AllmÀntSport & Fritid

Airbike BĂ€st i Test 2022

Letar du efter ett nytt sÀtt att komma i form, eller kanske ett sÀtt att krydda din nuvarande trÀningsrutin? Om sÄ Àr fallet kan det vara lÀge att lÀgga till en airbike till din trÀningsrutin.

I denna artikeln ska vi ta reda pÄ hur du vÀljer den bÀsta airbiken för dig, samtidigt som du fÄr en omfattande guide om hur du anvÀnder en airbike och vilka fitnessfördelar de ger.

Men först ska vi kika pÄ vÄra favoriter bland Ärets bÀsta airbikes:

BĂ€st i Test
assault airbike
4.9/5
VÀldigt Bra & PopulÀr Klassisk Airbike
Premium
4.9/5
Mycket Bra och Solid Airbike upp till 160kg
PrisvÀrd
4.5/5
Bra Airbike, Display med all Relevant TrÀningsdata
Billig
4.1/5
Billig Airbike-Kopia med Armpendel

Köpguide: Airbike BÀst i Test

Air bikes har blivit mÄnga fitnessentusiasters favorit-trÀningsmaskin. Med en airbike fÄr du hÄrd trÀning, och du gÄr snabbt ned i vikt pÄ grund av det progressiva motstÄnd som erbjuds.

Vad Àr en Airbike?

Airbikes Àr som en hybrid mellan en motionscykel och en crosstrainer. En airbike har handtag och pedaler som Àr kopplade till en stor flÀktrotor framtill som ger luftmotstÄnd som ökar ju snabbare du trampar. Din trampaktivitet flyttar ocksÄ cykelns handtag, vilket ger dig trÀning Àven i överkroppen.

Detta ska du TÀnka pÄ nÀr du Köper en Airbike

En bra airbike Àr lÀmplig för personer som vill ha riktigt hÄrd och tuff trÀning med snabba resultat som följd.

TÀnk pÄ föjande innan du gör ditt köp:

Buller

Airbikes innehÄller en flÀktrotor som, beroende pÄ hur intensivt cyklisten trampar, kan vara ganska bullrig. Detta gÀller sÀrskilt vid högintensiv cirkeltrÀning (HIIT). En kugghjul- eller remdrift pÄ cykeln kan ocksÄ ge upphov till ytterligare buller.

Vikt

Det finns en rad olika viktalternativ som Àr tillgÀngliga för airbikes. MÀnniskor bör vÀlja en som Àr lÀmplig för deras kroppsmassa.

Teknik

Vissa typer av airbikes Àr utrustade med elektronik som kan mÀta anvÀndarens pulsfrekvens, liksom körstrÀckan, den tid man trÀnar och antalet förbrÀnda kalorier. TrÀningsstatistik eller trÀningsrutiner kan visas pÄ digitala skÀrmar.

Konstruktion

Hjul för att flytta pÄ airbiken ingÄr pÄ mÄnga modeller, vilket kan vara till hjÀlp ifall du vill kunna flytta runt din airbike regelbundet.

Justerbarhet

Vissa airbikes innehÄller sits och pedaler som Àr anpassningsbara vilket gör att flera personer kan anvÀnda samma airbike.

Med en lÀtt justerbar cykel kan du bÀttre hjÀlpa dig sjÀlv genom att skrÀddarsy cykeln efter dina specifika mÄtt, vilket resulterar i en tur som Àr bÄde sÀkrare och roligare. Om flexibiliteten att anpassa din Äktur Àr viktig för dig, sök efter cyklar som har justerbara handtag, pedaler och sittplatser. Detta det kan ocksÄ ge ryggen ytterligare stöd, minimera effekten av fall och förbÀttra din hÄllning.

Utrymme

Möjligheten att fÀlla ihop din airbike Àr en praktisk funktion som kan bidra till att spara utrymme. MÄnga airbikes kan fÀllas ihop i mitten för enkel förvaring och snabb montering nÀr den behövs. Det tar upp en mycket mindre yta och gör det möjligt att bekvÀmt placera cykeln ur vÀgen nÀr den inte anvÀnds genom att glida in under en soffa eller i en garderob. Var alltid extra uppmÀrksam pÄ cykelns storlek om du har begrÀnsad kapacitet. Ta nÄgra mÄtt pÄ det omrÄde du tÀnker förvara cykeln i för att se till att den fÄr plats.

Fördelarna med att Äga en Airbike

De tre största fördelarna med att regelbundet trÀna med en airbike Àr:

  1. Du kommer gÄ ner i vikt

Om du verkligen vill minska den tid det tar att komma i kondition och brĂ€nna extra kalorier inom kort bör du prova att anvĂ€nda en airbike. Eftersom den engagerar en stor mĂ€ngd av kroppens motoriska enheter gör den det möjligt för dig att nĂ„ din idealiska kroppsvikt mycket snabbt. En airbike kan faktiskt förbrĂ€nna upp till 1,5 gĂ„nger sĂ„ mĂ„nga kalorier som en stationĂ€r. Å andra sidan Ă€r hastigheten med vilken du uppnĂ„r dina viktminskningsmĂ„l direkt korrelerad med bĂ„de lĂ€ngden och intensiteten pĂ„ den trĂ€ning du utför.

  1. Du förbÀttrar din mentala hÀlsa

Aerobisk trÀning pÄ en airbike förbÀttrar inte bara en persons kondition utan bidrar ocksÄ till utvecklingen av det mentala vÀlbefinnandet. Enligt resultat frÄn nyligen genomförda studier ökar cykling, Àven om cykling bara förbÀttrar din hjÀrt- och andningshÀlsa med 5 procent, Àven din psykiska hÀlsa med 15 procent. Det tyder pÄ att om du cyklar pÄ en airbike dagligen kan du övervinna psykiska tillstÄnd som Ängest samt depression och förbÀttra ditt allmÀnna humör.

  1. Du förbÀttrar hjÀrthÀlsan

Enligt resultaten frÄn ett antal studier hade personer som cyklade regelbundet 15 procent fÀrre fall av hjÀrtproblem Àn de som aldrig har cyklat. Att cykla en airbike Àr ditt bÀsta sÀtt att fÄ ett bra kardiovaskulÀrt trÀningspass, sÄ om det Àr det du Àr ute efter, sÀtt dig pÄ en! Du kan minska risken för att utveckla hjÀrt- och kÀrlsjukdomar genom att cykla sÄ lite som en halvtimme fem dagar i veckan. Du kommer att kunna trÀna ett större antal motoriska enheter och förbÀttra din hjÀrthÀlsa om du anstrÀnger dig över motstÄndet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se Àven
Close
Back to top button