Djur

Färskfoder Hund Bäst i Test 2024

Färskfoder är ett utmärkt alternativ för hundar med känslig mage som inte klarar av torrfoder. Det är också ett utmärkt val för hundar som inte kan äta så mycket kibble som de behöver på en gång eller som behöver äta mindre måltider under dagen. Färskfoder för hundar kan vara konserverat eller frystorkat. Färskfoder på burk är vanligtvis dyrare än dess frystorkade motsvarighet, men det har en längre hållbarhet och behöver inte kylas förrän det öppnas. Frystorkat färskfoder är billigare än burkfoder, men det har kortare hållbarhet (cirka tre månader) efter öppnandet.

Här är våra rekommendationer bland det bästa och nyttigaste färskfodret för hundar i olika prisklasser:

Bäst i Test
mush vaisto not gris kyckling
5/5
Köttbullar som Innehåller Alla Näringsämnen din Hund Behöver
Premium
4.9/5
Komplett Färskfoder med Alla Näringsämnen din Hund Behöver
Prisvärd
4.8/5
Råfryst Färskfoder för Vuxna Hundar -Komplett Helfoder
Billig
4.5/5
Högkvalitativt Färskfoder Utan Onödiga Kalorier för Aktiva Hundar

Köpguide: Färskfoder Hund Bäst i Test

Din hund blir gladare och friskare om du ger den färskfoder av hög kvalitet. Färskfoder är oftast ett bättre val än torrfoder, men det är viktigt att välja rätt färskfoder för din hund. Många människor gör misstaget att välja ett märke bara för att det är på rea. Det finns dock andra saker att ta hänsyn till när man väljer mellan olika märken.

Tänk På Detta när du Köper Färskfoder för Hundar

När du skaffar en hund börjar du inse att det finns många saker som du måste köpa till den. Din hund kan bli ganska dyr, från mat till sängar, leksaker och godis. En av de viktigaste sakerna att köpa till din hund är färskfoder. Färskfoder är bra eftersom det ger din hund alla de näringsämnen den behöver och kan hjälpa till att hålla tänderna rena.

Här är saker att tänka på när du köper färskfoder för hundar:

Ingredienser

När du köper färskfoder för hundar bör du först titta på ingrediensförteckningen. Ingredienserna bör anges i viktordning – den mest förekommande ingrediensen utgör den största delen av produkten. Undvik veteglutenprodukter (till skillnad från vetemjöl) eftersom denna ingrediens kan orsaka en allergisk reaktion hos vissa hundar. Glutenfria alternativ finns numera i många livsmedelsbutiker och djuraffärer.

Hundar behöver protein i sin kost för att bibehålla muskelmassan och en sund hud, hår och naglar – men för mycket protein kan leda till uttorkning.

Många människor frestas att köpa färskfoder med en hög andel kött. Det är dock inte alltid en bra idé eftersom hundar inte har samma matsmältningssystem som människor. Så om det finns för mycket kött i det färskfodret kan ditt husdjur drabbas av diarré eller andra matsmältningsproblem. Det är bäst att satsa på färskfoder för hundar som innehåller minst 50 % kött men högst 70 % kött. Detta garanterar att ditt husdjur får tillräckligt med näringsämnen utan negativa effekter på dess hälsa.

Det är viktigt att veta vilka ingredienser som ingår i den mat du ger din hund. Många människor inser inte att vissa märken innehåller ingredienser av låg kvalitet, till exempel majsmjöl och köttprodukter.

Fukthalt

Fukthalten i en påse färskfoder anger hur mycket vatten som finns i påsen. En högre fukthalt innebär mer vatten och mindre mat. En lägre fukthalt innebär mindre vatten och mer mat. Du vill välja en påse med lägsta möjliga fukthalt för din valps hälsa och säkerhet.

Proteinkälla

De flesta torrfoder innehåller växtproteiner som majs och sojabönor, men vissa innehåller animaliska proteiner som kyckling eller nötkött. Vissa färskfoder har till exempel kyckling som huvudsaklig proteinkälla, medan andra har kalkon som huvudsaklig proteinkälla. När du väljer färskfoder för hundar bör du se till att det inte innehåller för mycket eller för lite protein. För mycket eller för lite kan orsaka problem för din hunds hälsa och matsmältning.

Kolhydrater

Mängden kolhydrater i hundmat varierar beroende på fukthalten. Foder med hög fukthalt har vanligtvis lägre kolhydrathalter eftersom det innehåller mer vatten än foder med låg fukthalt.

Typ av Kött

Alla köttsorter är inte lika och vissa är bättre än andra för din hund. Vissa hundar har också allergier mot specifika köttproteiner, så det är viktigt att veta vilka typer som finns i varje märke innan du köper det. Tänk också på att vissa köttsorter blir dåliga snabbare än andra, så kontrollera utgångsdatumet på burkarna eller påsarna innan du köper dem!

Näringsvärde

Du bör också se till att det färskfodret innehåller alla nödvändiga näringsämnen som ditt husdjur behöver för att hålla sig friskt och lyckligt. Detta innebär att du måste hålla utkik efter foder som också innehåller omega-3-fettsyror.

Tester

Det skulle vara bra om du också tog hänsyn till om ett oberoende laboratorium har testat produkten eller inte. Du kan hitta denna information genom att titta på produktetiketten eller genom att kontakta företaget direkt.

4 Fördelar med att Köpa Färskfoder till din Hund

Färskfoder är inte bara för valpar. Många vuxna hundar gillar smaken och konsistensen hos färskfoder, som ofta är mer tilltalande än torrt foder. Färskfoder ger också fukt och återfuktning som saknas i torrfoder, särskilt om din hund har dålig aptit eller matsmältningsproblem.

Färskfoder är också lämpligt för hundar med allergier eller känslig mage eftersom det ofta består av kött och fisk i stället för spannmål eller grönsaker.

Fördelarna med färskfoder för hundar är många, och de har allt att göra med det faktum att hundar är köttätare. Färskfoder är vanligtvis tillverkat av äkta kött, rikt på protein och näringsämnen som hundar behöver för att växa och trivas.

Här är de fyra största fördelarna med att köpa färskfoder:

  1. Det håller tänderna rena

Färskfoder hjälper till att hålla pärlvitanterna rena genom att skrubba bort plack och tandsten med varje tugga. Vissa märken innehåller också kalcium och fosfor som hjälper till att stärka tandemaljen. Och eftersom många hundar tycker om att tugga på tuggben är det en bra idé att ge dem ett tuggben då och då tillsammans med sin middag för att hålla tänderna friska!

  1. Det förebygger fetma och främjar viktminskning hos överviktiga hundar

Färskfoder innehåller färre kalorier än torrfoder eftersom det innehåller mycket vatten – upp till 70 %! När du matar din valp med färskfoder i stället för torrt foder får den färre kalorier.

  1. Det är lättare för deras matsmältningssystem

Färskfoder smälter lättare än torrfoder eftersom det inte innehåller spannmål eller fyllmedel. Färskfoder innehåller också mer vatten än torrfoder, vilket gör det lättare för ditt husdjurs matsmältningssystem.

  1. Det är mer näringsrikt

De flesta tror att färskfoder inte är lika näringsrikt som torrfoder, men det stämmer inte! Hundfoder har ofta tillsatta vitaminer och mineraler som kan hjälpa till att hålla ditt husdjur friskt och starkt. De innehåller också mer protein än torrfoder, vilket innebär att de är bättre för att hjälpa till att upprätthålla muskelmassan och hålla ditt husdjur aktivt under hela dagen.

Vilken Typ av Mat är det i Färskfoder för Hundar?

De flesta tror att färskfoder är en konserverad version av torrfoder. Det finns dock flera olika typer av konserverat hundfoder i dag.

De vanligaste sorterna är:

  • Pate: Pate tillverkas av kött- eller fiskbitar och andra ingredienser som blandas med vatten till en pastaliknande konsistens. Den ser ut som köttfärslimpa eller köttbullar och kan serveras i en skål eller sköljas upp med en sked. Pate säljs ofta som en “sås” över torrfoder i burkar som innehåller såsblandning så att ägarna kan återfukta sina hundars måltider hemma med bara varmt vatten.
  • Stew: Grytor liknar patéer, men innehåller vanligtvis mer grönsaker än kött eller fisk och kokas längre, vilket ger mer textur.

Summering

När det gäller mat till din hund kan färskfoder vara ett bra alternativ till torrfoder. Färskfoder för hundar är i allmänhet dyrare än torrfoder, men det erbjuder många fördelar som torrfoder inte kan erbjuda.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button