Hem & Trädgård

Solcellsfontän Bäst i Test 2024

En riktigt bra solcellsfontän är ett underbart tillägg till trädgården, som höjer stämningen och för in det avkopplande ljudet av en porlande bäck till din trädgård!

Solfontäner ger inte bara en elegant touch till din trädgård, utan lockar också nya vilda fåglar till din trädgård och ger ett perfekt stopp för att dricka och bada. Solcellsfontäner är dessutom billiga och anmärkningsvärt enkla att installera och använda. Dessutom fungerar de automatiskt och kräver lite eller inget underhåll.

Vi har undersökt marknaden för att hitta årets bästa solcellsfontäner på marknaden. Kolla också in vår köpguide lite längre ner för att hitta den perfekta solcellsdrivna fontänen för dig.

Solcellsfontän Bäst i Test:

Bäst i Test

solcells fontän bäst i test
4.9/5

 Snabb Montering

Premium

4.9/5

 Effektfull

Prisvärd

4.7/5
Rolig Design
Billig
4.6/5

 Flytande

Köpguide: Solcellsfontän Bäst i Test

En solcellsfontän är en vattenfontän för utomhusbruk som drivs av solen och är ett populärt val för husägare som vill minimera sitt koldioxidavtryck.

Solcellsfontänen fungerar genom att en solpanel som är ansluten till en vattenpump genererar energi när den utsätts för solljus. Energin driver sedan pumpen som ger en vattenstråle.

Vad du ska Tänka på när du Köper en Solcellsfontän

Om du letar efter en fontän att installera i din trädgård bör du välja solcellsdrivna alternativ eftersom de är mycket tillförlitliga och inte ger någon extra kostnad för din elräkning

Innan du gör ditt köp kan det vara värt att tänka igenom vissa detaljer och egenskaper.

Tänk på följande:

Olika Typer av Solcellsfontäner

Börja med att bestämma vilken typ av solcellsfontän du vill ha. Det finns tre typer att välja mellan, dessa är:

  1. Fasta Fontäner: Dessa typer av fontäner är vanligt förekommande. De har en solpanel som är fäst vid munstycket och en vattenpump. Dessa kan enkelt fästas på botten av fågelbadet eftersom den har en sugkopp med sig. Denna sugkopp hjälper till att förhindra att den flyter.
  2. Flytande Fontäner: Är en typ av fontän som innehåller solpanelen och pumpen som en enda enhet som flyter ovanpå vattnet. Dessa pumpar gör det enkelt att omvandla en vattenbassäng till ett fågelbad med fontän.
  3. Stående Fontäner: Denna typ av fontän har en separat solpanel som överför elektriciteten genom den tråd som är ansluten till panelen. Den är bekvämare att använda eftersom du kan placera den var du vill, även under en skugga. Så elen kommer att överföras via ledningen till fontänen.

Solexponering & Reservbatterier

En väldigt viktig sak är att tänka på är hur mycket sol din trädgård får, eftersom solpanelerna behöver tillräcklig exponering för att fungera. Vissa fontäner har ett reservbatteri som laddar under soliga perioder och som ska fungera under molniga dagar eller på natten. Billigare solcellsfontäner har ofta inget batteri, så tänk på att du under mulet väder inte får någon fontän!

Vattentrycket

Vattentryck är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du väljer en solcellsfontän. Ju högre vattentryck desto bättre. Det genomsnittliga antalet liter per minut är 8, men vissa fontäner har ett högt vattentryck på upp till 80 liter per minut. Om du använder en fontän med lågt tryck kan det hända att det blir stänk och små bubblor i vattnet.

Solpanelernas Effekt

Det är mycket viktigt att en solcellsfontän har en pålitlig solpanel som kan hålla den igång hela dagen, även om vädret inte är klart. Med det sagt är det viktigast att kontrollera den effekt som en solpanel erbjuder, eftersom solpaneler med högre wattantal presterar bättre och genererar elektricitet snabbare än de svagare panelerna.

Solpanelernas Storlek

Storleken på solpanelerna är också en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en solcellsfontän. De flesta solpaneler är fyrkantiga. Storleken på kvadraten avgör hur stor din fontän blir. En kvadratisk panel på två tum gånger två tum producerar till exempel cirka 190 liter vatten per timme, vilket motsvarar 2300 liter per vecka. En fyrtums kvadratpanel på fyra gånger fyra tum kan producera cirka 800 liter vatten per timme, vilket motsvarar 2300 liter per vecka. De mindre solpanelerna är vanligtvis dyrare än de större. Storleken på solcellsfontänen är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en solcellsfontän. Det beror på hur mycket vatten du vill ha och hur stor din trädgård är. Ta ett måttband, mät bredden och längden på det område där du vill placera din solvattenfontän och multiplicera dem sedan. Summan kommer att diktera hur stor fontän du behöver för att få plats med allt. Om din trädgård till exempel är 2 meter gånger 4 meter, måste din solvattenfontän vara minst 1,8 meter lång och 1,2 meter bred.

Pumpens Storlek

Pumpens storlek är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en solcellsfontän. En pump är en anordning som förångar och flyttar vattnet, till exempel en elektrisk pump eller en solcellsdriven pump. Pumpens storlek avgör hur många liter per minut du kan förvänta dig av din solcellsfontän.

Den Elektriska Pumpen

Storleken på den elektriska pumpen är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en solcellsfontän. Den elektriska pumpen är en valfri komponent. Elpumpen cirkulerar stillastående vatten eller pumpar in vatten från marken på marknivå för att leverera det pumpade vattnet till ditt hem för dina fontäner via ett slangrör. Storleken på din el-pump avgör hur många liter per minut du kan förvänta dig av din solcellsfontän.

Munstycken

Eftersom fågelbad är ett finfint alternativ för trädgårdsdekoration bör du inte heller kompromissa med den här delen. Du kommer att märka att nästan alla alternativ för fågelbadsfontäner erbjuder dig olika stilar av munstycken så att du kan anpassa fontänen och dekorera din trädgård på det sätt du vill.

Vattennivån

Vattennivån är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du köper en solcellsfontän. Vattennivån är hur mycket vatten du får från reservoaren varje dag. Om din källare blir svalare på natten är det viktigt att kontrollera vattennivån för den dagen eftersom det påverkar fontänens prestanda.

Material

Solfågelbad kan tillverkas av en rad olika material. De bästa alternativen är UV- och frostbeständiga för att klara utomhusförhållanden året runt.

Vanliga material och dess fördelar och nackdelar:

  • Plast och glasfiber: Håller länge, är prisvärt, lätt att rengöra och flytta
  • Betong, sten och metall: Snyggt och rejält men svåra att flytta och rengöra
  • Glas och keramik: Vackra mönster och färger men känsligt material som är mindre hållbart

Hållbarhet

Fontänens totala hållbarhet är en annan faktor som du bör ta hänsyn till. Du vill vara säker på att din fontän håller längre än bara några år, så vi rekommenderar att du tittar på fontäner med livstidsgaranti. Se till att den är tillverkad av material av högsta kvalitet så att du inte behöver spendera mycket pengar på fontänen i det långa loppet.

Extra Funktioner

Solfågelbad kan ha några extra funktioner som gör dem mer attraktiva och praktiska att använda:

  • LED-belysning kan ge ett vackert sken så att fågelbadet ser attraktivt ut även på kvällen.
  • Olika typer av munstycken så att användaren kan välja mellan dusch, spray eller bubbel.
  • Automatisk på/av-funktion håller fågelbadet igång under dagen och sparar energi när fåglarna sover. Detta är ett bra val för dem som vill slippa att tänka på att kontrollera fågelbadet varje dag.

Nu är du Redo!

Solcellsfontänen är ett effektivt sätt att använda solens energi för att förse ditt hem med friskt och rent vatten. Installationen är ganska enkel men det kan krävas att du borrar ett hål i marken. Den soldrivna pumpen ger all den kraft som behövs för att pumpa upp vatten från botten och in i din fontän.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button