Elektronik

Fönsterputsrobot Bäst i Test 2022

Robotar är perfekta för att ta itu med tråkiga, monotona uppgifter åt oss. Av alla tråkiga ansvarsområden i världen står nog fönsterputsning högst upp på de flestas lista. Det är här en fönsterputsrobot kommer in i bilden!

En fönsterputsrobot förlitar sig på artificiell intelligens (AI) för att uppskatta rengöringsområdet och rutten. De flesta bra fönsterputsrobotar är utrustade med vattenspridare för att ge ditt fönster extra glans.

Det är bara att koppla in den och låta den göra sitt jobb medan du gör ditt. Sjukt smart!

Vi har sammanställt de bästa fönsterputsrobotarna för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för dina rengöringsbehov:

Bäst i Test

4.9/5
Win-Slam 2.0-Teknologi

Premium

4.9/5
Bäst för stora fönster!

Prisvärd

4.6/5
Riktigt Bra! +Sprayfunktion
Billig
4.3/5
Kommer med Fjärrkontroll

Köpguide: Fönsterputsrobot Bäst i Test

Vad är egentligen tråkigast att göra rent? Är det väggarna eller takfläktarna? Eller är det garaget? De flesta tycker att dessa platser är svåra att städa, men har du någonsin försökt att städa dina fönster? Japp! Platsen de flesta hatar att städa allra mest. Att skrubba fönstren är inte så svårt, men problemet börjar när du inte kan nå den motsatta änden av fönstret. Det är där tekniken träder in och uppgiften kan bli mycket svår. En fönsterputsrobot är helt klart en välsignelse för människor med glasfönster i full längd.

Vad du ska Tänka på när du Köper en Fönsterputsrobot

Innan du köper en fönsterputsrobot finns det några funktioner som du bör leta efter, även hos de stora märkena. Genom att göra denna forskning slipper du irriterande förfaranden för att återlämna ditt köp som du förmodligen kommer att behöva möta om du inte tänker över följande:

Storlek

Eftersom elektroniska motorer driver vanliga fönsterputsrobotar är det bättre att välja en större storlek. Om du köper en liten fönsterputsrobot tar det mycket längre tid att göra en resa. Med en större fönsterputsrobot sparar du tid och el eller batteri.

Vikt

Vikten spelar stor roll när du väljer rätt fönsterputsrobot. Eftersom anslutningsmedlen är sug och magneter har du inget annat val än att skaffa en lätt enhet. Om du skaffar en enhet med hög vikt finns det risk för att den lossnar och faller, eller så påverkas rengöringshastigheten på annat sätt.

Motor

Därefter kommer fönsterputsrobotens kraftkälla – motorn. Se till att din enhet har en större effektkapacitet eftersom den kommer att behöva det när den rengör fönster i full längd. Även om du kan förlita dig på ett batteri är det alltid bättre att investera i en kraftfull motor. Dessutom, vad händer om batteriet tar slut?

Batteritid

Vi nämnde ovan att batteriet bör vara din sista eskort, men inte i negativ bemärkelse. Rengöringsapparater som fönsterputsrobotar kan inte arbeta på batteri länge eftersom de tar sin tid när de rengör. Ibland rengör de ett fönster i dubbla skift, så att vara beroende av batteriet är inte det klokaste valet. Ett långt batteri kan dock spara dig 30 minuters elkostnad. Japp! Det är den längsta tiden som ett batteri kan fungera med dem.

Sladdlängd

Se till att din fönsterputsrobot har en lång sladd. Det är lika viktigt som att ha en kraftfull motor; hur? Det är ungefär som att få halva fönstret rengjort medan den andra halvan förblir smutsig. Eftersom sladden ansluter enheten till elkontakten blir den den enda strömkällan. Och om sladden inte är tillräckligt lång kommer den inte att kunna nå de bortre ändarna av fönstret utan att bli urkopplad.

Ljudnivå

På samma sätt kan dammsugare och fönsterputsrobotar vara hårda för öronen när de fungerar. Det finns dock många alternativ på marknaden där du kan välja rengöringsmaskiner med ljudnivåer så låga som 60 decibel. Även om det inte är helt tyst är det mycket bättre än det konstanta och högljudda ghrrr-ljudet.

App-Anslutning

Även om appanslutningsfunktionen inte är grundläggande är den ett måste för folk i vår generation. Och om du alltid är upptagen hemma kommer den här nyckelfunktionen att bli din räddare i nöden. Anslut den med appen på din smartphone och kontrollera dess knappar för att slå på och stänga av den med en enda beröring.

Så Fungerar en Fönsterputsrobot

En robotfönsterputsrobot kan anslutas och placeras på ett glasfönster så börjar den rengöra den plana vertikala ytan med hjälp av sina rengöringsdynor. Det är nästan en kopia av robotdammsugaren som inte behöver någon manuell hjälp och rengör ytan självständigt. Fönsterputsroboten drivs av en elektronisk motor som möjliggör störningsfri rengöring.

Rengöringsdynorna i mikrofiber gör det möjligt att skrubba utan repor och ger glaset en glansig yta i slutet. Inte att förglömma: sugkuddarna och de små hjulen i basen gör det möjligt för enheten att fortsätta röra sig mot glasets plana yta. Du måste tillsätta en rengöringslösning på rengöringsdynorna och slå på enheten. Den skickar en varning till dig när den är klar med sitt jobb.

Olika Typer av Fönsterputsrobotar

Eftersom vi har lovat dig all kunskap om enheten kommer du att få allt, inklusive de två olika typerna av fönsterputsrobotar. Marknaden är fylld med båda typerna baserat på deras anslutningsmedium, men den ena måste vara bättre än den andra. Kolla vilken som är bäst för dig:

Fönsterputsrobot med Vacuum-Sug:

Sug- eller dammsugaren ansluts till fönstret med hjälp av en motor som skapar sug. Anordningens sugkuddar suger luften från glasytan och rengör i horisontell eller vertikal riktning. Även om den gör jobbet på samma sätt som den andra typen av fönsterputsrobotar har den en riktigt stor nackdel. Man kan inte lita helt på sugkuddarna eftersom de kan gå sönder ibland, så de har alltid en lång sladdkabel fäst (för säkerhets skull).

Magnetisk Fönsterputsrobot

Den magnetiska fönsterputsroboten är i stort sett samma sak som den som nämns ovan, men sugkuddarna har ersatts av två magneter. Den magnetiska attraktionen från de båda magneterna utvecklar en dragkraft som håller den magnetiska fönsterputsaren på plats utan att falla. Apparaten rör sig horisontellt och vertikalt på samma sätt (med stöd av den magnetiska dragkraften). Placera bara båda magneterna på vardera sidan av fönstren och fäst fönsterputsaren. Voila! Dina fönster är redo att rengöras.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button