Sport & Fritid

Spis 60 cm BĂ€st i Test 2023

VÀlkommen till vÄr guide dÀr vi utforskar och jÀmför de bÀsta 60 cm spisarna! Att hitta den bÀsta spisen handlar inte bara om prestanda och design, utan Àven om prisvÀrdhet, anvÀndarvÀnlighet och bekvÀmlighet. Vi har testat och noggrant utvÀrderat en rad olika spisar frÄn vÀlkÀnda varumÀrken för att ge dig insikt i de mest övertygande modellerna som finns pÄ marknaden idag. HÀr kommer vi att dela med oss av vÄra erfarenheter, vad vi gillade och vad som kan förbÀttras, för att göra det enkelt för dig att hitta den perfekta spisen pÄ 60 cm för ditt kök.
BĂ€st i Test

Bosch HLS79W320U

4.9/5
Premium
4.8/5
PrisvÀrd
4.7/5

Bonus

4.6/5
4.9/5

NÀr vi testade Bosch HLS79W320U blev vi förvÄnade över dess snabbhet och prestanda. InduktionshÀllen vÀrms upp mycket snabbt och ger anvÀndaren full kontroll över vÀrmereglering vilket Àr imponerande i jÀmförelse med andra spisar pÄ marknaden. Ugnen har en generös kapacitet och flera olika ugnsfunktioner som hjÀlper dig att skapa perfekta rÀtter varje gÄng.

Designen Ă€r stilren och passar in i de flesta kök med sin eleganta vita fĂ€rg och fina detaljer. Även underhĂ„llet efter anvĂ€ndning var vĂ€ldigt smidigt med barnsĂ€kert lĂ„s, vĂ€rmeindikator och rengöringsfunktionen. Bosch HLS79W320U Ă€r definitivt en högkvalitativ hushĂ„llsapparat som vi rekommenderar starkt för alla som söker en spis i 60 cm klassen.

 • Snabb induktionshĂ€ll
 • Stor ugn
 • Stilren design
 • Är effektiv nĂ€r det gĂ€ller vĂ€rmereglering
 • Mycket lĂ€tt att rengöra och underhĂ„lla
 • Brett utbud av ugnsfunktioner
 • Inget sĂ€rskilt negativt uppmĂ€rksammat under testet

Sammanfattningsvis Àr Bosch HLS79W320U en fantastisk spis som imponerar oss med sin prestanda, design och anvÀndarvÀnlighet. Den sticker ut som den bÀsta produkten i vÄrt test av 60 cm spisar och vi kan varmt rekommendera den till alla som vill ha en pÄlitlig och effektiv apparat i sitt kök.

4.8/5

Siemens HL9R4T050U Àr ett fantastiskt alternativ för dig som Àr villig att betala extra för en premiumprodukt. Under vÄra tester imponerade denna spis pÄ oss med induktionshÀll och snygg design. Kvaliteten Àr hög och vi upplevde att den passar utmÀrkt för bÄde matlagning och bakning.

Ugnen har bra kapacitet och flera olika ugnsfunktioner vilket resulterar i ett brett register av möjligheter nĂ€r det kommer till recept och rĂ€tter. Även underhĂ„llet efter anvĂ€ndning var enkelt och smidigt med olika funktioner för rengöring och sĂ€kerhet, sĂ„som barnlĂ„s.

 • Premiumkvalitet
 • InduktionshĂ€ll
 • MĂ„nga ugnsfunktioner
 • Hög prestanda och kvalitet
 • Elegant design
 • Bra ugnskapacitet
 • PrisvĂ€rd

Siemens HL9R4T050U lever verkligen upp till sin premiumstatus och vi blev mycket nöjda med hur den fungerade under vÄra tester. Den kombinerar en hög prestanda med mÄnga anvÀndbara funktioner och en attraktiv design. Om du Àr redo att investera i en spis 60 cm bÀst i test med toppkvalitet, rekommenderar vi varmt Siemens HL9R4T050U.

4.7/5

NÀr vi provade Cylinda S 8274 KV hittade vi den som ett mycket prisvÀrt alternativ för köksÀgare som söker en spis med bra prestanda men inte vill spendera för mycket. GlaskeramikhÀllen Àr lÀtt att anvÀnda och erbjuder en behaglig matlagningsupplevelse för bÄde nybörjare och erfarna kockar. Ugnen har flera ugnsfunktioner och en bra kapacitet, vilket möjliggör olika recept och rÀtter med minimal anstrÀngning. Vi var Àven imponerade av hur effektivt och snabbt ugnen vÀrmdes upp.

Den snygga designen ger Cylinda S 8274 KV en modern och professionell kÀnsla. UnderhÄllet efter anvÀndning var ocksÄ smidigt, tack vare den keramiska hÀllen och katalytiska rengöringssystemet som underlÀttar rengöring av ugnen. Vi tyckte ocksÄ att den inbyggda timerfunktionen var mycket praktisk för att övervaka matlagningen, och barnsÀkerheten ger extra trygghet för familjer med smÄ barn.

 • PrisvĂ€rd
 • GlaskeramikhĂ€ll
 • Bra kapacitet
 • LĂ€ttanvĂ€nd glaskeramikhĂ€ll
 • Flera ugnsfunktioner
 • Enkelt underhĂ„ll och rengöring
 • Inte induktionshĂ€ll

Slutsatsen Àr att Cylinda S 8274 KV erbjuder ett mycket överkomligt pris för en spis med sÄdana funktioner och prestanda. Den kombinerar enkelhet med anvÀndnings- och underhÄllsvÀnlighet, vilket gör den till ett fantastiskt val för alla som behöver en effektiv och pÄlitlig apparat i deras kök.

4.6/5

Under testperioden av Cylinda S 6364 KV RF upplevde vi att denna spis fungerade mycket bra nÀr det gÀller bÄde matlagning och bakning, och dess kompakthet gör den till en utmÀrkt alternativ för mindre kök. GlaskeramikhÀllen erbjuder enkel anvÀndning och en trevlig kÀnsla vid vÀrmereglering, vilket hjÀlper anvÀndare att uppnÄ optimala resultat. Ugnen rymmer en respektabel kapacitet och Àr förvÄnansvÀrt effektiv nÀr det kommer till vÀrmefördelning.

Även om Cylinda S 6364 KV RF inte har lika mĂ„nga funktioner som vissa andra modeller vi testat, presterar den fortfarande vĂ€l i sitt prisintervall. UnderhĂ„ll och rengöring var ocksĂ„ smidigt tack vare den glaskeramiska hĂ€llen och enkla avtorkningsmöjligheter för ugnen. För den som söker ett prisvĂ€rt val med grundlĂ€ggande men effektiva funktioner kan Cylinda S 6364 KV RF vara ett klokt beslut.

 • GlaskeramikhĂ€ll
 • Effektiv ugn
 • LĂ€tt att anvĂ€nda hĂ€ll
 • Bra vĂ€rmefördelning i ugnen
 • Kompakt design
 • FĂ€rre funktioner Ă€n konkurrenter

I vĂ„rt test av spisar pĂ„ 60 cm imponerade Cylinda S 6364 KV RF med sin kompakta design och anvĂ€ndarvĂ€nlighet som passar mindre kök. Även om den inte erbjuder lika mĂ„nga avancerade funktioner som vissa andra modeller, Ă€r dess prestanda och prisvĂ€rdhet nĂ„got att uppskatta. Vi rekommenderar detta alternativ för de som söker en enkel men effektiv spis utan onödiga krusiduller.

VÀlja RÀtt 60 cm Spis för ditt Drömkök

NĂ€r du letar efter en ny spis pĂ„ 60 cm Ă€r det nĂ„gra viktiga aspekter att tĂ€nka pĂ„ för att sĂ€kerstĂ€lla att du fĂ„r den perfekta spisen för ditt kök. I den hĂ€r delen kommer vi att gĂ„ igenom nĂ„gra av de mest relevanta faktorerna att övervĂ€ga innan du gör ditt köp, sĂ„ att du kan vara sĂ€ker pĂ„ att din nya spis uppfyller dina behov och förbĂ€ttrar din köksupplevelse. Att vĂ€lja rĂ€tt spis behöver inte vara krĂ„ngligt – följ bara dessa tips och guidning!

Funktioner och Specifikationer att TÀnka pÄ

NÀr du planerar att köpa en 60 cm spis för ditt drömkök, finns det mÄnga viktiga faktorer att tÀnka pÄ. Du vill ha en spis som passar perfekt till dina behov, sÄ det Àr viktigt att ta sig tid att undersöka och jÀmföra olika alternativ. I den hÀr delen av artikeln gÄr vi igenom nÄgra av de viktigaste funktionerna och specifikationerna att ha koll pÄ: energiklass och effektivitet, spistyp, samt ugnens kapacitet och funktioner.

Energiklass och Effektivitet

Din nya spis bör vara sĂ„ energieffektiv som möjligt för att spara bĂ„de pĂ„ miljön och plĂ„nboken. Spisar delas in i energiklasser frĂ„n A+++ till D, dĂ€r A+++ Ă€r den mest energieffektiva klassen. Ett högt betyg innebĂ€r en lĂ€gre elförbrukning, vilket sĂ€nker dina energikostnader pĂ„ lĂ„ng sikt. Se till att du jĂ€mför energiklassen mellan olika modeller nĂ€r du shoppar runt – det Ă€r en enkel men viktig faktor som kan hjĂ€lpa dig att fatta ett smart köpbeslut.

Spistyp: Induktion, Keramik eller GashÀll

En annan viktig aspekt att övervÀga Àr vilken typ av spis du vill ha: induktion, keramik eller gashÀll. InduktionshÀllar Àr snabba och energieffektiva, med en modern och stilren design. De vÀrms upp mycket snabbt och krÀver bara att du har kastruller som passar för induktion. KeramikhÀllar har en jÀmn vÀrmefördelning, perfekt för stekning och lÄngsam matlagning, men kan vara lite segare pÄ att vÀrma upp frÄn kallt lÀge. GashÀllar ger dig direkt kontroll över vÀrmen, vilket gör dem populÀra bland erfarna kockar. De kan dock vara lite mer krÀvande att rengöra och underhÄlla. Varje spistyp har sina egna fördelar och nackdelar, sÄ övervÀg dina personliga behov och preferenser innan du fattar ett beslut.

Ugnens Kapacitet, Funktioner och InstÀllningar

Ugnen Àr hjÀrtat i din spis och kommer att anvÀndas för en rad olika matrÀtter. DÀrför Àr det viktigt att titta pÄ ugnens kapacitet, funktioner och instÀllningar nÀr du vÀljer din nya spis. Kontrollera att ugnen rymmer dina största kastruller och formar sÄ att du kan laga stora festmiddagar utan problem. JÀmför ocksÄ de olika ugnarnas egenskaper, exempelvis om de har varmluft, grillfunktion eller rengöringsfunktioner som gör det enklare att hÄlla ugnen ren.

Materialval

NÀr det gÀller att vÀlja rÀtt material pÄ din 60 cm spis Àr det viktigt att tÀnka bÄde praktiskt och estetiskt. Det finns flera materialalternativ att vÀlja mellan, som rostfritt stÄl, emaljerat stÄl och glas. Rostfritt stÄl Àr kanske det vanligaste valet, eftersom det Àr bÄde slitstarkt och enkelt att hÄlla rent. Dessutom Àr det en neutral finish som fungerar i de flesta köksmiljöer. Emaljerat stÄl Àr ocksÄ prisvÀrt och hÄllbart, men kan vara mer kÀnsligt för repor och flÀckar. Glas ger en mer modern, stilren look och kan passa extra bra i minimalistiska kök. Bortsett frÄn de grundlÀggande materialen kan du ocksÄ övervÀga olika ytbehandlingar som borstat, polerat eller matt för en fin touch.

FĂ€rg och Estetik

FÀrgvalet pÄ din 60 cm spis spelar ocksÄ en stor roll i hur den smÀlter in i din övergripande köksdesign. Ofta hÄller sig spistillverkare till neutrala fÀrger som svart, vitt eller rostfritt stÄl för att passa in i de flesta kök. Om du Àr ute efter nÄgot mer personligt eller unikt finns det möjlighet att hitta spisar i djÀrvare fÀrger och mönster. Pistage, röd eller blÄ spisar gör definitivt ett uttalande och kan sÀtta en snygg prÀgel pÄ ditt kök. Innan du bestÀmmer dig för en fÀrg eller stil, tÀnk noga pÄ hur den kommer att se ut tillsammans med dina befintliga köksmöbler, bÀnkskivor och vÀggar. Och glöm inte heller att ta en titt pÄ spisens reglage och de visuella detaljerna, som kanske ocksÄ pÄverkar helhetsbilden. Det viktigaste Àr att hitta en balans mellan estetik och funktionalitet, sÄ att du fÄr en spis som bÄde ser bra ut och gör jobbet pÄ bÀsta möjliga sÀtt.

Betydelsen av VarumÀrke och Garanti

Nu har vi redan pratat om funktioner, design och mÄtt, men vad Àr vÀl en spis utan ett pÄlitligt varumÀrke och tillförlitlig garanti? Det Àr absolut viktigt att vÀlja en spis frÄn ett betrott varumÀrke som erbjuder en konkurrenskraftig garanti för att sÀkerstÀlla att din investering Àr skyddad i flera Är framÄt. LÄt oss dyka ner lite mer i det hÀr.

JÀmför PopulÀra VarumÀrken

Inom vitvaror och hushĂ„llsapparater finns det mĂ„nga vĂ€letablerade och populĂ€ra varumĂ€rken med lĂ„ngvarig erfarenhet av kvalitetskoll och kundnöjdhet. Vad sĂ€gs om att göra lite efterforskningar för att ta reda pĂ„ vilket varumĂ€rke som bĂ€st passar dina behov? Kolla online-recensioner och be vĂ€nner eller familjemedlemmar om deras erfarenheter med de olika varumĂ€rkena. För det mesta hittar man att vissa varumĂ€rken övertrĂ€ffar andra för deras kvalitet, innovationer och hĂ„llbarhet. SĂ„ tĂ€nk igenom ditt val noggrant och ha inte för brĂ„ttom med att fatta beslutet – det kan komma att vara skillnaden mellan en lĂ„ng livslĂ€ngd eller en kortare för din nya spis.

TillgÀngliga Garantier och Serviceavtal

Ett annat faktum som Ă€r lika viktigt som varumĂ€rket Ă€r garantin och tillgĂ€ngliga serviceavtal. SjĂ€lvklart vill du att din investering ska vara sĂ€ker för flera Ă„r framöver. Innan du köper en ny spis, kontrollera alltid vilken typ av garantier tillverkaren erbjuder. Dessa kan variera frĂ„n tvĂ„Ă„riga standardgarantier till utökade fem- eller tioĂ„riga garantier och kan inkludera olika nivĂ„er av tĂ€ckning. LĂ€s villkoren noggrant sĂ„ att du förstĂ„r vad som kvalificerar för reparation, ersĂ€ttning och eventuell Ă„terbetalning. Och glöm inte att kolla upp tillgĂ€ngliga serviceavtal! VarumĂ€rken som har rikstĂ€ckande serviceorganisationer Ă€r guld vĂ€rda; det innebĂ€r snabb hjĂ€lp vid eventuella problem med din spis och enkel tillgĂ„ng till auktoriserade servicetekniker – nĂ„got mycket vĂ€rdefullt i lĂ„nga loppet! Att ta tiden för att jĂ€mföra bĂ„de garantier och serviceavtal innan du köper din 60 cm spis kan spara bĂ„de tid och pengar i framtiden, samtidigt som det ger dig frid i sinnet att veta att dina behov Ă€r tĂ€ckta för mĂ„nga Ă„r framöver.

Budget och PrisvÀrdhet

Att fatta beslut om köksdesign kan vara knepigt, sÀrskilt nÀr det kommer till en sÄ viktig detalj som spisen. En 60 cm spis Àr ett utmÀrkt alternativ för dem som vill maximera prestanda, stil och funktion samtidigt som de hÄller nere kostnaderna. Men innan vi rusar ivÀg för att shoppa den perfekta enheten, lÄt oss ta en titt pÄ nÄgra aspekter att tÀnka pÄ nÀr det gÀller budget och prisvÀrdhet.

Tips för att Hitta bra Erbjudanden och Kampanjer

Att hitta bra erbjudanden och kampanjer nÀr du handlar en spis 60 cm Àr en viktig del av att göra smarta inköp och fÄ de bÀsta priserna. För att hjÀlpa dig pÄ vÀgen har vi samlat nÄgra prövade och testade tips som hjÀlper dig att spara pengar och hitta de bÀsta affÀrerna. Kanske kan du anvÀnda de extra besparingarna för att köpa nÄgra nya köksredskap.

Framför allt Àr det viktigt att vara tÄlmodig och inte skynda sig att köpa den första spisen du ser. Ta dig tid att göra grundlig research, jÀmföra olika modeller och alternativ, samt anvÀnda de ovan nÀmnda tipsen för att fÄ ut det mesta av din shoppingupplevelse. Att göra det kan hjÀlpa dig att hitta rÀtt spis 60 cm som passar bÄde dina behov och din plÄnbok.

Installation, Leverans och UnderhÄll

Det Àr viktigt att tÀnka pÄ installationen nÀr du köper en 60 cm spis. Du behöver sÀkerstÀlla att allt löper smidigt frÄn leveransen till underhÄllet av spisen. I den hÀr delen kommer vi att gÄ igenom nÄgra nyckelaspekter kring sÀker installation, anslutningskrav, leveranstid, kostnader och hur du bÀst tar hand om din nya spis.

SĂ€ker Installation och Anslutningskrav

Att installera din nya spis pÄ ett sÀkert sÀtt Àr avgörande för bÄde din sÀkerhet och spisens prestanda. Börja med att undersöka vilka anslutningskrav som gÀller för just din spis. Se Àven till att följa tillverkarens rekommendationer och riktlinjer, samt att anlita en certifierad installatör om du kÀnner dig osÀker.
Kontrollera Elförbrukning och Anslutning
För att vara sÀker pÄ att din spis fungerar optimalt behöver du kontrollera dess elförbrukning och anslutning. Kontrollera om du ska ansluta 1-fas eller 2-fas dÄ dagens spisar oftast Àr med induktionshÀll och har mer belastning. Att förstÄ kraven kring elförbrukning och anslutning Àr viktigt för att undvika eventuella stora Àndringar av din köksinstallation.

Leveranstid, Kostnader och Installationsservice

NĂ€r du vĂ€ljer en spis Ă€r det ocksĂ„ viktigt att titta pĂ„ leveranstid, kostnader och eventuell installationsservice. Stora hushĂ„llsapparater som spisar kan ta tid att leverera, sĂ„ se till att du tar detta i beaktande nĂ€r du planerar köksrenoveringen. JĂ€mför Ă€ven kostnaderna för sjĂ€lva spisen och installationen mellan olika Ă„terförsĂ€ljare för att fĂ„ bĂ€sta möjliga pris. En del företag erbjuder installationsservice vid köp av nya vitvaror – ett bekvĂ€mt alternativ som kan spara bĂ„de tid och pengar.

SkötselrÄd och Regelbundet UnderhÄll

För att hĂ„lla din spis i toppskick Ă€r det viktigt att sköta om den ordentligt och utföra regelbundet underhĂ„ll. Genom att följa tillverkarens skötselrĂ„d kan du förlĂ€nga spisens livslĂ€ngd och göra den mer energieffektiv. Rengöring Ă€r en viktig del av underhĂ„llet – se till att du anvĂ€nder rĂ€tt typ av rengöringsmedel för din spis samt att du regelbundet rengör ugnen och hĂ€llen. Se ocksĂ„ över eventuella luftfilter och ventilationssystem.

Vanliga FrÄgor och Svar

NÀr du köper en ny spis i Sverige Àr det viktigt att först bestÀmma mellan el- och gasdrift, samt vilken storlek som passar ditt kök. Ta hÀnsyn till energieffektivitet och övervÀg induktionsspisar för snabb uppvÀrmning och högre energibesparing.
Den energisnÄlaste spisen Àr induktionsspisar, tack vare deras snabba uppvÀrmning och exakta temperaturkontroll, vilket minskar energiförbrukningen och ger en mer effektiv matlagning.
Spisens livslĂ€ngd varierar beroende pĂ„ faktorer som kvalitet och anvĂ€ndning, men generellt kan en bra spis förvĂ€ntas hĂ„lla i omkring 10–15 Ă„r. Regelbundet underhĂ„ll och rengöring kan förlĂ€nga dess livslĂ€ngd ytterligare.
KeramikhÀllar testas genom att utsÀttas för olika temperaturer, vÀrmeeffekter och hÄllbarhetstester. I Sverige utförs dessa tester av oberoende organisationer sÄsom SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) och KIWA, för att sÀkerstÀlla hög kvalitet och sÀkerhet pÄ produkterna.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button