Sport & Fritid

Barncykel 24 Tum BĂ€st i Test 2022

En barncykel med 24”-hjul passar vanligtvis barn mellan 7 till 10 Ă„r. Vi denna Ă„lder kan de flesta barn trampa och vĂ€xla sjĂ€lva och de behöver dĂ„ en mer avancerad cykel.

Det Àr mycket viktigt att du köper en vÀlgjord och rÀtt proportionerad cykel som ditt barn kommer att tycka om att cykla pÄ ifall barnet ska trivas med den. LÀs dÀrför helst vÄran köpguide lite lÀngre ner innan du gör ditt val.

Vi har i detta testet fokuserat pÄ att hitta Ärets bÀsta barncyklar pÄ 24 tum i olika prisklasser, hÀr Àr vÄra favoriter:

BĂ€st i Test
specialized riprock 24
4.9/5
Grym Mountainbike till ett Bra Pris
Premium
4.9/5
Avancerad Toppmountainbike
PrisvÀrd
4.5/5
Mycket MTB-Cykel för Pengarna
Billig
4.2/5
LĂ€tt & Bra Allround MTB-Cykel

Köpguide Barncykel 24 Tum

I allmÀnhet Àr allt du behöver tÀnka pÄ nÀr du vÀljer en barncykel deras komfort. Dessa cyklar har dock komponenter som skiljer sig frÄn varandra vilket ocksÄ bör beaktas.

Vad du bör tÀnka pÄ nÀr du köper en barncykel 24 tum

För att fÄ den bÀsta cykelstorleken för dina barn bör de prova flera storlekar dÀr de bekvÀmt kan sitta, hÄlla i styret, trampa bekvÀmt och prova cykeln pÄ en kort tur. En bra tumregel Àr att nÀr ett barn kan ha fötterna platt pÄ marken nÀr det sitter pÄ en cykel sÄ Àr storleken bra.

Om du vill veta vilken cykel du ska köpa bör du ta dig tid att gÄ igenom följande för att dina barn ska fÄ en bra upplevelse av att cykla:

Storlek

Barnens prestationer beror pÄ cykelns storlek. Om de Àr tillrÀckligt bekvÀma kommer de att kunna cykla ordentligt pÄ den. Det gör dem inte bara bekvÀma utan kan ocksÄ förebygga skador och muskelvÀrk.

Om du planerar att fÄ ditt barn att anvÀnda cykeln regelbundet mÄste rÀtt storlek vara det första du mÄste tÀnka pÄ nÀr du köper. Ditt barn mÄste ha en korrekt cykelstÀllning för att undvika ryggsmÀrtor och kroppsvÀrk. Om en barncykel 24 tum Àr för stor borde du gÄ ner en hjul-storlek. Om den Àr för liten blir cykelstÀllningen felaktig, vilket kan orsaka svÄrigheter att trampa.

Ålder

Även om den hĂ€r storleken borde passa perfekt för 7-10-Ă„ringar Ă€r barns kroppar inte likadana. De kan vara för smĂ„ eller för lĂ„nga för att cykla pĂ„ en 24-tumscykel. Det Ă€r bĂ€ttre att mĂ€ta deras lĂ€ngd och innersida för att veta vilken cykel som ska passa dem. Vanligtvis har cykeltillverkarna ett storleksschema dĂ€r du kan matcha deras mĂ„tt med cykelramar. Men för att fĂ„ den mest lĂ€mpliga cykeln för deras Ă„lder bör du lĂ„ta dem prova olika storlekar för att veta vilken cykel de kĂ€nner sig bekvĂ€ma pĂ„.

Vikt

Den hÀr faktorn gÀller cykelns vikt. Detta kan ocksÄ pÄverka deras körprestanda. Tyngre cyklar kan ge smÀrtor i knÀna pÄ grund av hÄrt trampande. Det Àr viktigt att köpa den lÀttaste cykeln för att garantera barnets bekvÀmlighet och sÀkerhet.

Kostnad

Eftersom barncyklar 24 tum har vÀxlar och Àr nÀstan lika stora som en vuxencykel kan de kosta ungefÀr lika mycket som en vuxencykel. Om det finns begagnade cyklar till salu kan de övervÀgas sÄ lÀnge deras funktionsdelar fungerar som de ska.

DĂ€ck

Att vÀlja lÀmpliga dÀck beror pÄ var dina barn planerar att cykla. Om det Àr mest troligt att de kommer att anvÀnda sina cyklar pÄ betongvÀgar bör du vÀlja en cykel med slimmade dÀck. Om de Àr mer Àventyrliga och planerar att ta sig fram pÄ leriga stigar, jord och grus, ska du skaffa en cykel med mer extra slitbana pÄ dÀcken. Det gör det möjligt för dem att styra och köra bÀttre.

Bromsar

Det Àr en av de viktigaste delarna pÄ en cykel nÀr man Äker utför eller pÄ hinder. Bra bromsar ska kunna stoppa cykeln omedelbart nÀr man trycker pÄ dem. Precis som dÀcken har cykelbromsar ocksÄ mÄnga olika sorters bromsar.

En V-broms Àr den vanligaste bromsuppsÀttningen. Dessa Àr fÀsta vid bromshandtagen med hjÀlp av en kabel. Dessa Àr underhÄllsfattiga och relativt billigare Àn de andra. Skivbromsar rekommenderas pÄ hala och branta vÀgar. Dessa Àr tillverkade av bromsklossar som trycker pÄ rotorn nÀr bromsarna dras.

Risker med Felaktig Cykelstorlek

Om 24-tumscykeln inte Àr en perfekt storlek för dina barn blir det svÄrt för dem att trampa, vilket innebÀr att de mÄste anstrÀnga sig mer nÀr de cyklar. Om de gör detta kan de bli trötta i kroppen, vilket kan hindra dem frÄn att cykla.

Förutom knÀ- och ryggsmÀrtor kan de ocksÄ fÄ smÀrtor i handlederna pÄ grund av den dÄliga hÄllningen pÄ grund av fel sida av cykeln. De mÄste sÀtta press pÄ handlederna, sÀrskilt om de anvÀnder större cyklar Àn vad de borde.

Slutsats

LÄt dig inte frestas att köpa en stor cykel sÄ att ditt barn kan vÀxa in i den. De kommer att ha svÄrt att kontrollera cykeln, kÀnna sig osÀkra och inte vilja cykla. Ett totalt slöseri med pengar!

Det Àr mycket bÀttre att köpa en cykel som passar dem och sedan sÀlja den vidare för att finansiera köpet av nÀsta cykel i rÀtt storlek nÀr de blir Àldre.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button