Skönhet

Silver Shampoo Bäst i Test 2024

Har du någonsin undrat över vilket silver shampoo som faktiskt är det bästa på marknaden? Vi har svaret! Vår omfattande guide täcker top 4 produkterna, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. Oavsett om du letar efter det lyxigaste alternativet eller ett budgetvänligt val, så har vi noggrant utvärderat och testat varje produkt för att ge dig den mest tillförlitliga informationen. Nu är det dags att upptäcka vilken av dessa produkter som faktiskt är “bäst i test” för silver shampoo.

Bäst i Test

Lanza Healing Color Care Color Preserving Shampoo

5/5

Premium

4.7/5

Prisvärd

4.5/5

Bonus

4.3/5
5/5

Detta silvershampoo från Lanza imponerar verkligen. Dess formula strävar efter att både underhålla och bevara hårets färg mellan färgningsbehandlingar. Shampoot arbetar genom att neutralisera oönskade gula toner i blont hår, och det ger även en vacker glans till håret. Detta shampoo är även skonsamt mot hår och hårbotten och kommer med en härlig doft vilket gör att hela upplevelsen blir ännu bättre.

 • Färgbevarande
 • Neutraliserar gula toner
 • Ger glans till håret
 • Skonsam mot hår och hårbotten
 • Härlig doft

Sammantaget var Lanza Healing Color Care Color Preserving Shampoo en exceptionell produkt att prova. I jämförelse med andra produkter kanske det kräver litet mer tålamod, men resultatet är glansigt, vackert hår utan oönskade gula toner.

4.7/5

Ellwo Professional Silver Shampoo 350 ml imponerar i hur effektivt det tar bort oönskade gula toner. Formulan är otroligt välgjord och skonsam mot håret, vilket gör du kan använda den regelbundet utan att oroa dig för uttorkning eller skador. Efter varje användning märks en ljusare och mer levande nyans, samtidigt som håret känns mjukt och återfuktat. Vidare är den mjuka och behagliga doften verkligen uppskattad.

 • Effektiv formulering
 • Fantastisk färgkorrigering
 • Skonsam mot håret
 • Behaglig doft
 • Återfuktande

Sammanfattningsvis visade sig Ellwo Professional Silver Shampoo 350 ml vara ett utmärkt val för de som vill investera lite mer för en produkt som både tar hand om och underhåller det blonda håret. Detta silver shampoo levererar verkligen på sina löften genom att ge en fantastisk färgkorrigering samt tillföra en härlig doft.

4.7/5

Björn Axén Cool Silver Shampoo 250 ml är effektiv på att neutralisera gula toner och hjälpa till att ge en kall, silvergrå ton till blont och grått hår. Tack vare dess rika formula, främjar den också fantastisk glans och håret känns mjukt och hanterbart efter användning. Men det som verkligen imponerar är prisvänligheten, vilket inte kompromissar med produktens kvalitet. De välgjorda ingredienserna i Björn Axén Cool Silver Shampoo 250 ml ser till att håret både blir behandlat men även att det skyddas efterföljande dagar. Håret får en bekämpning mot gula toner och doften är mild och behaglig, vilket gör användningen ännu trevligare.

 • Neutraliserar gula toner
 • Glansgivande
 • Prisvärd
 • Fantastisk glans i håret.
 • Mild doft

Sammanfattningsvis framstår Björn Axén Cool Silver Shampoo 250 ml som ett utmärkt och prisvärt val för dig som vill behålla en kall blond eller silvergrå ton i ditt hår. Med dess effektiva formula och behagliga doft, är detta verkligen en produkt som vi varmt kan rekommendera.

4.6/5

Ida Warg Beauty Silver Shampoo 250 ml är en produkt som verkligen gör intryck. Dess effektiva formula lyckas ta bort gula toner och ger blont hår en fin silvernyans. Håret blir mjukt, glänsande och återfuktande.Dessutom har detta silvershampo en mild, behaglig doft, vilket gör upplevelsen ännu bättre. Dess volym på 250 ml gör det lätt att hantera och en liten mängd produkt räcker långt, vilket gör den mycket kostnadseffektiv och perfekt för regelbunden användning.

 • Effektiv formula
 • Återfuktande
 • Neutraliserar gula toner
 • Återfuktar och mjukgör
 • Mild doft

Sammantaget är Ida Warg Beauty Silver Shampoo 250 ml ett utmärkt val för de som värderar såväl effekt som värde för pengarna. Dess förmåga att effektivt neutralisera gula toner, samtidigt som det återfuktar och ger håret en mjuk känsla, gör detta till en stark rekommendation från oss.

Absoluta Måsten Vid Köp Av Silver Shampoo

När det gäller att hålla ditt blonda eller silverhår strålande och fritt från oönskade gula toner, är silver shampoo din bästa vän. Men innan du går och plockar upp första bästa produkt från hyllan, finns det några viktiga faktorer att tänka på. Att välja rätt silver shampoo kräver mer än bara att välja en attraktiv flaska. Denna del av guiden syftar till att hjälpa dig att inse de viktigaste aspekterna att tänka på när du köper ett silver shampoo.

Att förstå syftet med Silver Shampoo

Silver Shampoo, ofta även kallat lila schampo på grund av dess distinkta färg, har ett viktigt syfte till skillnad från gemene man och kvinnas standard shampoo. Dess något överraskande nyans bjuder på en rad fördelar för personer med blont, grått, vitt eller blekt hår. Men varför är det så? Låt oss djupdyka in i detaljerna kring denna unika hårvårdsprodukt.

Hur fungerar Silver Shampoo?

Färgen lila sitter tvärs över från nuansen gul på färgcirceln, vilket innebär att de två färgerna kan neutralisera varandra när de blandas. Så när silver shampoo med dess lila pigment används på hårtoner som dragit åt gulare toner – eller brassiga toner som det ofta refereras till i hårindustrin – bekämpar det den oönskade färgen, neutraliserar den gula tonen och hjälper till att ordna fram en mer kalldragen blond eller silverfärgad ton istället. Det är verkligen innovativ användning av grundläggande färglära!

Varför Silver Shampoo?

Silver shampoo är särskilt respektabelt bland de som har blont hår, oavsett om det är naturligt, färgat eller blekt. Särskilt för dem vars hår reagerar starkt på miljöfaktorer som sol, klor och hårdstadsvatten som tenderar att ge ett gult, brassigt utseende. Ju mer “skadat” eller behandlat hår är; desto mer benägen är det att suga upp gula toner, vilket leder oss till varför silver shampoo är så värdefullt. Det hjälper på ett effektivt sätt till att mildra dessa effekter och upprätthålla den ljusa, kylda tonen som vi alla älskar i blont hår. Så tveka inte! Detta kan vara precis vad du behöver för ditt blonda eller silverfärgade hår.

Välja Rätt Typ av Silver Shampoo

När du går att köpa ett silver shampoo, finns det några saker du verkligen bör tänka på för att hitta den rätta typen för just ditt hår. Först och främst är det viktigt att notera att inte alla silver shampoo passar alla hårtyper. Allt handlar om vilket “hårproblem” du vill lösa. Om du har gulaktiga toner i ditt blonderade eller gråa hår, bör du välja ett silver shampoo med starka violetta pigmentför att neutralisera dessa oönskade nyanser. Har du däremot ett mörkare hår med blonda slingor, kanske du vill gå efter en mildare variant som fräschar upp utan att överdriva. Att kolla ingredienserna kan också vara en god idé. Alkohol torkar ut, så försök undvika shampoos där det står högt upp på ingredienslistan. Och självklart, glöm inte din hårbotten! Den behöver också kärlek, så leta efter produkter som innehåller närande ingredienser som oljor och vitaminer. Alla dessa faktorer i beaktande kan verka överväldigande, men ju mer du vet om ditt hår och dess behov, desto lättare blir det att göra rätt val.

Faktorer att betrakta vid valet

Du vill se till att du väljer det bästa silver shampot för ditt hår. Det finns ett antal faktorer som du bör ta hänsyn till innan du gör ditt val. Dessa inkluderar typen av ditt hår, de specifika behoven hos ditt hår och även dina personliga preferenser.

 • Ingredienslistan: Söker du efter ett parabenfritt alternativ? Eller kanske vill du ha ett schampo som innehåller specifika ingredienser som arganolja eller keratin?
 • Typ av hår: Silver schampo kan vara mer eller mindre effektivt beroende på din hårtyp. Välj ett schampo som är anpassat till din specifika hårtyp.
 • Hårets skick: Om ditt hår är torrt och skadat, kan du kanske vilja överväga ett silver schampo som också har näringsgivande egenskaper.
 • Doften: För vissa är detta en oviktig detalj, men för andra kan doften vara avgörande. Om doft är viktigt för dig, se till att du väljer en doft som du tycker om.

Hur man använder Silver Shampoo korrekt

Genom att följa några enkla steg kan du dra maximal nytta av ditt silver shampoo och få den där fantastiska nyansen du eftersträvar. Först och främst, börja med blött hår. Applicera en mängd silver shampoo jämförbar med en enkronas storlek (eller mer, beroende på ditt hårs längd och tjocklek) och massera in det i håret, särskilt i de områden där du vill neutralisera gula toner. Låt det sedan sitta i håret i cirka 5-10 minuter. Men kom ihåg, ju längre schampot får verka, desto starkare blir dess effekt. Skölj till sist ur schampot noggrant. Om du är orolig för att ditt hår kan bli torrt, använd balsam efteråt.

För bästa möjliga resultat

Så hur får man bästa möjliga resultat med silver shampoo? Nyckeln är frekvensen och tiden du låter schampot verka i håret. Det finns ingen magisk formel som passar alla – det handlar mer om att anpassa användningen till ditt specifika hår och dess egna behov. Några kanske behöver använda det varje gång de tvättar håret, medan andra klarar sig bra med en gång i veckan. Likaså kan inverkningstiden variera. Ett universellt tips är dock att alltid börja med mindre och sedan gradvis öka både frekvens och exponeringstid tills du når de resultat du vill ha. Och kom ihåg, även om silver shampoo inte har samma skadliga effekter som ett blekmedel, så kan det torka ut ditt hår vid överdriven användning. Att kombinera silver shampoot med en återfuktande balsam eller hårinpackning kan hjälpa till att motverka detta.

Ta hand om ditt hår efter användning av Silver Shampoo

Att gå den extra milen när det gäller hårvård efter att ha använt silver schampo kan verkligen göra skillnad för ditt hår. Ser du, silver schampo är känt för att vara ganska tufft mot håret (det är en del av anledningen till att det fungerar så bra för att neutralisera gula toner). Därför bör du alltid följa upp med en närande och återfuktande balsam eller hårmask, särskilt om du har naturligt torrt hår eller tenderar att uppleva torrhet efter färgbehandlingar. När det gäller frekvensen av användning, så lyssna till ditt hårs behov. Om det ofta känns torrt och strävt efter att ha använt silver schampo, kanske du vill begränsa användningen till en gång per vecka eller så. Och kom ihåg, alltid var noga med att skölja ut schampot helt efter användning. Det här kan tyckas självklart, men det är faktiskt en viktig punkt: om du inte sköljer ordentligt, riskerar du att lämna några av de starka ingredienserna i schampot kvar på håret, vilket kan orsaka ytterligare skada och torka ut ditt hår. Slutliga råd: Använd alltid värmeskydd innan du använder någon form av värmestyling på ditt hår, särskilt efter att ha använt ett silver schampo. Håret kan bli lite mer ömtåligt efter en silver-schampo-behandling, så det är bäst att ta några extra försiktighetsåtgärder.

Olika Märken och Prisklasser på Marknaden för Silver Shampoo

Silver Shampoo-marknaden pryds av en myriad av märken och prisklasser, lika många som stjärnor på natthimlen. Alltifrån välkända salongsmärken till mer prisvärda alternativ finns tillgängliga. Det är sant, att priset kan vara en avvägning mellan kvalitet och tillgänglighet. Men kom ihåg – det dyraste alternativet är inte alltid det bästa för ditt hår. Så hur väljer man rätt? Se till att läsa produktrecensionerna, titta på ingredienslistan (hudvänliga, parabenfria produkter är alltid ett plus) och om möjligt, försök få ett prov innan du gör ditt köp. Att navigera bland silver shampoo behöver inte vara tråkigt – betrakta det snarare som en resa i jakten på den perfekta silverglansen för ditt hår.

Vanliga Frågor och Svar

Det bästa silverschampot enligt populära åsikter och recensioner i Sverige är Lanza Healing Color Care. Detta schampo är speciellt effektivt på blont och grått hår, eftersom det neutraliserar gula toner och ger håret en kall och skarp nyans.
Silverschampo och silverbalsam har både gemensamma och skilda egenskaper. Silverschampo använder lila pigment för att neutralisera gula toner i blont eller grått hår, vilket ger en svalare finish, medan silverbalsam verkar på samma sätt men även ger en djupare fuktighetsbehandling till håret. Båda dessa produkter bidrar till att ta fram en klarare, mer definierad silverton i håret men den primära skillnaden ligger i schampots rengörande egenskap jämfört med balsamets närande förmåga.
För grått hår rekommenderas ofta schampon som har en viss lila ton, eftersom de kan hjälpa till att neutralisera eventuella gula toner som kan framträda i grått hår. Ett populärt val i Sverige är Björn Axén Cool Silver Shampoo, som är särskilt framtaget för grått och vitt hår.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button