Elektronik

Test Laserskrivare 2024

Vi har gjort arbetet åt dig och utfört omfattande forskning och testat de främsta laserskrivarna för att skapa denna utförliga guide. Vår recension kommer inte bara att presentera de bästa valen i varje prisnivå utan kommer också att ge insikter om vad du behöver titta på innan du bestämmer dig. Nu är det dags att dyka in och undersöka varje modell i detalj!

Bäst i Test

HP LaserJet Pro MFP M282nw

5/5

Premium

4.7/5

Prisvärd

4.5/5

Bonus

4.3/5
5/5

HP LaserJet Pro MFP M282nw visadede sig vara en laserskrivare med hög prestanda som erbjuder enastående utskriftskvalitet. Vi uppskattade att färgutskrifterna var skarpa och levande, vilket gör den idealisk för alla som behöver utskrifter av hög kvalitet. Denna modell är verkligen adapterad för den moderna arbetsplatsen och kommer med flera trådlösa anslutningsalternativ, vilket innebär att du kan skriva ut direkt från din smartphone eller surfplatta. Vi blev imponerade över hur snabbt HP LaserJet Pro MFP M282nw kunde producera utskrifter. Även om det finns billigare alternativ på marknaden, tycker vi att högkvalitativa resultat och smidiga trådlösa anslutningsmöjligheter uppväger detta med råge!

 • Hög Utskriftskvalitet
 • Snabb Utskriftsfart
 • Trådlös anslutning
 • Mångsidig
 • Begränsad Papperskapacitet (250st)

Sammanfattningsvis är HP LaserJet Pro MFP M282nw ett utmärkt val för dem som eftersträvar både kvalitet och bekvämlighet. Trots sin något begränsade papperskapacitet och ett pris som kan vara högt för vissa, kompenserar den här enheten med dess högkvalitativa utskrifter, snabba utskriftshastighet och mångsidiga trådlösa anslutningsalternativ. Om du söker en laserskrivare som kan leverera pålitliga resultat om och om igen, ska du seriöst överväga denna modell.

4.7/5

När vi testade HP LaserJet Pro MFP M479fdw, upplevde vi en premium laserskrivare som gav kraftfull och effektiv prestanda för det högre priset. Kvaliteten på utskrifterna var imponerande, med både text och grafik som kom ut klara och skarpa. Med förmågan att skriva ut upp till 27 sidor per minut, ligger skrivaren även i täten vad gäller hastighet i sin klass. Dessutom märkte vi att denna modell har en inbyggd automatiserad dubbelsidig utskrift, vilket ger extra bekvämlighet och effektivitet. Något annat vi gillade med HP LaserJet Pro MFP M479fdw är dess robusta byggkvalitet och eleganta design. Storleken kan vara en potentiell nackdel om du har begränsat utrymme, men vi tyckte att den generösa kapaciteten på 300 blad, tack vare två pappersfack, gör det värt det ytterligare utrymmet. Med flera anslutningsoptioner, inklusive Wi-Fi och Ethernet, erbjuder denna modell också flexibilitet för en rad olika arbetsområden.

 • Fantastisk utskriftskvalitet
 • Hög utskriftshastighet
 • Rymlig papperskapacitet
 • Utskrifterna är klara och skarpa.
 • Tar en hel del plats

HP LaserJet Pro MFP M479fdw mötte verkligen våra förväntningar på en premium laserskrivare. Dess höga utskriftshastighet och kvalitet, rymlig papperskapacitet samt breda serie anslutningsalternativ gör den till en idealisk lösning för stora kontorsmiljöer där effektivitet är nyckeln. Trots sin större storlek så anser vi att dess fördelar starkt överväger detta lilla problem.

4.7/5

Brother MFC-L2730DW är en ordentligt prisvärd laserskrivare som erbjuder bra prestanda för pengarna. Skrivarens skarpa och klara utskrifter, både i svartvitt och färg, var något vi verkligen uppskattade. Skrivaren är kompakt vilket gör att den inte tar upp mycket plats på skrivbordet, perfekt för dig med ett hemmakontor.

Däremot var vi initialt lite tveksamma till gränssnittet. Det kändes något föråldrat och var inte så intuitivt som vi skulle ha önskat. Men efter lite användning gick det lättare att navigera. Anslutningsmöjligheterna var dock många och vi uppskattade Wi-Fi-funktionen som gör att du kan skriva ut direkt från din smartphone eller dator.

 • Kompakt design
 • Wi-Fi-funktion
 • Skarpa utskrifter
 • Utmärkt Wi-Fi-anslutning för trådlös utskrift
 • Något föråldrat gränssnitt

Brother MFC-L2730DW Ethernet WiFi laserskrivare är ett bra val för dig som behöver en kompakt skrivare med en rimlig prislapp. Trots ett något föråldrat gränssnitt kompenserar produkten med kvalitativa utskrifter och många olika trådlösa anslutningsmöjligheter. Kort och gott -En bra investering för hemmakontoret!

4.6/5

Efter att ha testat HP LaserJet M209dwe kan vi konstatera att det är en kraftfull och tillförlitlig skrivare, perfekt för hushåll och små arbetsgrupper. Från dess högkvalitativa svartvita utskrift till dess robusta byggnadsdesign, det finns mycket att uppskatta med denna skrivare. Den kommer med en rad anslutningar, inklusive Wi-Fi och Ethernet som gör det möjligt för flera användare att ansluta smidigt. Vi märkte också hur snabbt den skriver ut sidor, vilket gör den idealisk för dem med höga utskriftsbehov. En annan imponerande egenskap vi märkte var dess miljövänlighet. Med dess funktion för automatisk dubbelsidig utskrift minskar du pappersanvändningen och bidrar till att rädda planeten. Trots dessa fördelar fann vi dess pappersfack som ett litet negativt inslag då det endast kan rymma 150 blad, vilket kan vara otillräckligt för större utskriftsuppgifter.

 • Robust Design
 • Hög utskriftshastighet
 • Utmärkt utskriftskvalitet
 • Automatisk dubbelsidig utskrift
 • Pappersfacket rymmer endast 150 blad

Efter att ha testat HP LaserJet M209dwe kan vi konkludera att det är nödvändigt för alla typer av användare, från hemmabruk till små arbetsgrupper. Trots dess begränsning i papperskapaciteten kan vi inte neka de flera anmärkningsvärda fördelarna med denna laserskrivare – från dess robusta konstruktion till dess höga utskriftskvalitet och fantastiska hastighet.

Tips för att Välja Rätt Laserskrivare

Att ta itu med utmaningen att hitta den rätta laserskrivaren kan vara en tuff uppgift, speciellt med tanke på alla tillgängliga alternativ på marknaden. Men oroa dig inte, vi ska ge dig handfasta tips för att göra ditt inköp enklare. I detta avsnitt kommer vi att diskutera viktiga aspekter som man bör tänka på när man köper en laserskrivare, så att du kan hitta den rätta maskinen som passar just dina behov. Från funktioner till pris, det är fler faktorer att överväga än du kanske tror.

Varför en Laserskrivare?

Så varför skulle du vilja investera i en laserskrivare? Anledningarna är många, men det beror i stort sett på din specifika situation – vad du behöver skriva ut, hur ofta du behöver göra det och vilken volym du behöver. Det kan vara allt från dagligt kontorsarbete till mindre frekventa hemprojekt eller till och med för fotoälskaren som vill ha de bästa utskrifterna möjliga. Oavsett ditt unika behov är det troligen att en laserskrivare är en lösning som du bör överväga.

Fördelarna med Laserskrivare

Laserskrivarna har flera fördelar som gör dem till ett populärt val för både hushåll och företag. De är snabba, de erbjuder avancerad utskriftskvalitet och de är mycket kostnadseffektiva i det långa loppet. Och kanske bäst av allt, de kräver sällan mycket underhåll bortom regelbundet byte av tonerkassetter och ibland rengöring av insidan, vilket bidrar till deras övergripande bekvämlighet och användarvänlighet.
Långsiktiga Kostnader
En av de största fördelarna med laserskrivare är deras potential för sparande på lång sikt. Även om en laserskrivare kan ha en högre initial kostnad jämfört med, låt oss säga, en bläckstråleskrivare, tenderar kostnaden per sida att bli betydligt billigare. Tänk på det: tonerkassetter kan vara dyra att köpa först, men de räcker längre än bläckpatroner. Kan du föreställa dig att inte behöva byta patron varje gång du skriver ut något stort dokument – vilken tid och pengar som skulle sparas!
Utskriftskvalitet
Sen kommer vi till utskriftskvalitet. Laserskrivare har länge haft rykte om att leverera suverän utskriftskvalitet, särskilt när det gäller textdokument. Textlinjer är skarpare, klarare och mer definierade jämfört med bläckstråleskrivare, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som förlitar sig på textbaserade utskrifter. Färglaserskrivare får också beröm för sina levande, fotorealistiska färger – perfekt för alla grafiker där ute eller amatörfotografer som vill visa upp sina verk med stolthet.

Vilka Funktioner Behöver min Laserskrivare?

Okej, så du har bestämt att en laserskrivare är rätt för dig. Men vilka specifika behov bör du tänka på innan du går vidare till köpet? Letar du efter snabba utskriftshastigheter för kontorsdokument? Eller kanske är högkvalitativt fotoutskrift din högsta prioritet? Många laserskrivare erbjuder också skanning, kopiering och faxning som tilläggsfunktioner, vilket kan vara användbart beroende på dina behov. Men kom ihåg, extra funktioner kan innebära extra kostnader. Och var säker på att dubbelkolla om den modell du funderar på har trådlöst utskriftsalternativ. I dagens digitala ålder kan det vara viktigt att kunna skriva ut direkt från din bärbara dator, surfplatta eller smartphone.

Utskriftsvolym och Hastighet

Innan du väljer en laserskrivare bör du ha en uppfattning om den önskade utskriftsvolymen och hastigheten. Några aspekter att tänka på när vi överväger det omfattar:

 • Förväntad utskriftsmängd varje dag eller månad
 • Type av dokument du kommer att skriva ut mest (t.ex., text, grafik etc)
 • Om snabbhet är ett långsiktigt krav för arbetsflöden

Använd denna information för att hitta en skrivare som klarar din arbetsbelastning utan att förlora kvalitet eller effektivitet. Kom ihåg att dessa punkter bara är riktlinjer och att ditt specifika behov kan variera.

Täckning för Flera Användare

Om det inte bara är du som ska använda skrivaren, ska du ju tänka på kapaciteten för flera användare. Ja precis, kan din laserskrivare hantera flera användare samtidigt? Finns det möjlighet att ansluta skrivaren till ett nätverk så att alla användare kan skicka sina utskriftsjobb när de behöver? Och om ja, hur går det med hastigheten och prestandan när flera personer använder den samtidigt? Inte kul om utskriftshastigheten sjunker som en sten bara för att alla på kontoret försöker skriva ut sina rapporter samtidigt! Tänk också på sekretess och säkerhet – finns det alternativ att ställa in personliga utskrifter eller lösenordsskyddade uppdragskön för att hålla känslig information säker?

Olika Typer av Laserskrivare

Står du inför valet av en ny skrivare? Kan du inte bestämma om du ska gå för en bläckstråle eller laserskrivare? Eller kanske du undrar om du bör välja en färg- eller svart-vit laserskrivare? Då är du inte ensam! Det finns faktiskt flera olika typer av laserskrivare att välja mellan, och valmöjligheterna kan verkligen vara förvirrande. Men oroa dig inte, vi kommer att hjälpa dig att reda ut detta snårskog!

Färg eller Svartvit Laserskrivare?

Den första frågan att ställa dig själv när du överväger att köpa en laserskrivare är om du behöver färgutskrift eller om svartvitt räcker. Färglaserskrivare kan hantera alla dina utskriftsbehov, från textdokument till levande fotografier. Dock måste du tänka på att dessa skrivare tenderar att vara dyrare både i inköp och drift. Å andra sidan kostar svartvita laserskrivare mycket mindre att köra, men de kan bara skriva ut i svartvitt.
Färglaserskrivare
Färglaserskrivare erbjuder högkvalitativa utskrifter i både svartvitt och färg. De kan framkalla levande och detaljerade bilder, vilket gör dem till ett utmärkt val för företag som ofta behöver skriva ut presentationer eller grafik. De kan vara dyrare än sina svartvita motsvarigheter, både i initiala och löpande kostnader. Dessutom använder de fler tonerkassetter (en för varje primärfärg plus svart), vilket kan öka underhållskostnaderna över tid.
Svartvit laserskrivare
Svartvita laserskrivare, å andra sidan, är perfekta för företag eller individer som mestadels behöver skriva ut textdokument. De är ofta billigare än färglaserskrivare, både när det gäller inköpspris och driftskostnader. Dessutom erbjuder de snabb utskriftshastighet och låga per-sida-utskriftskostnader. Visst saknar de färgkapacitet, men om du bara behöver massor av textutskrifter snabbt och kostnadseffektivt, så kan en svartvit laserskrivare vara vad du behöver.

Kostnad för Drift och Underhåll

Det är absolut nödvändigt att ha en klar bild av drift och underhållskostnader innan du köper en laserskrivare. Varför frågar du? Nå, det är enkelt: inte alla kostnader är inbyggda. Du kanske ser på prislappen på skrivaren, men glömmer bort att ta hänsyn till kostnaden för tonerkassetter eller de extra bladen som du behöver om du skriver ut i stora mängder. Lägg därtill kostnaden för energi för att driva skrivaren och eventuellt underhåll eller reparationer över tid, och du kan snabbt se hur dessa kan lägga upp. Men oroa dig inte, det är inte all dåliga nyheter. Laserprinters är känt för sin driftseffektivitet och långvarig prestanda. Så, även om initiala kostnader kan vara höga, kan det vara värt det i längden om du regelbundet skriver ut stora volymer.

Kostnad för Tonerkassetter och Trummor

När det gäller driftskostnader, spelar kostnaden för tonerkassetter och trummor en stor roll i laserskrivarens totala ägandekostnad. Att ha en bra idé om hur mycket dessa delar kostar att byta kan hjälpa dig att välja den rätta skrivaren. Här är några steg för att beräkna dessa kostnader:

 • Forskning på vilken typ av tonerkassett och trumma din valda skrivare kräver.
 • Förstå genomsnittlig kapacitet för tonerkassetter och trummor.
 • Räkna ut kostnaden för varje utskriven sida genom att dividera kostnaden för tonerkassetten/trumman med sin genomsnittliga kapacitet.

Tänk på att även om vissa skrivare kan ha högre initiala kostnader, kan de vara mer kostnadseffektiva på lång sikt om deras tonerkassetter och trummor har högre kapacitet och lägre kostnad per sida.

Energianvändning och Underhållskostnader

När det gäller energianvändning kan laserskrivare verka lite “törstiga” jämfört med sina bläckstrålande kusiner. Men låt oss sätta detta i perspektiv, ska vi? Ja, laserskrivaren kan använda mer energi per utskrift, men de gör upp för det genom att vara otroligt snabba och effektiva när det gäller stora utskriftsvolymer. Plus, de tenderar att ha färre problem med torkat bläck och blockeringar som kan leda till dyra underhåll eller reparationer. I slutändan är det en avvägning: betalar lite mer för energi, men potentiellt spara på minskade underhållskostnader och ökad produktivitet.

Vanliga Frågor och Svar

Bäst i test för laserskrivare i Sverige är ofta HP LaserJet Pro MFP M282nw. Denna laserskrivare levererar högkvalitativa utskrifter snabbt och kostnadseffektivt, vilket gör den till en utmärkt lösning för både hem och kontor. Dess ljusstarka färgåtergivning och robusta byggkvalitet gör den till en ledande konkurrent inom kategorin.
Valet av laserskrivare beror på en rad faktorer som utskriftshastighet, utskriftskvalitet och kostnad. Om du letar efter hög kvalitet och snabbhet, kan modeller från HP, Brother och Epson vara bra alternativ. Dock borde du också överväga driftskostnaden, inklusive priset på tonerkassetter.
Priset för en bra laserskrivare i Sverige varierar stort beroende på modell och funktioner. För en grundläggande laserskrivare kan du förvänta dig att betala runt 1 000 till 3 000 kr, medan högpresterande modeller med avancerade funktioner kan kosta upp till 10 000 kr eller mer.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button