Hem & Trädgård

Solcellsfontän Bäst i Test 2022

En solcellsfontän är ett underbart tillägg till trädgården, som för in det avkopplande ljudet av en porlande bäck till din trädgård! Eller varför inte pimpa ditt fågelbad med en flytande solcellsfontän?

Solcellsfontäner är dessutom billiga och anmärkningsvärt enkla att installera och använda.

Vi har undersökt marknaden för att hitta årets bästa solcellsfontäner på marknaden. Kolla också in vår köpguide lite längre ner för att hitta den perfekta solcellsfontänen för dig.

Solcellsfontän Bäst i Test:

Bäst i Test

4.9/5
Ljudlös Pump

Premium

4.9/5
Vacker och Detaljerad

Prisvärd

4.7/5
Tre Olika Fontänhuvuden
Billig
4.6/5
Sex Olika Fontänhuvuden

Köpguide: Solcellsfontän Bäst i Test

En solcellsfontän är en vattenfontän för utomhusbruk som drivs av solen och är ett populärt val för husägare som vill minimera sitt koldioxidavtryck. Den består av ett rör som transporterar vatten från reservoaren eller brunnen, en rad solpaneler på marken som värms upp och soldrivna pumpar eller elpumpar. Det uppvärmda vattnet går sedan in i en spole som snabbt förångas till ånga.

Vad du ska Tänka på när du Köper en Solcellsfontän

Innan du gör ditt köp kan det vara värt att tänka igenom vissa detaljer och egenskaper.

Tänk på följande:

Vattentrycket

Vattentryck är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du väljer en solcellsfontän. Ju högre vattentryck desto bättre. Det genomsnittliga antalet liter per minut är 8, men vissa fontäner har ett högt vattentryck på upp till 80 liter per minut. Om du använder en fontän med lågt tryck kan det hända att det blir stänk och små bubblor i vattnet.

Storlek

Storleken på solcellsfontänen är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en solcellsfontän. Det beror på hur mycket vatten du vill ha och hur stor din trädgård är. Ta ett måttband, mät bredden och längden på det område där du vill placera din solvattenfontän och multiplicera dem sedan. Summan kommer att diktera hur stor fontän du behöver för att få plats med allt. Om din trädgård till exempel är 2 meter gånger 4 meter, måste din solvattenfontän vara minst 1,8 meter lång och 1,2 meter bred.

Solpanelerna

Storleken på solpanelerna är också en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en solcellsfontän. De flesta solpaneler är fyrkantiga. Storleken på kvadraten avgör hur stor din fontän blir. En kvadratisk panel på två tum gånger två tum producerar till exempel cirka 190 liter vatten per timme, vilket motsvarar 2300 liter per vecka. En fyrtums kvadratpanel på fyra gånger fyra tum kan producera cirka 800 liter vatten per timme, vilket motsvarar 2300 liter per vecka. De mindre solpanelerna är vanligtvis dyrare än de större.

Pumpen

Pumpens storlek är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en solcellsfontän. En pump är en anordning som förångar och flyttar vattnet, till exempel en elektrisk pump eller en solcellsdriven pump. Pumpens storlek avgör hur många liter per minut du kan förvänta dig av din solcellsfontän.

Den Elektriska Pumpen

Storleken på den elektriska pumpen är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en solcellsfontän. Den elektriska pumpen är en valfri komponent. Elpumpen cirkulerar stillastående vatten eller pumpar in vatten från marken på marknivå för att leverera det pumpade vattnet till ditt hem för dina fontäner via ett slangrör. Storleken på din el-pump avgör hur många liter per minut du kan förvänta dig av din solcellsfontän.

Vattennivån

Vattennivån är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en solcellsfontän. Vattennivån är hur mycket vatten du får från reservoaren varje dag. Om du till exempel har en hink på tjugo liter och fyller den med fyra koppar vatten varje dag, får du 12 koppar färskt källvatten per vecka. Om din källare blir svalare på natten är det viktigt att kontrollera vattennivån för den dagen eftersom det påverkar fontänens prestanda.

Hållbarhet

Fontänens totala hållbarhet är en annan faktor som du bör ta hänsyn till. Du vill vara säker på att din fontän håller längre än bara några år, så vi rekommenderar att du tittar på fontäner med livstidsgaranti. Se till att den är tillverkad av material av högsta kvalitet så att du inte behöver spendera mycket pengar på fontänen i det långa loppet.

Nu är du Redo!

Solcellsfontänen är ett effektivt sätt att använda solens energi för att förse ditt hem med friskt och rent vatten. Installationen är ganska enkel men det kan krävas att du borrar ett hål i marken. Den soldrivna pumpen ger all den kraft som behövs för att pumpa upp vatten från botten och in i din fontän.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button