna för barn som tillverkas av välkända företag för att hålla dina barn aktiva och säkra varje gång de ger sig ut i backen.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button