Hem & TrÀdgÄrd

Badkar BĂ€st i Test 2024

NÀr det kommer till att skapa en ultimat avkopplingsoas i hemmet, tar ingenting över badrummets tron sÄsom ett perfekt badkar. Men med det enorma utbudet av stilar, storlekar och material, kan valet vara övervÀldigande. Det Àr hÀr vi kommer in. Vare sig du prioriterar lyx, budget eller nÄgot dÀremellan, finns hÀr alternativ för dig. Följ med oss nÀr vi utforskar Ärets bÀsta badkar som kommer att förvandla ditt badrum till en hemmahamn för lugn och ro.

BĂ€st i Test

Badkar Nordhem Aspholmen

5/5

Premium

4.7/5

PrisvÀrd

4.5/5

Bonus

4.2/5
5/5

Efter att ha tillbringat tid med Nordhem Aspholmen, Àr vÄr bedömning att detta badkar lever verkligen upp till sitt rykte. Dess unika design och generösa ytstorlek gör varje bad till en lyxig upplevelse. Aspholmen framhÀver ett klassiskt fristÄende badkar med moderna inslag.

Det Àr skapat i gedigen emaljerad gjutjÀrn vilket garanterar dess stabilitet och varaktighet. Tystnaden som dess material Ästadkommer nÀr vattnet fylls bidrar till en avkopplande atmosfÀr. Trots dess tunga material Àr den ÀndÄ behagligt komfortabel.

 • Klassisk design
 • Stor yta
 • Gedigen emaljerat gjutjĂ€rn
 • Förmedlar en lyxig kĂ€nsla
 • Stor ytstorlek
 • Gedigen och hĂ„llbar konstruktion
 • Kan upplevas som tungt

Sammanfattningsvis Ă€r Nordhem Aspholmen ett badkar som kombinerar estetik, funktion och hĂ„llbarhet – allt en konsument kan önska sig. Trots att den kan vara lite tung att manövrera, övervĂ€gs detta lĂ€tt av fördelarna som produktens kvalitet och design erbjuder. Det Ă€r definitivt ett köp vĂ€rt att övervĂ€ga för dem som vill förbĂ€ttra sin inomhus SPA-upplevelse.

4.7/5

Efter att ha testat Bathlife Soft 1600 mm, kan vi konstatera att detta badkar erbjuder en avkopplande och lyxig upplevelse. Det har en minimalistisk och modern uppsÀttning som passar perfekt i alla typer av badrum betonat av sin mjuka matta yta vilket skapar en lugn miljö. Den generösa storleken pÄ 160 cm gör att du kan strÀcka ut dig fullt ut för optimal avkoppling.

Materialvalet hos Badlife Soft 1600 mm Àr ett annat stort plus. Den högkvalitativa acrylic gör badkaret stabilt och varaktigt. Dessutom Àr det frihÀngande konceptet mycket praktiskt, eftersom det gör att badkaret kan placeras var som helst i badrummet.

 • Modernt Design
 • Högkvalitativ Acrylic
 • FrihĂ€ngande Koncept
 • BekvĂ€mt frihĂ€ngande koncept som tillĂ„ter flexibel placering.
 • Storlek ger generöst utrymme för avkoppling.
 • Högkvalitativt material för hĂ„llbarhet och lĂ€ngre livslĂ€ngd.
 • Kan verka lite omfĂ„ngsrik för smĂ€rre badrum.
 • KrĂ€ver professionell installation.

Bathlife Soft 1600 mm Àr en utmÀrkt investering för alla som vill ha en premium badupplevelse hemma. Trots nÄgra svagheter, sÄsom kravet pÄ professionell installation, övervÀger styrkorna definitivt, sÀrskilt om du vÀrdesÀtter kvalitet, design och komfort.

4.5/5

Under vĂ„r tid med det hĂ€r Badkar Bathlife Fridsam, har vi upptĂ€ckt att det erbjuder en sinnesro som Ă€r svĂ„r att matcha. Även om det Ă€r ett prisvĂ€rt val, Ă€r inte kvaliteten Ă€ventyrad. Det fristĂ„ende konceptet och rund design gör det till en charmig mittpunkt för alla badrum. Tillverkat av sanitetsakryl, Ă€r detta badkar robust nog att stĂ„ emot daglig anvĂ€ndning.

Bredd och djup av badkaret garanterar en fullstĂ€ndig nedsĂ€nkning, oavsett din lĂ€ngd, vilket gör varje bad till en avkopplande ritual. Även fĂ€rgen vit passar bra med olika inredningsstilar, vilket försĂ€krar att denna badkar kommer att vara en vacker del av ditt badrum oavsett om du vĂ€ljer att byta stilen at nĂ„got skede.

 • Robust sanitetsakryl
 • FristĂ„ende koncept
 • FullstĂ€ndig nedsĂ€nkning
 • Gör varje bad till en avkopplande ritual
 • FörlĂ€nger sin skönhet och funktion över tiden tack vare robusta materialval
 • Verkligen prisvĂ€rt och kvaliteten Ă€r inte Ă€ventyrad
 • Kan vara bulrigt nĂ€r det fylls med vatten

VÄrt dom Àr att Badkar Bathlife Fridsam FristÄende Rund Vit Àr ett utmÀrkt val för de pÄ jakt efter ett prisvÀrt men kvalitativt alternativ. Designen kommer att förstÀrka utseendet pÄ ditt badrum, medan dess robusta konstruktion garanterar Är av anvÀndning.

4.2/5

Under vÄr begrÀnsade tid med Badkar Metis 180 cm, insertade vi mer detaljer vad gÀller dess komfort och design. Med Metis avtÀckte vi ett badkar som inte backar för dess imponerande storlek. Dess 180 cm-lÀngd tillÄter bekvÀm sovstÀllning under badet vilket skÀnkte oss dygnet-runt SPA-kÀnsla hemma. Tillverkat av sanitetsakryl, Àr det bÄde hÄllbart och lÀtt att rengöra för att bibehÄlla dess nyhet.

Metis utmĂ€rker sig inte bara genom sin generösa storlek, utan ocksĂ„ genom dess djupa nedsĂ€nkning som passar perfekt för de som vill ha den dĂ€r riktiga SPA-kĂ€nslan i vardagen. Även om den krĂ€ver stort utrymme, sĂ„ ger detta otroliga badkar maximal bekvĂ€mlighet – bokstavligen talar vi om möjligheten att ett helt dygn skulle kunna spenderas i det, förutsatt att man skulle kĂ€nna för det.

 • Mjuk Oval Form
 • Generös Storlek
 • BekvĂ€mt för lĂ„nga mĂ€nniskor tack vare dess 180 cm-lĂ€ngd
 • Högkvalitativt sanitetsakryl ger svĂ„rslagen hĂ„llbarhet.
 • KrĂ€ver stort utrymme pĂ„ grund av sin storlek

VÄr avslutande bedömning Àr att Badkar Metis 180 cm visar sig vara ett bra val för dem med tillrÀckligt utrymme i sina badrumsfastigheter som söker ett nÄgot mer lyxigt alternativ för sin vardaglia SPA-upplevelse.

Att TÀnka PÄ nÀr du Köper ett Badkar

Oavsett om du renoverar eller bygger nytt Àr valet av ett badkar en stor del av processen. FÀltet för badkar Àr brett och det kan vara övervÀldigande att veta exakt vad man ska leta efter. I denna sektion tar vi en djupdykning i nÄgra av de viktiga aspekterna att fundera över nÀr du stÄr inför utmaningen att köpa ett badkar. Vi hjÀlper dig att navigera genom valen för att du ska kunna hitta det perfekta badkaret för ditt hem.

Varför ett badkar?

Trodde du att ett badkar bara Ă€r till för att blöta sig i och koppla av? TĂ€nk om! Ett badkar har mĂ„nga fördelar som strĂ€cker sig lĂ„ngt bortom det sjĂ€lvklara. För det första erbjuder det ett utmĂ€rkt sĂ€tt att koppla av efter en hektisk dag. Vem vill inte sjunka ner i ett varmt, lugnande bad för att tvĂ€tta bort stress och spĂ€nningar? Dessutom kan ett badkar bli ett minst sagt inbjudande inslag i ditt hem – sĂ€rskilt om du vĂ€ljer ett designat med kĂ€rlek och omsorg. Dessa kronjuveler av badrumsvĂ€rlden kan verkligen göra ditt badrum till en showstopper. Och om du har smĂ„ barn i huset kan badtiden – med rĂ€tt sort av badkar – bli en skrattfylld fest snarare Ă€n en trĂ„kig plikt. Även om det Ă€r en större investering jĂ€mfört med en enkel dusch, Ă€r vinsterna över tid otvetydigt vĂ€rda kostnaden. Nu nĂ€r vi har förstĂ„tt varför man skulle vilja ha ett badkar, lĂ„t oss dyka djupare in (ordlek avsedd) i vad du ska tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du vĂ€ljer det rĂ€tta.

Vad ska man tÀnka pÄ nÀr man vÀljer ett badkar?

Att vÀlja ett badkar kan verka som en lÀtt uppgift. Men stopp ett ögonblick! Det Àr fler saker att övervÀga Àn du kanske först tÀnker pÄ. Förutom estetik och pris, bör man ge en seriös tanke Ät det material badkaret Àr gjort av, vilka storlekar och former det finns tillgÀngliga, samt dess underhÄll och hÄllbarhet. Trots allt vill vi ha nÄgot som inte bara ser bra ut, utan ocksÄ uppfyller vÄra krav och förvÀntningar.

Material i badkar: För- och nackdelar

LĂ„t oss börja med materialvalet. Det finns i huvudsak tvĂ„ typer av material som badkar tillverkas av – akryl och emaljerat stĂ„l. BĂ„da har sina egna för- och nackdelar. NĂ€r du vĂ€ljer ett material för ditt badkar bör du fundera över vad du prioriterar mest. Är det hĂ„llbarhet? LĂ€tt att rengöra? Eller vĂ€rmeisolering? Varje material har egenskaper som kan vara mer eller mindre fördelaktiga beroende pĂ„ dina specifika behov och livsstil.
Badkar i akryl
Badkar i akryl Ă€r en populĂ€r val pĂ„ grund av dess lĂ€tthet och designflexibilitet. Dessa badkar Ă€r vanligen ljusare vilket kan göra installationen enklare, och de klär kolör eller blekna inte över tid. Dessutom har de en slĂ€t yta som gör det enkelt att rengöra och underhĂ„lla. De kan dock vara mer benĂ€gna att repor och inte ha samma hĂ„llbarhet som stĂ„lbubbelbad.
Emaljerat stÄlbadkar
Å andra sidan, emaljerade stĂ„lbadkar kanske inte Ă€r lika lĂ€tta som akrylalternativ, men de Ă€r robusta och tĂ„l lĂ„ngvarig anvĂ€ndning. Deras glatta emaljyta Ă€r hĂ„rd, reptĂ„lig och lĂ€tt att rengöra. Emaljering ger dessutom en klassisk, blank yta som hĂ„ller lĂ€nge. En nackdel kan dock vara att de inte behĂ„ller vĂ€rmen lika bra som akrylbadkar, sĂ„ vattnet kan kylas ned snabbare.

Storlek och form pÄ badkaret

NĂ€r vi talar om storlek och form pĂ„ badkaret, mĂ„ste dessa noggrant övervĂ€gas för att passa in i ditt badrum. Finns det tillrĂ€ckligt med utrymme för standardstorlek (ca 170 cm lĂ„ngt)? Eller behöver du en mindre modell? Och hur Ă€r det med formen – vad tycker du om traditionella rektangulĂ€ra badkar jĂ€mfört med ovala eller fristĂ„ende alternativ? Slutligen, kom ihĂ„g att ta hĂ€nsyn till dina egna kroppsmĂ„tt för optimal komfort. Kanske du föredrar ett djupare badkar för avkopplande syften! AvvĂ€g dessa faktorer noggrant mot din budget innan du fattar det slutliga beslutet.

Funktionella övervÀganden nÀr man köper ett badkar

Processen att köpa ett badkar handlar inte bara om att hitta en design du gillar. Det finns flera praktiska aspekter som du ocksÄ bör tÀnka pÄ innan du gör ditt val. FrÄn storleken pÄ badrummet till funktioner som passar din livsstil, finns det otaliga övervÀganden för att sÀkerstÀlla att du gör det bÀsta valet möjligt för ditt hem.

Typ av installation

Det finns olika installationsmetoder för badkar, och valet av en kommer att bero pÄ utformningen av ditt badrum samt din personliga smak. FristÄende badkar krÀver mer utrymme men kan vara ett imponerande centrum i rummet. Inbyggda eller kantmonterade modeller Àr mer kompakta och kan bli ett kostnadseffektivt val. Cornerbadkar Àr bra för mindre badrum och ger fortfarande tillrÀckligt med utrymme för en bekvÀm baddopp. I slutÀndan Àr valet av installation viktigt eftersom det avgör hur vÀl badkaret passar in i ditt övergripande badrumsdesign.

Ergonomi och komfort

Eftersom du troligen kommer att tillbringa tid i ditt badkar, Àr bÄde ergonomi och komfort viktigt. Kanske föredrar du en djup tub dÀr du kan sjunka ner eller kanske du behöver en med armstöd för extra stöd? Var uppmÀrksam pÄ sluttningen pÄ ryggstödet och storleken pÄ badkarets interiör. Vissa mÀnniskor föredrar Àven ett bubbelbad för extra avkoppling. Oavsett vad du bestÀmmer dig för, se till att det erbjuder komfort som passar dina behov.

Hur mycket bör man spendera pÄ ett badkar?

NĂ€r det kommer till priset av ett badkar, kan det skilja sig Ă„t ganska rejĂ€lt beroende pĂ„ vad du Ă€r ute efter. En tumregel att ha i Ă„tanke Ă€r dock att du fĂ„r vad du betalar för. Billigare badkar kan framstĂ„ som frestande, men kom ihĂ„g att kvalitet ofta stĂ„r i proportion till priset. Akrylbadkar kan vara billigare Ă€n de gjorda av emaljerat stĂ„l, men kan ocksĂ„ ha kortare livslĂ€ngd. Och om du funderar pĂ„ att gĂ„ hela vĂ€gen och vĂ€lja ett lyxigt massagebadkar, dĂ„ pratar vi en större investering. Men lĂ„t inte bara prislappen styra valet. TĂ€nk pĂ„ badkarets funktioner, form och komfort. Om du, till exempel, vill ha ett djupt kar med ergonomisk design och kanske till och med inbyggd massagefunktion, kommer du att behöva budgetera mer. Ett högre pris kan vara vĂ€l vĂ€rt det om badkaret ger dig den avslappnande oas du behöver. Men kom ihĂ„g att du ocksĂ„ mĂ„ste rĂ€kna med installationskostnader – ett frihĂ€ngande badkar krĂ€ver annan installation Ă€n ett inbyggt. Kostnaden för vatten och uppvĂ€rmning bör ocksĂ„ beaktas. Och glöm inte underhĂ„llet! Alla dessa faktorer samlade kan hjĂ€lpa dig att ta ett informerat beslut om hur mycket du bör spendera pĂ„ ditt nya badkar.

Vanliga FrÄgor och Svar

Typer av badkar varierar mycket, men gjutjÀrnsbadkar Àr högt uppskattade i Sverige för sin hÄllbarhet och vÀrmebehÄllande egenskaper. Akrylbadkar Àr dock mest populÀra för deras lÀtta vikt, flexibilitet i form och fÀrg, samt prisvÀrdhet.
Man kan köpa badkar frÄn olika ÄterförsÀljare i Sverige, bland annat hemsidor som Bygghemma, Ikea eller Badshop. Det gÄr ocksÄ bra att köpa frÄn fysiska butiker som Bauhaus eller K-Rauta, dÀr du Àven kan fÄ rÄd och hjÀlp med installationen.
Att byta badkar i Sverige Àr en process som krÀver viss förberedelse. Först mÄste du se till att stÀnga av huvudvattnet för att undvika lÀckage under byteprocessen. DÀrefter demonterar du det gamla badkaret och installerar det nya. Kom ihÄg att se till att all rörkoppling och tÀtning Àr korrekt installerad för att förebygga framtida vattenskador.
Ett standardbadkar i Sverige mÀter vanligtvis cirka 70 till 80 centimeter i bredd. Det finns dock olika modeller och storlekar, sÄ det Àr alltid bÀst att mÀta utrymmet innan köp.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button