Barn

Bakåtvänd Bilbarnstol Bäst i Test 2024

Eftersom småbarn inte bör sitta framåtvända ens tillsammans med sina föräldrar bör du investera i en ordentlig bakåtvänd bilbarnstol för att garantera barnets säkerhet och din egen sinnesfrid.

Enligt Transportstyrelsen så löper små barn som åker framåtvända 5 gånger högre risk att dödas eller skadas svårt, jämfört med barn som åker bakåtvända.

Som förälder bör du alltid ta hänsyn till vikt- och längdkraven när du köper eller byter till en ny bilbarnstol. Läs mer om detta i våran köpguide lite längre ner!

Vi har jämfört årets bästa bakåtvända bilbarnstolar och här är våra favoriter:

Bäst i Test
besafe izi plus x1
4.9/5
Mångsidig Bakåtvänd Bilbarnstol med Lång Användningstid (>25kg)
Premium
4.9/5
Ultra-Säker Bilbarnstol med Sidokrocksskydd & Smarta Funktioner (>23kg)
Prisvärd
4.6/5
Säker Bakåtvänd Bilbarnstol med Bra Komfort & Benutrymme (>25kg)
Billig
4.5/5
 Säker Vridbar Bilbarnstol med Mjukt Vadderat Säte (0-4år)

Köpguide: Bakåtvänd Bilbarnstol Bäst i Test

I detta inlägget ska vi försöka hjälpa dig med att se till att ditt barn åker bekvämt och säkert i sin bilbarnstol så länge som möjligt.

Att hitta rätt bakåtvänd bilbarnstol kan vara en stor utmaning för föräldrar när barnen når den högsta viktgränsen eller har vuxit ur sin bilbarnstol för spädbarn. Redan vid 9 månader kan det finnas behov av att byta till en bakåtvänd bilbarnstol för små barn. Det finns många modeller på marknaden, oavsett om det är en höjdbaserad eller viktbaserad bilbarnstol.

Eftersom det finns så många bilbarnstolar på marknaden är föräldrarna ofta upptagna av att bestämma vilken som inte bara är säkrast, utan också passar bäst för den växande familjens behov

Tänk på Detta när du Köper en Bakåtvänd Bilbarnstol

Varje bilbarnstol tillhör en viss grupp som ska uppfylla europeiska standarder. Eftersom bilbarnstolar kommer att användas under lång tid är det viktigt att skaffa en bakåtvänd bilbarnstol som är lätt att installera och som kan användas även när ditt barn växer upp. Vissa föräldrar överväger att skaffa en konvertibel bilbarnstol för en lägre kostnad när de övergår från bakåtvända till framåtvända bilbarnstolar för småbarn.

Här är några av de saker som du bör tänka på när du köper en bakåtvänd bilbarnstol.

Övergripande Säkerhet

De flesta säkerhetsorganisationer rekommenderar att man använder bakåtvända bilbarnstolar så länge barnet kan sitta bekvämt. Dessa bilbarnstolar är testade för att absorbera krockstötar och kan stödja det lilla barnets ryggrad och huvud. Det finns också bevis för att om deras fötter inte rör golvet när en olycka inträffar kan benskador förebyggas. För att få maximala säkerhetsfördelar av en bilbarnstol måste småbarn passa bilbarnstolen ordentligt i förhållande till sin längd och vikt.

Design av Bälten

En av säkerhetsfunktionerna hos en bilbarnstol är dess remmar och bälten. Ett korrekt bälte för ditt barn ska inte kunna vridas och dras lätt. Om den är installerad med ett säkerhetsbälte ska bilbarnstolen för småbarn ha en låsanordning för att placera bilbarnstolen tätt.

Lås-system

Oavsett om bilbarnstolen har ett säkerhetsbälte eller ett låssystem, ger en korrekt installation av bilbarnstolen ditt barn maximal säkerhet när du är ute på vägarna. Leta efter en bilbarnstol som är utrustad med förankringskopplingar som ska fästas under det nedre sätet. När den är fastklippt ska bältet dras åt för att förhindra att bilstolen rör sig.

Bakåtvänd eller Framåtvänd?

Som tidigare nämnts rekommenderas det att bilbarnstolen sitter bakåtvänt tills barnet har uppnått sin maximala längd eller vikt. Om deras fötter rör vid baksidan av passagerarsätet betyder det inte att övergång till en framåtvänd bilbarnstol behövs.

När du använder en framåtvänd bakåtvänd bilbarnstol ska den ha en sele som passar för att hålla barnet på plats. För ett vuxet barn som fortfarande behöver sitta i denna typ av bilbarnstol kan du använda en bälteshöjare för att få remmarna att sitta ordentligt. Barn som är mindre än 145 centimeter får inte sitta ensamma med endast ett säkerhetsbälte som säkerhetsåtgärd.

Stoppning och Komfort

Om du skaffar en bakåtvänd bilbarnstolmed rätt dämpning kan du ge dem komfort även under en lång bilresa. Välj en bilstol med mjuka kuddar på huvudet och ryggen för att ge stöd. Om det fortfarande finns luckor när de redan är fastspända kan du lägga en filt runt luckorna för att ge dem extra komfort.

Olika Typer av Bilbarnstolar för Småbarn

Det finns egentligen bara tre olika typer av bilbarnstolar, nämligen dessa:

  1. Förvandlingsbar Bilbarnstol

Vissa föräldrar investerar i en konvertibel bilbarnstol eftersom den kan användas av ett barn från spädbarn till småbarn. Beroende på barnets vikt kan den användas både som bakåtvänd och framåtvänd bilbarnstol för småbarn.

  1. 3 i 1 Bilbarnstol

Den liknar nästan en konvertibel bilbarnstol och fungerar som en bälteshöjare när ditt barn har gått från en framåtvänd bilbarnstol.

  1. Kombinationsbilstol

Denna bilbarnstol är utformad för att vara en framåtvänd småbarnstol som är utrustad med en sele. Den kan också användas som en sitthöjning när han växer upp. Den bör dock endast användas när ditt barn har nått eller passerat 25 kg, vilket oftast är det maximala viktkravet för en bakåtvänd bilbarnstol.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button