Sport & Fritid

Rakapparat Herr BĂ€st i Test 2024

Att hÄlla ansiktshÄr vÀlansat har aldrig varit enklare med vÄrt urval av de bÀsta rakapparaterna för mÀn som Àr bÀst i test. I denna artikel kommer vi att gÄ igenom fyra av de mest imponerande rakapparaterna som var och en sticker ut för sin unika funktion och prisvÀrdhet. Vi kommer att berÀtta om vÄra intryck, fördelarna och nackdelarna med varje produkt och ge dig tips för att vÀlja den rakapparat som Àr bÀst för just dig.
BĂ€st i Test

Braun Series 9 Pro 9460cc Rakapparat

4.9/5
Premium
4.8/5
PrisvÀrd
4.7/5
4.9/5

NÀr vi testade Braun Series 9 Pro 9460cc rakapparat mÀrkte vi att den levererar en utmÀrkt rakupplevelse och smidig anvÀndning. Den anpassar sig vÀl efter ansiktets konturer, vilket resulterar i en nÀra och jÀmn rakning. SmartCare-knappen gör det dessutom enkelt att rengöra och underhÄlla enheten.

En annan egenskap som imponerade pÄ oss var den inbyggda specialklipparen, vilket hjÀlper till att fÄnga de lÀngre och envisa skÀggstrÄna som ibland kan vara svÄra att raka bort. DÀremot upplevde vi att batteriindikatorn inte var lika exakt som vi skulle önska, men detta pÄverkar inte övergripande anvÀndarupplevelsen alltför mycket.

 • SmartCare-knapp
 • Specialklippare
 • Tillpassningsbar
 • NĂ€ra och jĂ€mn rakning
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlig och smidig
 • Batteriindikatorn inte exakt

Sammanfattningsvis Àr Braun Series 9 Pro 9460cc Rakapparat ett riktigt bra val för dig som letar efter en effektiv och smidig rakapparat. Det Àr oslagbart nÀr det gÀller prestanda och anvÀndarvÀnlighet, Àven om batteriindikatorn kunde förbÀttras. Vi rekommenderar den varmt till alla med behov av en ny, högkvalitativ rakapparat.

4.8/5

Under vÄr testning av Braun Series 7 Shaver 70-N7200cc Rakapparat upplevde vi att den Àr mycket effektiv och bekvÀm att anvÀnda, Àven pÄ kÀnslig hud. Skylift Comfort-systemet lyfter och klipper plattliggande skÀggstrÄn som kan vara svÄra att nÄ, vilket ger en jÀmn och nÀra rakning utan irritation. Dessutom kunde vi enkelt rengöra och ladda rakapparaten tack vare det medföljande Clean & Charge-stationen.

Rakapparaten kommer Àven med fem olika instÀllningar för raktryck, frÄn extra kÀnsligt till turbo, sÄ att vi enkelt kunde anpassa den efter vÄrt eget rakbehov. Den inbyggda precisionsklipparen var ocksÄ mycket anvÀndbar för att trimma polisonger och halslinje. Dock mÀrkte vi att rakapparaten Àr ganska tung, vilket kan göra den nÄgot otymplig att hantera.

 • Skylift Comfort-system
 • Rengöringsstation
 • Precisionsklippare
 • Effektiv pĂ„ kĂ€nslig hud
 • Enkel rengöring och laddning
 • Fem instĂ€llningar för raktryck
 • Inbyggd precisionsklippare
 • NĂ„got tung
 • Prisklass kan vara högre Ă€n vissa konkurrenter

Sammanfattningsvis Ă€r Braun Series 7 Shaver 70-N7200cc Rakapparat en imponerande rakapparat som erbjuder exceptionellt skydd för kĂ€nslig hud och effektiv hĂ„rborttagning. Även om den kan vara nĂ„got tung och dyrare Ă€n andra modeller pĂ„ marknaden, kompenserar detta med avancerade funktioner och anvĂ€ndarvĂ€nlighet. Vi kan varmt rekommendera denna rakapparat till de som vill investera i en premiumprodukt.

4.7/5

Under vÄr testning av Braun Rakapparat Series 5 51-M4500cs upplevde vi att den hÀr rakapparaten Àr ett mycket prisvÀrt alternativ. Den ger en nÀra och bekvÀm rakning med det effektiva skÀrbladssystemet och anpassar sig enkelt efter ansiktets konturer. Förutom att ge en fin form och jÀmn rakning sÄ kunde vi lÀtt anvÀnda den med vÀta, vilket Àr omtyckt av dem som föredrar att raka i duschen.

Men vi mÀrkte Àven att de inbyggda trimmarna för polisonger och halslinje inte Àr lika effektiva som hos vissa andra modeller pÄ marknaden, Àven om det var det enda mindre problemet vi upplevde. Vi uppskattade ocksÄ att denne rakapparat har ett bra grepp, det var bÄde lÀtt och behagligt att hÄlla i.

 • BekvĂ€m rakning
 • VattentĂ„lig
 • LĂ€tt att anvĂ€nda
 • Effektivt skĂ€rbladssystem
 • VĂ€l anpassad till ansiktets konturer
 • Kan anvĂ€ndas vĂ„tt eller torrt
 • Inbyggda trimmare inte lika effektiva

Sammanfattningsvis erbjuder Braun Rakapparat Series 5 51-M4500cs ett mycket gott vÀrde för priset, trots nÄgra smÄ brister. Om du letar efter en bekostnadseffektiv produkt för daglig rakning, sÄ passar den hÀr rakapparaten perfekt och kommer inte att göra dig besviken. PrisvÀrdheten, enkelheten och den allmÀnna prestandan ger den vÄrt godkÀnnande som ett utmÀrkt val för alla som behöver en pÄlitlig och prisvÀrd rakapparat.

4.6/5

Under vÄr testning av Philips OneBlade Pro 360 Face and Body QP6541/15 SkÀggtrimmer fann vi att den utmÀrkte sig som mÄngsidig och enkel att anvÀnda. Med sitt unika OneBlade-system kan den bÄde raka, trimma och styla kroppshÄr och skÀgg pÄ ett mycket smidigt sÀtt. Dessutom var batteritiden mycket bra, vilket gav oss möjlighet att anvÀnda den i lÀngre perioder utan att behöva oroa oss för att ladda den.

Vi uppskattade det breda utbud av lÀngder och rakhuvuden som följer med apparaten, vilket gör det möjligt att skrÀddarsy anvÀndningen efter vÄra eget behov. Men pÄ minussidan fann vi att enheten Àr lite för stor för att nÄ vissa mindre omrÄden, sÄsom nÀsan, och att den kan kÀnnas lite otymplig vid anvÀndning pÄ begrÀnsade ytor.

 • MĂ„ngsidig
 • Unika OneBlade-system
 • Bra batteritid
 • Enkelt raka, trimma och styla
 • Flera lĂ€ngder och rakhuvuden
 • FörvĂ„nansvĂ€rt smidig anvĂ€ndning
 • Otymplig i mindre omrĂ„den

Sammantaget Àr Philips OneBlade Pro 360 Face and Body QP6541/15 SkÀggtrimmer en mycket mÄngsidig och funktionell skÀggtrimmer. Trots att den Àr nÄgot otymplig för mindre omrÄden, kompenserar enheten för detta med sitt unika OneBlade-system, imponerande batteritid och ett brett utbud av lÀngder och rakhuvuden. Vi skulle definitivt rekommendera denna produkt till alla som Àr i behov av en pÄlitlig allt-i-ett skÀggtrimmer och rakapparat.

Det Du Bör Veta Vid Köp Av En Rakapparat För Herrar

NÀr det Àr dags att införskaffa en ny rakapparat för herrar Àr det en hel del att tÀnka pÄ. Det finns en uppsjö av modeller och funktioner som erbjuds, och det kan vara svÄrt att veta vad man verkligen behöver. För att hjÀlpa dig att göra ett smart val nÀr det gÀller din nÀsta rakapparat, kommer vi hÀr att dyka djupt in i de viktigaste aspekterna som du bör ha i Ätanke nÀr du handlar. FrÄn batteriliv till extra funktioner, lÄt oss tillsammans navigera genom detta hav av alternativ och hitta den perfekta rakapparaten för just dig!

Typer av Rakapparater för Herrar

NÀr det gÀller rakapparater för mÀn finns det tvÄ huvudtyper att vÀlja mellan: folierakapparater och roterande rakapparater. BÄda har sina fördelar och nackdelar, sÄ det Àr klokt att fundera över vilken typ som passar bÀst för dina behov och din hudtyp innan du gör ditt val. LÄt oss ta en nÀrmare titt pÄ de tvÄ olika sorterna.

Folierakapparater

Folierakapparater Àr den mest traditionella och vanliga typen av elektriska rakapparater. De passar bra för en snabb och smidig rakning som lÀmnar huden slÀt och bekvÀm. Folierakapparaten har tunna skÀrblad som Àr tÀckta av ett skyddande skikt, ofta kallat folie. Denna folie lyfter upp hÄrstrÄna medan du drar rakapparaten över huden, och nÀr hÄren lyfts klipps de av nÀra roten, vilket ger en extra nÀra rakning. Om du har kÀnslig hud eller behöver en rakapparat som klarar av rakning bÄde medhÄrs och mothÄrs, kan en folierakapparat vara det bÀsta alternativet för dig.

Roterande Rakapparater

Roterande rakapparater Ă€r en annan populĂ€r typ av elektrisk rakapparat och Ă€r kĂ€nt för att erbjuda en mycket nĂ€ra precisionsskĂ€rning. Dessa apparater fungerar med hjĂ€lp av flera roterande skĂ€rblad – vanligtvis tre – som Ă€r anordnade i en cirkulĂ€r formation. Medan du drar rakapparaten över huden följer de roterande bladen dina ansiktskonturer, fĂ„ngar upp och klipper hĂ„ren motsvarande. Roterande rakapparater fungerar bĂ€st pĂ„ en tredagarsstubb eller lĂ€ngre och kan vara lĂ€mpliga för mĂ€n med kraftig skĂ€ggvĂ€xt eller mycket lockigt hĂ„r. Om du dĂ€remot har en kĂ€nslig hud kan det vara en god idĂ© att vĂ€lja en folierakapparat istĂ€llet, eftersom roterande rakapparater kan orsaka hudirritation.

Viktiga Funktioner att JÀmföra

Det finns en hel del viktiga funktioner att kolla upp nÀr man ska vÀlja rakapparat, och varje person kan ha sina egna preferenser. Det kan vara bra att göra lite research för att se vilka modeller som har de funktioner man Àr ute efter, till exempel olika hastighetsinstÀllningar, automatisk rengöring, och ergonomisk design. Men ibland kan det vara svÄrt att veta vilka funktioner som verkligen Àr bra att ha, och vad som mest Àr pÄklistrade etiketter för att sÀlja produkten. HÀr gÄr vi igenom nÄgra av de mest nyttiga och anvÀndbara funktionerna som man bör tÀnka pÄ nÀr man jÀmför olika rakapparater.

VattentÄlighet och VÄtrakning

VattentÄlig eller inte? Det Àr en av de viktigaste faktorerna att övervÀga nÀr man köper en ny rakapparat. VÄtrakning Àr en metod dÀr du rakar dig med hjÀlp av vatten eller rakskum för att mjuka upp skÀggstubbarna och fÄ en nÀrmare och mer bekvÀm rakning. Om du föredrar vÄtrakning, sÄ Àr det viktigt att vÀlja en rakapparat som Àr vattentÄlig. Idag finns det tvÄ huvudtyper av vattentÄliga rakapparater: helt vattentÄliga eller delvis vattentÄliga. 

Helt VattentÄliga Modeller
Helt vattentÄliga rakapparater Àr speciellt utformade för att klara av anvÀndning under rinnande vatten och kan dÀrför anvÀndas i duschen. Med dessa modeller kan du enkelt tvÀtta hela rakapparaten under kranen och ge den en grundlig rengöring efter varje anvÀndning. Detta gör dessa modeller mycket lÀttare att underhÄlla, dÄ de enkelt kan rengöras och ofta inte krÀver extra rengöringsmedel eller verktyg. Nackdelen Àr att de helt vattentÄliga modellerna kan vara nÄgot dyrare, men för mÄnga anvÀndare Àr det vÀrt det eftersom de ger en bekvÀmare och mer hygienisk upplevelse.
Delvis VattentÄliga Modeller
Om du inte behöver eller föredrar att anvÀnda din rakapparat i duschen kan en delvis vattentÄlig modell vara ett bra alternativ. Dessa rakapparater klarar av att anvÀndas med vatten eller rakskum för att ge samma vÄtrakning som de helt vattentÄliga modellerna, men de Àr inte konstruerade för att klara av att bli direkt nedsÀnkt under rinnande vatten. Dessa modeller brukar ha en relativt lÀgre prislapp och kan i sÀrskilda fall ha bÀttre prestanda Àn deras dyrare motsvarigheter. Dock sÄ krÀver de oftast mer noggrann rengöring och underhÄll, vilket kan vara nÄgot man vill ha i Ätanke.

Prisklasser och Vad Du kan FörvÀnta dig

NĂ€r det kommer till prisklasser för rakapparater för herrar, sĂ„ finns det en hel uppsjö av alternativ att vĂ€lja mellan. Det Ă€r viktigt att ta hĂ€nsyn till bĂ„de din budget och dina behov nĂ€r du vĂ€ljer den bĂ€sta rakapparaten för dig. För dig som vill ha en grundlĂ€ggande modell utan en massa krusiduller, sĂ„ kan du hitta elektriska rakapparater för under 500 kronor. Men kom ihĂ„g, priserna kan variera kraftigt beroende pĂ„ mĂ€rke och funktioner. I mellanklassen, runt 500–2000 kronor, hittar du rakapparater som har fler finesser och erbjuder bĂ€ttre prestanda jĂ€mfört med de billigaste modellerna. I regel Ă€r rakapparaterna i denna prisklass vattentĂ„liga, och du kan ofta anvĂ€nda dem för bĂ„de torr- och vĂ„trakning. Dessutom finns det modeller med lĂ€ngre batteritid. För dem som Ă€r villiga att spendera över 2000 kronor finns det lyxiga modeller med ytterligare avancerade funktioner och finesser. Dessa högkvalitativa rakapparater kommer ofta med LED-skĂ€rmar, flerbandsrakningssystem, sjĂ€lvrengöringsfunktioner och individuellt flexibla skĂ€rblad. De kan ocksĂ„ vara utformade för att vara extra skonsamma mot huden och för att reducera irritation. Kort och gott, priset du vĂ€ljer att lĂ€gga pĂ„ din rakapparat kommer att reflektera och pĂ„verka den kvalitet och prestanda du fĂ„r. SĂ„ ta dig tid att noggrant övervĂ€ga dina behov och krav innan du bestĂ€mmer dig för vilken prisklass som passar dig bĂ€st.

Extra Funktioner och Tillbehör

NÀr du vÀl har en uppfattning om vilken typ av rakapparat du Àr intresserad av och vilka grundlÀggande funktioner du vill stÀlla in, Àr det dags att övervÀga extra funktioner och tillbehör som kan göra din rakupplevelse Ànnu bÀttre. En populÀr extrafunktion Àr en inbyggd trimmer. Perfekt för dig som vill hÄlla linjer och konturer i schack, eller fixa till skÀgget utan att behöva anvÀnda en separat apparat. Vissa modeller har till och med flera trimmerinstÀllningar för olika lÀngder och stilar. Vill du ha en riktigt smidig och bekvÀm rakning? Titta efter modeller med flexibla rakhuvuden. De kan anpassa sig efter ditt ansiktes konturer och ge en nÀrmare rakning med minimal anstrÀngning frÄn din sida. Detta kan göra en stor skillnad för den totala rakupplevelsen. NÀr det kommer till tillbehör kan ett rengöringssystem vara vÀldigt praktiskt. Vissa rakapparater kommer med en automatisk rengöringsstation, vilket innebÀr att du slipper oroa dig för att rengöra din rakapparat manuellt. Dessa stationer kan Àven ladda och torka enheten mellan anvÀndningarna. Andra önskvÀrda tillbehör inkluderar ett resefodral (Àven om det kan kÀnnas sjÀlvklart, sÄ kommer inte alla apparater med detta).

Vanliga FrÄgor och Svar

Det finns bÄde fördelar och nackdelar med att anvÀnda rakapparat jÀmfört med rakhyvel. Rakapparater Àr oftast snabbare och minskar risken för skÀrsÄr, medan rakhyvlar kan ge en nÀrmare och mer precisionsrakning.
Nej, vattentÄlig och vattentÀt rakapparat Àr inte samma sak. En vattentÄlig rakapparat kan hantera fukt och stÀnk, men tÄl inte att nedsÀnkas i vatten. En vattentÀt rakapparat, Ä andra sidan, kan anvÀndas sÀkert under vatten, vilket gör den idealisk för anvÀndning i duschen.
För att testa rakapparater, har man vanligtvis genomfört tester dĂ€r frivilliga har anvĂ€nt olika modeller under en bestĂ€md tidsperiod och utvĂ€rderat resultatet baserat pĂ„ smidighet, rakningskvalitet och eventuell irritation till huden. Även batterilivslĂ€ngd och rengöring utvĂ€rderas.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button