Kläder & Skor

Värmehandskar Bäst i Test 2022

Elektriska värmehandskar är relativt nya på marknaden, men de har vunnit mycket mark under de senaste åren. Det ökade intresset beror sannolikt på hur bekväma de är. Du behöver inte längre hantera klumpiga, obekväma handskar som gör det svårt att använda händerna när du är utomhus. Numera ger värmehandskar värme samtidigt som de ser till att dina händer förblir funktionella även i kyliga temperaturer.

Vi har jämfört årets bästa värmehandskar och här ser du vinnarna i vårt test:

Bäst i Test
Outdoor Research Oberland Heated Gloves test

Outdoor Research Oberland Heated Gloves

5/5
ALTHeat-Teknologi med 3 Värmenivåer. Pekskärmskompatibla.
Premium
4.8/5
Extremt Hållbara
& Vattentäta med Getskinnshandflata
Prisvärda
4.7/5
Speciellt Utvecklade
för Skidåkning. Bra Vämespridning
Billiga
4.3/5
Flexibelt 4-vägs Strechtyg i Skinn & Syntet. Pekskärmskompatibla.

Köpguide: Värmehandskar Bäst i Test

Elektriska handskar har många fördelar för både män och kvinnor. Många elektriska värmehandskar är tillräckligt långa för att täcka underarmen, men tillräckligt korta för att passa in i ett par vantar. Värmehandskar är också oftast maskintvättbara och ibland också pekskärmskompatibla, så att du slipper ta av dig vantarna för att använda din GPS eller smartphone i den kalla vintern.

Detta Ska du Tänka På när du Köper Värmehandskar

I den här artikeln kommer vi att diskutera fördelarna med eluppvärmda handskar.

Passform

Värmehandskar finns i många olika stilar och storlekar som passar bekvämt på dina händer och som inte begränsar rörligheten eller fingerfärdigheten för mycket när du har dem på dig. Många modeller har också ett justerbart handledsband som gör att du kan justera tätheten runt handleden så att de inte glider av när du bär dem under andra lager av kläder – detta är särskilt viktigt om du planerar att använda dem under sporter som snowboarding eller skidåkning där det finns risk för att falla omkull om något går fel.

Värmehållning

De flesta håller med om att det är bekvämare att bära ett par elvärmehandskar än att använda vanliga ullhandskar, eftersom de inte får händerna att klia eller orsaka irritation på grund av sin utformning och det material som används vid tillverkningen av handskarna. De känns också varmare än andra handskar som finns på marknaden idag eftersom de har ett extra isoleringslager inbyggt i dem, vilket hjälper till att hålla värmen bättre än olika klädesplagg som t.ex. halsdukar. Försök hitta ett par värmehanskar där du kan ställa in värmen efter olika nivåer.

Laddning

Den största fördelen med värmehandskar är att de oftast inte kräver några batterier. Istället är de beroende av värmeslingor som producerar värme när de aktiveras av en elektrisk ström från ett vägguttag eller en adapter för cigarettändare i bilen. Vissa modeller av god kvalitet kan ge upp till 12 timmars värme med bara en laddning! Detta gör dem idealiska för användning i situationer där du kommer att vara utomhus under längre perioder i kallt väder.

Du behöver inte oroa dig för att spendera pengar på engångsbatterier eller bära med dig extra batterier när du åker skidor eller snowboard. Batterierna räcker i flera timmar innan de behöver laddas upp, så du bör kunna klara dig igenom de flesta dagar utan att behöva ladda dem ytterligare – se till att du laddar dem varje kväll innan du går ut i backen.

Hållbarhet

De flesta bra värmehandskar är utformade för att klara av väder och vind och hålla längre än traditionella batteridrivna handskar. De är tillverkade av högkvalitativa material och har vattenavvisande egenskaper som förhindrar att fukt skadar interna komponenter eller kortsluter elektriska anslutningar inuti själva handsken. Många modeller har också slitstarka handflator och fingrar i läder, så att de inte slits ut snabbt när de används dagligen utomhus under vintermånaderna.

8 Fördelar med Värmehandskar

1. Lindring av smärta vid artrit

Många människor har smärtsam artrit i händerna. Detta kan göra det svårt att utföra enkla uppgifter som att knyta skorna eller knäppa skjortan. Elektriskt uppvärmda handskar kan dock hjälpa till att lindra denna smärta genom att värma upp lederna i dina händer och fingrar. Den milda värmen hjälper till att luckra upp stela leder så att du kan röra dig friare utan smärta. Detta gör det lättare att utföra enkla uppgifter som vanligtvis orsakar dig obehag eller smärta.

2. Ökade energinivåer

Elektriska värmehandskar är också bra för att öka energinivån i hela kroppen! Värmen från handskarna stimulerar blodflödet vilket bidrar till att leverera syre i hela kroppen mer effektivt, vilket innebär bättre energinivåer överlag! Detta är särskilt användbart när du tränar eftersom det gör att du kan pressa dig själv hårdare än vanligt utan att bli trött lika snabbt! Du kommer att ha mer uthållighet och kunna hålla igång längre än någonsin tidigare.

3. Mångsidighet

Elektriskt uppvärmda handskar är mycket mångsidiga. De kan bäras som ett fristående plagg eller som ett foder för dina befintliga handskar, vilket gör att du kan välja den värmenivå du behöver. Du kan också bära dem under andra lager av kläder om du vill hålla dig varm samtidigt som du kan röra händerna fritt. Detta gör dem idealiska för utomhusaktiviteter som vandring och skidåkning i kalla klimat.

4. De är bärbara

En av de största fördelarna med elektriska värmehandskar är att de är bärbara och lätta att bära med sig. Det gör det enkelt att ta med dem på resor eller till och med om du vill bära dem när du går runt på stan efter mörkrets inbrott eller under vintermånaderna.

5. Ger värme

Värme är en viktig del av livet, och alla aktiviteter i kallt väder kräver att man har tillräckligt skydd mot elementen. Brist på värme kan leda till hypotermi eller köldskador, vilket kan leda till allvarliga hälsoproblem eller döden om det inte behandlas. Elektriskt uppvärmda handskar gör att du kan njuta av dina utomhusaktiviteter utan att behöva oroa dig för att extrema temperaturer ska påverka din hälsa eller komfortnivå.

6. Lindrar smärta

Kalla temperaturer kan orsaka värk och smärta i olika delar av händerna, vilket gör det svårt eller omöjligt för dig att utföra grundläggande uppgifter som att ta tag i föremål eller skriva på ett tangentbord. Elektriskt uppvärmda handskar ger värme och lindring genom att utvidga blodkärlen och förbättra blodcirkulationen i händerna. Det ökade blodflödet bidrar till att öka syretillförseln till dina händer, vilket ger tillfällig lindring av smärta som orsakas av kalla temperaturer.

7. De är lätta att använda

Elektriska värmehandskar är utformade så att du inte behöver batterier eller laddningskablar när du använder dem – allt du behöver göra är att slå på dem! Du kommer att märka att den här typen av produkter är lätta att använda, även när du bär skrymmande vinterjackor eller andra typer av kläder med tjocka material som ulltröjor eller tunga jackor av lädermaterial som kan göra det svårt för vissa personer att använda sina telefoner.

8. De ger skydd

Den elektriska strömmen ger också en annan fördel: skydd mot väder och vind. Du kanske tror att högkvalitativa isolerade handskar är tillräckligt skydd för kallt väder, men du måste fortfarande hålla händerna torra för att hålla dig varm och bekväm även med isolering. Vattentätning hindrar vatten från att sippra in i handskarna och genomblöta dem så att de inte isolerar så bra som de borde – vilket kan leda till domnade händer eller värre! All-electric uppvärmda handskar erbjuder vattentätning så att vatten inte kan tränga in och förstöra din dag i backen eller på skidorten.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button