Elektronik

Wifi Förstärkare Test 2024

Låt oss föreställa oss att hastigheten och tillförlitligheten hos din WiFi-anslutning varierar runt om i hemmet och inte är så jämn som du vill att den ska vara. Barnen kanske gnäller över att de inte kan spela spel utan WiFi-avbrott eller att de inte kan Facetimea från köket. Kärnan i problemet är att en WiFi-router ofta inte kan ge samma typ av WiFi-hastigheter i ett helt hem som är nödvändig för dagens video och onlinespel.

Bäst i Test
Wifi Förstärkare Bäst i Test
4.9/5

 Bäst i Test

Premium

4.9/5

 Täcker 232 m2

Bästa Budget 

4.4/5

 Mycket för pengarna

Snygg och Smidig

4.7/5

 Lätt att installera

Köpguide: Wifi Förstärkare Test

En WiFi-förstärkare är en enkel lösning som kan fylla ut eventuella döda punkter i din WiFi-täckning och öka WiFi-signalen på olika platser i hemmet. Det är dock möjligt att du inte vet exakt vilken typ av utrustning du behöver eller vilken som skulle fungera bäst i ditt hus. För att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet kommer vi att beskriva några av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till.

Kortfattad beskrivning: Vad är en WiFi-förstärkare?

En WiFi förstärkare är ett samlingsbegrepp för den utrustning som expanderade en WiFi-signal. Termen “WiFi-förstärkare” hänvisar mer korrekt till en WiFi-relä eller en MoCA-ansluten extender i modernt språkbruk. Termen “förlängning” av WiFi-bandbredden ligger till grund för WiFi-förstärkaren. Det är möjligt att du behöver lite mer än en WiFi-förstärkare för att se till att hela ditt hem och din trädgård täcks.

Vad du ska tänka på när du köper en WiFi förstärkare

WiFi Mesh eller Backbone

WiFi-förlängare/förstärkare finns i två typer. Först WiFi mesh. Dessa prylar ansluter trådlöst till nätverket och återger signalen. WiFi-förstärkaren ansluter till routern och elektroniska anslutningar samtidigt. Därför förbrukas 50 % av en trådlös kapacitet genom att prata med routern. Större avstånd mellan repeatern och routern innebär mindre bandbredd.

Trådbundna WiFi-anslutningar fungerar på ett annat sätt. De använder en kontakt för att få tillgång till hemmanätverket, vilket sparar trådlös bandbredd. Detta förbättrar den trådlösa hastigheten och styrkan i WiFi. ScreenBeams MoCA WiFi-repeater slog typiska WiFi mesh-förstärkare med många Mbps.

Hastighetsförmåga

Kontrollera vilka WiFi-specifikationer och hastigheter som WiFi-förstärkaren kan stödja. För att vara mer specifik, klarar den av den senaste versionen av 802.11ac-benchmark?

Trådlösa hastigheter som tillhandahålls av 802.11ac är upp till tre gånger snabbare än de som tillhandahålls av trådlöst N, vilket gör att användarna kan strömma högupplöst video och delta i spel utan att uppleva några förseningar eller fördröjningar.

Det är inte heller något problem om den WiFi-router du använder inte har stöd för 802.11ac-standarden. En trådlös nätverksförstärkare som stöder 802.11ac fungerar med den router du redan har, så att du kan lägga till hastighet till ditt nuvarande nätverk. Faktum är att detta är det enklaste sättet att få din anslutning i nivå med tekniken i nästa våg utan att byta ut din router.

Dubbla band

De bästa trådlösa förstärkarna har radioapparater som fungerar på både 2,4 GHz och 5 gigahertz samtidigt. Varför ska vi bry oss om detta? Många WiFi-enheter, bland andra intelligenta routrar som trådlösa fasta telefoner, babymonitorer eller till och med ugnar, har trängts på 2,4 GHz-bandet, som var det första bandet som användes för WiFi.

Denna frekvens är nu överfylld av intelligenta routrar. 5 GHz-spektrumet har färre användare, vilket gör det renare. Det är lämpligt att använda 5 GHz-spektrumet för tv i hemmabion och samtidigt använda 2,4 GHz-bandet för grundläggande webbsurfning till andra prylar. Utvidgningen med dubbla band kommer att ge dig det största antalet alternativ för att anpassa ditt system så att du får en så smidig trådlös upplevelse som möjligt.

Fördelar med WiFi-förstärkare

1. Eliminerar döda zoner av WiFi i ditt hem.

Det finns tillfällen då vi kan stöta på döda zoner i vårt hem, trots att WiFi verkligen finns i närheten. Även om döda zoner är oundvikliga kan man hitta en lösning på dem med hjälp av en WiFi-förstärkare.

2. Det är ett budgetvänligt och intelligent val.

Varför spendera pengar på ytterligare WiFi-anslutningar när du bara kan utöka räckvidden för den du redan har? WiFi-förstärkare kan hjälpa till att utöka räckvidden för din trådlösa nätverksanslutning, vilket gör det lättare för dig att dra nytta av nätverkets topphastighet i alla rum i huset.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button