Djur

GPS Katt BĂ€st i Test: 2024

Att hÄlla koll pÄ Àventyrliga katter kan vara en utmaning, men med den rÀtta tekniken blir det mycket enklare. I vÄr guide till de bÀsta GPS-systemen för katter gÄr vi igenom de fyra bÀsta produkterna pÄ marknaden och delar med oss av vÄr insikt och expertkunskap. Vi har testat dem noggrant för att försÀkra oss om att de erbjuder bÄde hög prestanda och anvÀndarvÀnlighet. HÀng med pÄ denna djupgÄende artikel dÀr vi jÀmför funktioner, priser och fördelar för att hjÀlpa dig hitta den perfekta lösningen för dig och din katt.
BĂ€st i Test
4.9/5
Premium

Winnes GPS-spÄrare TK-911 Pro 4G

4.9/5
PrisvÀrd
4.7/5
Bonus
4.6/5
4.9/5

GPS för katt och hund mini erbjuder en lösning för dig som vill hÄlla koll pÄ din katts rörelser och position. Vi uppskattade verkligen hur enkel den Àr att anvÀnda samt dess lÀtta vikt och diskreta design. Under testningen mÀrkte vi att det var möjligt att följa vÄr katt pÄ promenad utan nÄgra svÄrigheter.

Batteritiden imponerade pÄ oss, och den varade lÀngre Àn mÄnga andra GPS-system för katter som vi har stött pÄ tidigare. Appens funktionalitet var ocksÄ nÄgot vi uppskattade, med flera anvÀndbara funktioner som ger anvÀndaren möjlighet att skapa sÀkra zoner och fÄ varningar nÀr katten lÀmnar dessa omrÄden.

 • Enkel anvĂ€ndning
 • LĂ€tt och diskret
 • Bra batteritid
 • LĂ€tt att följa katten pĂ„ promenad
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlig app med smarta funktioner
 • Skapar sĂ€kra zoner
 • Kan kĂ€nnas dyr för vissa anvĂ€ndare

GPS för katt och hund mini Ă€r ett utmĂ€rkt val för dig som söker en enkel, diskret och tillförlitlig lösning för att övervaka din katts rörelser. Med bra batteritid och en anvĂ€ndarvĂ€nlig app fĂ„r den vĂ„rt samtycke som BĂ€st i Test – bĂ€sta GPS för katter.

4.9/5

Winnes GPS-spÄrare TK-911 Pro 4G Àr en pÄlitlig och högkvalitativ GPS-tracker för katter och hundar som vi hade förmÄnen att testa. Med dess 4G-kapabilitet ger den mycket snabb och precis lokalisering, vilket Àr sÀrskilt anvÀndbart om du har en katt som Àlskar att vandra lÄngt hemifrÄn. Dessutom var installationen enkel och smidig, vilket gör det lÀtt att komma igÄng med övervakningen av husdjuret.

En annan aspekt vi uppskattade med denna GPS-spÄrare var den vattentÀta designen, som ger extra trygghet om din katt skulle rÄka komma i kontakt med vatten. Appen var ocksÄ enkel att anvÀnda, med tydliga instruktioner och funktioner.

 • Precis lokalisering
 • VattentĂ€t
 • LĂ€tt installation
 • Snabb och exakt positionering med 4G
 • Klarar kontakt med vatten tack vare vattentĂ€t design
 • Enkel app-anvĂ€ndning och tydliga funktioner
 • NĂ„got dyrare Ă€n andra alternativ pĂ„ marknaden

Winnes GPS-spÄrare TK-911 Pro 4G Àr vÄrt premiumval och ett utmÀrkt alternativ för dig som Àr villig att investera i en högkvalitativ och tillförlitlig GPS-spÄrare. Med sina imponerande funktioner sÄsom snabb 4G-lokalisering, vattentÀt design och lÀttanvÀnd app, fÄr den vÄrt erkÀnnande som ett förstklassigt val för att hÄlla koll pÄ dina katter och hundar.

4.7/5

Tractive GPS Tracker Cat Àr en prisvÀrd och funktionell GPS-spÄrare ideell för kattÀgare som vill ha en enkel men pÄlitlig lösning för att hÄlla koll pÄ sina katter. Under vÄr testperiod uppskattade vi den minst sagt positiva upplevelsen med dess slimmade design och lÀtta vikt, vilket gjorde att den var bekvÀm och diskret för katterna att bÀra. SpÄrningen var snabb och precis, vilket gav oss möjlighet att enkelt hitta vÄra katters position nÀr de utforskade sitt territorium.

Appen för Tractive GPS Tracker Cat fungerade ocksÄ vÀl och gav oss god information och funktioner, inklusive möjligheten att skapa geofencing omrÄden och historiska kartspÄr som visade vÄra katters vandringsvÀgar. BatterilivslÀngden var tillfredsstÀllande, Àven om den inte stack ut som den mest imponerande pÄ marknaden.

 • PrisvĂ€rd
 • LĂ€tt vikt
 • Precis spĂ„rning
 • Slimmad och diskret design
 • Även lĂ€mplig för mindre katter
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlig app med geofencing-funktion
 • BatterilivslĂ€ngd kunde vara lite bĂ€ttre

Tractive GPS Tracker Cat Àr ett prisvÀrt, enkelt och pÄlitligt val för kattÀgare som vill hÄlla koll pÄ sina Àlskade katter. Med dess lÀtta vikt och funktionella app Àr det en perfekt GPS-spÄrare för katter, Àven om batterilivslÀngden skulle kunna förbÀttras. Om du letar efter en bra GPS-spÄrare utan att investera för mycket Àr detta vÄrt bÀsta billiga val.

4.6/5

Tractive GPS 4G Àr en annan GPS-spÄrare som vi testade för att övervaka katters rörelser och positioner. Genom att erbjuda 4G-nÀtverkssupport sÀkerstÀlls snabb och exakt platsinformation, vilket var mycket uppskattat under testningen. Den kompakta och lÀtta designen gör den bekvÀm för katterna att bÀra utan att det pÄverkar deras aktivitetsförmÄga.

Appen associerad med Tractive GPS Katt Tracker 4G var anvÀndarvÀnlig, erbjöd realtidsuppdateringar och möjligheten att skapa geostaket för att skapa sÀkra grÀnser för din katt. Dock kan batteriets livslÀngd vara en nackdel, eftersom det ibland behövde laddas oftare Àn vÀntat vid frekvent anvÀndning.

 • 4G-stöd
 • LĂ€tt design
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlig app
 • Snabb och exakt platsinformation
 • BekvĂ€m och diskret för katten
 • BatterilivslĂ€ngden kan förbĂ€ttras

Tractive GPS Katt Tracker 4G Àr ett bra alternativ av GPS-spÄrare, med snabb och exakt lokalisering tack vare 4G-stödet samt en bekvÀm och diskret design. Appen Àr lÀttanvÀnd och funktionell, Àven om batterilivslÀngden skulle kunna förbÀttras. Det Àr ett starkt alternativ för de som vill övervaka sin katts rörelser och positioner.

Den Perfekta GPS:en för din Katt

Att skydda och hÄlla koll pÄ sin fyrbenta vÀn Àr vÀldigt viktigt för mÄnga kattÀgare. DÀrför Àr det bra att tÀnka pÄ nÄgra saker nÀr man ska köpa en GPS för sin katt. I den hÀr delen av vÄr köpguide kommer vi att gÄ igenom de viktigaste aspekterna att ha i Ätanke nÀr du letar efter den perfekta GPS-produkten för din katt, sÄ att du kan vara trygg i att du gör rÀtt val och att din lilla pÀlskling alltid befinner sig inom rÀckhÄll.

VÀlja RÀtt Typ av GPS-teknik för din Katt

NÀr du ska köpa en GPS för din katt kan det kÀnnas lite övervÀldigande med alla tekniker och alternativ som finns dÀr ute. Men oroa dig inte, vi ska reda ut det Ät dig! GPS-teknik för kattspÄrning kan delas upp i tre huvudtyper: Radiofrekvensbaserad spÄrning, GPS-spÄrning med mobiluppkoppling och Bluetooth- eller Wi-Fi-baserad spÄrning. Varje typ har sina fördelar och nackdelar, och det Àr viktigt att du vÀljer den som passar dig och din katts behov bÀst. LÄt oss nu titta nÀrmare pÄ dessa alternativ!

Radiofrekvensbaserad SpÄrning

Radiofrekvensbaserade (RF) GPS-enheter jobbar oberoende av mobilnÀt och internetuppkoppling, vilket gör dem idealiska för omrÄden med dÄlig tÀckning. Eftersom de inte Àr beroende av mobilnÀtet kan de vara billigare att anvÀnda över tid, dÄ de inte krÀver nÄgon mÄnatlig avgift. Nackdelen Àr att rÀckvidden kan vara begrÀnsad, vanligtvis upp till nÄgra kilometer. Om din katt ger sig av pÄ Àventyr lÀngre bort Àn sÄ, kanske RF-enheten inte Àr helt optimal. Dessutom kan sjÀlva sökandet efter din katt innebÀra mer arbete, dÄ du behöver anvÀnda en sÀrskild mottagare för att hitta katten.

GPS-spÄrning med Mobiluppkoppling

En GPS-tracker med mobiluppkoppling anvÀnder sig av bÄde GPS-teknik och mobilnÀtet för att spÄra ditt husdjur. Dessa enheter tillhandahÄller mer detaljerade positionsuppdateringar och kan spÄra katten över större omrÄden, Àven internationellt om nödvÀndigt. De lÄter dig oftast anvÀnda en mobilapp för att se var din katt Àr i realtid, vilket kan vara vÀldigt praktiskt. Nackdelen med sÄdana system Àr att de oftast krÀver en mÄnatlig abonnemangsavgift för att tÀcka mobilnÀtets datakostnader. Dessutom kan de vara mer energikrÀvande, vilket innebÀr kortare batteritid mellan laddningarna.

Bluetooth- och Wi-Fi-baserad SpÄrning

SpÄrningssystem som bygger pÄ Bluetooth och Wi-Fi Àr normalt sett mer begrÀnsade i rÀckvidd men fungerar bra om du vill hÄlla koll pÄ din katt inomhus eller inom ett mindre geografiskt omrÄde. Dessa spÄrare kan uppdatera kattens position mycket snabbt nÀr de Àr inom rÀckhÄll för en Wi-Fi-ansluten basstation eller en Bluetooth-aktiverad enhet som din smartphone. Fördelen Àr att dessa enheter vanligtvis inte krÀver nÄgon abonnemangsavgift, men Ä andra sidan erbjuder de inte samma rÀckvidd och spÄrningsmöjligheter som GPS-enheter med mobiluppkoppling. SÄ om din katt har en tendens att vandra lÄngt borta frÄn hemmet kanske det hÀr alternativet inte Àr det bÀsta valet för er.

Funktioner att Leta Efter i en Katt-GPS

NÀr man börjar söka efter en GPS för sin katt, kan det vara lÀtt att bli övervÀldigad av alla alternativ och funktioner som finns pÄ marknaden. Men genom att fokusera pÄ nÄgra nyckelfunktioner kan du enkelt hitta den rÀtta GPS-enheten som passar bÄde dig och din katt bÀst. TÀnk pÄ att vissa funktioner kanske inte behövs för din specifika situation, medan andra kan vara ovÀrderliga. HÀr Àr nÄgra av de viktigaste funktionerna att titta efter:

 • Real-tidspositionering och spĂ„rningshistorik
 • Geografiska begrĂ€nsningsomrĂ„den
 • Larm och notifikationer

Dessa funktioner ger dig möjlighet att övervaka din katts position och rörelser i realtid strax efter det att du har installerat GPS-enheten pĂ„ kattens halsband. Du kan ocksĂ„ fĂ„ tillgĂ„ng till din katts spĂ„rningshistorik för att se var den har varit nĂ€r du inte har varit hemma eller under specifika tidsperioder. Geografiska begrĂ€nsningsomrĂ„den erbjuder ytterligare en sĂ€kerhetsfunktion genom att du kan ange “sĂ€kra zoner” för din katt och fĂ„ larm om den skulle gĂ„ utanför dessa omrĂ„den. Slutligen hjĂ€lper larm och notifikationer dig att hĂ„lla dig uppdaterad om din katts aktiviteter och position nĂ€r du Ă€r pĂ„ sprĂ„ng eller upptagen med annat.

Real-tidspositionering och SpÄrningshistorik

NĂ€r det kommer till att hĂ„lla koll pĂ„ din katts rörelser Ă€r real-tidspositionering och spĂ„rningshistorik tvĂ„ viktiga funktioner att ha i Ă„tanke. Real-tidspositionering lĂ„ter dig se var din katt befinner sig just nu, vilket Ă€r toppen nĂ€r du vill veta om den har rymt frĂ„n trĂ€dgĂ„rden eller kanske bara ligger och sover bakom busken. Med spĂ„rningshistorik fĂ„r du dessutom chansen att analysera din katts vanor över tid och se om det finns nĂ„gra mönster i deras beteende. Detta kan hjĂ€lpa dig förstĂ„ varför katten plötsligt har börjat rymma eller upptĂ€cka nya favoritplatser du kanske inte ens visste om. AlltsĂ„, nĂ€r du Ă€r ute efter den bĂ€sta GPS:en för katten, se till att den bĂ„de erbjuder real-tidspositionering och möjligheten att gĂ„ tillbaka och titta pĂ„ tidigare rutter och platser – för vetskap och trygghet.

Geografiska BegrÀnsningsomrÄden

Om du vill vara sÀker pÄ att din katt inte gÄr utanför en viss zon, sÄ borde du försÀkra dig om att GPS-enheten har funktionen för geografiska begrÀnsningsomrÄden, Àven kallat geofencing. Geofencing innebÀr att du kan skapa virtuella grÀnser för var din katt fÄr vara, och det fungerar som ett extra skydd om katten skulle smita ut genom en öppen dörr eller hoppa över staketet. Om katten korsar grÀnsen fÄr du direkt en notifikation pÄ din smartphone, sÄ att du kan agera snabbt och förhindra att den hamnar i fara. TÀnk pÄ att detta kan vara sÀrskilt vÀrdefullt för dig som bor nÀra vÀgar med mycket trafik eller om du har en nyfiken katt som gÀrna ger sig ut pÄ Àventyr.

Larm och Notifikationer

Vem vill inte ha en kĂ€nsla av kontroll och trygghet nĂ€r det gĂ€ller sin fyrbenta vĂ€n? Larm och notifikationer i din katt-GPS ger dig just det – en extra sĂ€kerhet och uppdateringar om vad som hĂ€nder med din katt dĂ€r ute. Förutom de notifikationer du kan fĂ„ vid aktivering av geografiska begrĂ€nsningsomrĂ„den som vi nĂ€mnde tidigare, kan GPS:en ocksĂ„ erbjuda larm för andra situationer sĂ„som batterinivĂ„, hastighetsgrĂ€nser och mycket mer. Dessa funktioner lĂ„ter dig agera snabbt om din katt plötsligt skulle befinna sig i en ovanlig eller potentiellt farlig situation.

Vikt och Storlek pÄ GPS-enheten

Hur stor och tung ska en GPS för katt vara? Det Ă€r en viktig aspekt att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du vĂ€ljer en GPS. Det Ă€r ju inte sĂ„ kul om den kĂ€nner sig obekvĂ€m eller belastad av en klumpig GPS. TĂ€nk pĂ„ att enhetens vikt och storlek fĂ„r stor betydelse för kattens vĂ€lbefinnande och rörelseförmĂ„ga. Helst vill du ha nĂ„got smĂ„tt och lĂ€tt, men fortfarande kapabel att utföra sitt jobb effektivt. Det gĂ€ller att hitta en bra balans mellan anvĂ€ndbarhet och komfort för din katt. NĂ€r du undersöker olika GPS-enheter, se till att du jĂ€mför storlek och vikt mellan olika modeller. Leta efter enheter som Ă€r designade specifikt för katter, eftersom dessa oftast Ă€r mindre och mer lĂ€ttviktiga Ă€n GPS:er skapade för större djur. MĂ„nga moderna katt-GPS-er vĂ€ger runt 20–50 gram och har en slimmad profil, vilket minskar risken att de fastnar i saker nĂ€r din katt smyger runt och utforskar sin omgivning. Kom ihĂ„g att Ă€ven om en GPS-enhet Ă€r liten nog att vara bekvĂ€m, sĂ„ mĂ„ste den fortfarande monteras pĂ„ ett sĂ€kert och pĂ„litligt sĂ€tt. De flesta katt-GPS-enheter fĂ€sts enkelt pĂ„ kattens befintliga halsband eller sĂ„ kommer de med ett speciellt halsband för Ă€ndamĂ„let. Sök efter enheter med sĂ€kerhetskopplingar eller snabbkopplingar, som minskar risken för att katten fastnar eller skadar sig om GPS-enheten vid nĂ„got tillfĂ€lle skulle fastna i nĂ„got. Kort sagt, försök alltid att hitta en GPS-enhet för din katt som balanserar en lĂ€tt och bekvĂ€m storlek med effektiv och sĂ€ker funktion. Din katts vĂ€lfĂ€rd och komfort ska prioriteras först och frĂ€mst, sĂ„ att du kan spĂ„ra och ta hand om den pĂ„ bĂ€sta möjliga sĂ€tt.

Batteritid och Laddningsalternativ

NĂ€r det kommer till batteritid och laddningsalternativ Ă€r det viktigt att tĂ€nka pĂ„ hur ofta du behöver ladda enheten och hur pass praktiskt det Ă€r för dig och din katt. Visst Ă€r det trĂ„kigt att spĂ„rningen stannar mitt under en aktiv jakt bara för att batteriet Ă€r slut? Det finns Ă€ndĂ„ flera saker att ha i Ă„tanke. En GPS-enhet med lĂ€ngre batteritid Ă€r sjĂ€lvklart att föredra, men kan innebĂ€ra en större och tyngre enhet. Hur mĂ„r katten dĂ„ att bĂ€ra den runt halsen? Vissa modeller kan erbjuda flera dagars anvĂ€ndning, medan andra kanske endast hĂ„ller i nĂ„gra timmar. TĂ€nk Ă€ven pĂ„ hur snabbt batteriet laddar – en enhet som tar evigheter att ladda kanske inte passar just din livsstil. Vissa GPS-enheter för katter kommer med utbytbara batterier, vilket ger dig möjlighet att alltid ha ett extra batteri laddat och redo. Andra modeller har inbyggda, uppladdningsbara batterier och kan behöva laddas med hjĂ€lp av en specifik laddare eller USB-kabel. NĂ€r du övervĂ€ger olika GPS-alternativ för din katt, kom ihĂ„g att vĂ€ga batteritid och laddningsalternativ mot varandra för att hitta den perfekta balansen mellan praktisk anvĂ€ndning och komfort för katten.

Pris och Abonnemangskostnader för Katt-GPS

NÀr du vÀljer en GPS för din katt Àr priset och eventuella abonnemangskostnader nÄgot du bör övervÀga. GPS-enheter kan variera i pris beroende pÄ deras funktioner, design och tillverkare. Det Àr viktigt att hitta en GPS som ligger inom din budget. Men glöm inte att tÀnka pÄ eventuella abonnemangskostnader som kan tillkomma, eftersom vissa GPS-enheter krÀver abonnemang för att fungera ordentligt. HÀr Àr nÄgra saker att tÀnka pÄ nÀr det gÀller pris och abonnemangskostnader:

 • Initialt inköpspris för GPS-enheten
 • MĂ„nadsavgifter eller Ă„rsavgifter för data- och spĂ„rningstjĂ€nster
 • Kostnader för eventuella tillĂ€ggstjĂ€nster eller uppgraderingar

Se till att jÀmföra olika enheter och deras pris, samt undersök om det finns nÄgra extra kostnader som kan pÄverka din budget pÄ lÄng sikt.

Vanliga FrÄgor och Svar

GPS-enheter för katter kostar vanligtvis mellan 500 och 4000 svenska kronor, beroende pÄ mÀrke och funktioner sÄsom batterilivslÀngd och spÄrningsprecision. Det kan Àven tillkomma mÄnadsavgifter för mobilnÀtstjÀnster.
För att spÄra din katt kan du anvÀnda ett GPS-halsband som sÀnder kattens position direkt till din smartphone. PÄ sÄ sÀtt har du alltid koll pÄ din katts rörelser och kan enkelt hitta den om den försvinner.
GPS-katt fungerar genom att en liten GPS-sÀndare fÀsts pÄ kattens halsband, vilket möjliggör spÄrning av kattens position via en smartphone-app eller dator. Detta kan vara anvÀndbart för att enkelt hitta din katt om den skulle rÄka gÄ vilse eller för att övervaka dess rörelsemönster.
Nej, man behöver inte betala en mÄnadskostnad för alla GPS-enheter, men vissa tillÀggstjÀnster som realtidskartor och trafikinformation kan krÀva en prenumeration. Det Àr dock ofta möjligt att anvÀnda gratis alternativ för grundlÀggande GPS-navigering.
Nej, mikrochip för djur, som katter, anvÀnder inte GPS-teknik. IstÀllet lagrar de ett unikt ID-nummer som kan avlÀsas med en speciell scanner för att identifiera djuret och koppla till Àgarens kontaktuppgifter i registret.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button