Barn

Tallrik med Sugpropp BĂ€st i Test 2024

En tallrik med sugpropp för spÀdbarn anvÀnds sÀrskilt vid avvÀnjning eller nÀr barnet övergÄr till fast föda. Dessa sugpropps-tallrikar gör det lÀttare för bebisar att Àta sn mat utan massa spill och tappade tallrikar pÄ golvet. Sugpropparna Àr tillverkade av silikon med livsmedelskvalitet och Àr relativt billiga.

LÀs mer om tallrikar med sugpropp i vÄr köpguide lite lÀngre ner dÀr du ocksÄ fÄr veta alla fördelar som finns.

Men först ska vi titta pÄ Ärets bÀsta tallrikar med sugpropp av alla de vi har testat:

BĂ€st i Test
babyboss panda bambutallrik med sugpropp
4.9/5
Matset av Ren Ekologisk Bambu
BĂ€sta Paketet
4.9/5
Fint Melaminset i Sex Delar
PrisvÀrt Set
4.7/5
Roliga Motiv med Babblarna
Billig
4.7/5
Finns ocksÄ med Bamse-motiv

Köpguide: Tallrik Med Sugpropp BÀst i Test

Det finns alltid en del saker som Àr vÀrda att tÀnka igenom för att sÀkerstÀlla att du gör det bÀsta köpvalet.

Vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper en tallrik med sugpropp för spÀdbarn:

Att VĂ€lja RĂ€tt Storlek

Tallrikar med sugpropp för spÀdbarn finns i olika storlekar. Vissa modeller har en plan yta som gör den lÀtt att anvÀnda och rengöra, medan andra har en upphöjd kant som gör att maten inte fastnar pÄ den innan den svÀljs. Det Àr oftast bÀttre att vÀlja en som Àr bredare Àn den Àr hög sÄ att plattan inte kommer i vÀgen för bröstet eller flaskan.

Tallrikens Form & Egenskaper

En mjölkglaserad yta eller en diskmaskinsĂ€ker yta av silikon fungerar bĂ€st för tallrikar med sugpropp för matning. Undvik ytor med skarpa kanter eller hörn, och oroa dig inte om en kant inte Ă€r helt plan – bebisar föredrar att fĂ„ sin mat att tugga, snarare Ă€n att vara slĂ€t och perfekt. Tallrikar med sugpropp kan enkelt rengöras och Ă€r ocksĂ„ diskmaskinsĂ€kra. SugförmĂ„gan skapas genom att plattan fĂ€ster pĂ„ slĂ€ta ytor, som glas eller plast. Ytan pĂ„ dessa tallrikar har vanligtvis en non-stick-belĂ€ggning som gör det lĂ€tt att plocka upp maten med en gaffel nĂ€r barnet har Ă€tit fĂ€rdigt.

TÀnk pÄ VarumÀrket

NÀr du vÀljer vad du ska köpa bör du övervÀga varumÀrken som erbjuder utmÀrkt kundservice och garantialternativ. VarumÀrken som erbjuder en garanti mÄste vara pÄlitliga och kunniga om den produkt de sÀljer. Leta efter en som Àr diskmaskinssÀker och lÀtt att rengöra. Undvik modeller som endast anvÀnder sig av sug, eftersom dessa kanske inte ger tillrÀckligt med mat för att fÄ barnet genom natten (vilket kan vara svÄrt om barnet fortfarande Àter fast föda).

VĂ€lj RĂ€tt Material

NÀr du vÀljer vad du ska köpa bör du leta efter modeller som Àr tillverkade av sÀker och FDA-godkÀnd silikon av livsmedelskvalitet. Silikon Àr kÀnt som ett utmÀrkt material för att skapa tallrikar med sugpropp, eftersom det kan vara mer följsamt Àn plastmodeller. Se till att det inte finns nÄgra skarpa kanter pÄ silikonytan som bebisar kan skÀra sig i och kvÀvas av. Undvik ocksÄ modeller med en non-stick-yta som gör att mat kan sitta ovanpÄ tallriken.

TÀnk pÄ din Budget

En tallrik med sugpropp bör inte kosta mer Àn ett par hundringar, sÄ tÀnk dig för om du tÀnker spendera mer Àn sÄ. Tallrikar med sugpropp brukar ocksÄ komma i uppsÀttningar om tvÄ eller tre, sÄ du fÄr inga extra kostnader om du vÀljer en uppsÀttning. Se till att du köper antingen en tallrik med sugpropp i silikon eller plast för spÀdbarn. Plasttallrikar kan verka billigare, men de kan skada ytor av glas eller granit, sÄ vÀlj alltid silikonmodeller för att undvika dessa problem.

Att VĂ€lja RĂ€tt FĂ€rg

Vissa förÀldrar föredrar att vÀlja en ljus och iögonfallande tallrik som barnet tycker om att titta pÄ nÀr det Àter. Andra föredrar en enkel fÀrg, som vit eller svart, för att inte distrahera barnet frÄn maten de Àter. FÀrger som blÄtt och grönt kan fÄ tallriken att se smutsig ut, Àven om den har rengjorts.

ÖvervĂ€g Sugstyrkan

En bra tallrik med sugpropp ska ha en rimlig sugförmÄga som gör att maten kan fastna pÄ den, men den ska inte ha för mycket sug, eftersom det kan vara farligt för barnet. Vissa modeller har en justerbar spak som gör det möjligt för förÀldrarna att kontrollera hur starkt suget Àr. Det finns en begrÀnsning för hur mycket sug en bebis kan tÄla, sÄ du bör alltid undvika att skaffa en modell som har för mycket sug.

Fördelar med att AnvÀnda Tallrik med Sugpropp

Att anvÀnda en tallrik med sugpropp för spÀdbarn Àr inte bara ett alternativ, det Àr en nödvÀndighet. En vÀlgjord sugtallrik hÄller tillbaka barnets mat och förhindrar spill, Àven om maten har mosats eller pulveriserats under matningen. Du kan inte alltid ha koll pÄ barnets tallrik nÀr du Àr upptagen med att laga mat i köket, sÄ det kan vara bekvÀmare att anvÀnda en sugtallrik nÀr du lagar mat.

Att anvÀnda en tallrik med sugpropp Àr ocksÄ perfekt för spÀdbarn som har en tendens att dregla mycket. Bebisar droppar ibland mat frÄn munnen nÀr de Àter. En tallrik med sugpropp hindrar maten frÄn att falla ner pÄ bebisens klÀder, vilket sparar tid och kraft som skulle ha gÄtt Ät till att tvÀtta och byta klÀder efter matning.

Summan av Kardemumman

Det Àr inte svÄrt att köpa en tallrik med sugpropp för spÀdbarn, men det Àr viktigt att vÀlja rÀtt uppsÀttning för ditt barn. Om du köper ett set som har en anstÀndig storlek och en tvÀttbar yta ser du till att du aldrig frestas att köpa ett annat set. TÀnk alltid pÄ sugstyrkan och materialet pÄ plattan nÀr du köper, eftersom de avgör hur sÀker den kommer att vara för ditt barn.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se Àven
Close
Back to top button