Mat & Dryck

Drinkar På Gin: 5 Klassiska Recept

Gin kan användas för att skapa en mängd olika drinkar, från klassiska martinis till läckra sangrior. Oavsett om du letar efter en sofistikerad cocktail för en speciell kväll på hemmaplan eller en uppfriskande dryck att njuta av en sommardag, kommer dessa kreativa ginrecept garanterat att imponera.

Här kommer recept på 5 klassiska och svingoda gin-drinkar:

Dry Martini

Inget är så klassiskt som en Dry Martini, från det ikoniska glaset till den omisskännliga smaken! Denna klassiska ginbaserade drink är en tidlös favorit, och det är lätt att förstå varför. Det enkla men sofistikerade receptet med gin, vermouth och en oliv skapar en perfekt balans mellan sötma och sälta. Oavsett om du är en absolut nybörjare eller en mästare kan alla göra en Dry Martini. Så varför inte imponera på dina vänner med en perfekt tillverkad klassisk cocktail?

Ingredienser:

Så gör du:

1.

Kyl ner ett martiniglas innan du ska blanda drinken

2.

Häll i gin och vermouth i ett glas med is eller en shaker med is. -Bestäm själv ifall du vill ha den skakad eller rörd.

3.

Skaka eller rör och häll i drinken i martiniglaset

4.

Dekorera med en oliv

Gin Fizz

Gin Fizz är sötsur, uppfriskande och har en stark smak. Det du behöver är gin, citron, sockerlag och sodavatten. Skaka gin, citron och sockerlag med is, fyll sedan upp med sodavatten och du har fått en läcker cocktail. Med rätt kombination av ingredienser kan du förvandla en vanlig kväll till något speciellt. Så varför inte ge det ett försök!

Ingredienser:

Så gör du:

1.

Häll i gin, sockerlag, citronjuice och äggvita i en shaker

2.

Skaka ordentligt så att äggvitan skummas

3.

Tillsätt is och skaka igen för att kyla drinken

4.

Sila upp i ett serveringsglas och tillsätt därefter sodavatten

5.

Dekorera med en citronskiva

South Side

En South Side är egentligen en Mojito, fast med gin istället för rom. En South Side är den perfekta drinken att liva upp alla tillfällen! Den här klassiska cocktailen är en perfekt blandning av sött och surt för en oförglömlig kombination. Den här cocktailen är gjord med gin, limejuice, sockerlag och mynta och kommer garanterat att göra susen. Så om du vill krydda ditt nästa tillfälle, ta fram shakern och gör en South Side!

Ingredienser:

Så gör du:

1.

Häll i gin, citronjuice, sockerlag och mynta i en shaker

2.

Skaka med is i 10-20 sekunder

3.

Sila ner i ett kylt drinkglas

Gin och Juice

Om du vill känna dig lika cool som Snoop Dogg är det helt klart gin och juice du ska dricka! Kombinationen av gin och din favoritjuice gör den både söt och sur. Den är både god och otroligt lättblandad! Är du inte säker på vilken juice du ska använda? Prova din favoritcitrusfrukt för en lätt syrlig smak, eller blanda upp den med apelsin eller ananas för en tropisk känsla.

Ingredienser:

Så gör du:

1.

Häll i gin och juice i ett highballglas med is och blanda genom att röra runt

Gin och Tonic

Gin och tonic är en populär cocktail som funnits ända sedan 1700-talet. Kombinationen av gin och tonicvatten, tillsammans med en skvätt lime, skapar en uppfriskande och komplex smak som många tycker om. Detta är en klassisk cocktail som har stått sig genom tiderna. Den har funnits i över 200 år och har behållit sin popularitet genom åren.

Ingredienser:

Så gör du:

1.

Fyll upp ett highballglas med rikligt med is

2.

Häll i 4 cl gin

3.

Fyll glaset med Tonic Water

4.

Garnera med en citronskiva eller lime

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button