Hem & Trädgård

Terrassvärmare Gasol Bäst i Test 2024

Det finns många olika typer och modeller av gasoldrivna terrassvärmare att välja mellan, så hur vet du vilken som är rätt för dig? I den här artikeln ger vi dig några tips om hur du väljer den bästa terrassvärmaren med gasol för dina behov!

Men först ska vi ta en titt på våra favoriter av årets bästa terrassvärmare med gasol:

Bäst i Test
sunwind 420127
4.8/5
Bra Terrassvärmare på 12kW med Rostfri Brännare & Piezortändning
Premium
4.8/5
Säker Premium-modell med Steglös Reglering från 5-13kW
Prisvärd
4.4/5
Smart Gasolvärmare med Justerbar Höjd från 185-215 cm & Vinklingsbar Reflektor
Billig
4.3/5
Riktigt Prisvärd Gasolvärmare 5-12kW som Flyttas Enkelt med 2 Hjul

Köpguide: Terrassvärmare Gasol Bäst i Test

Ett hem med en uteplats i Sverige är ofullständigt utan en bra terrassvärmare med gasol. Uteplatsen är den bästa platsen för att koppla av och njuta av utomhuslivet, men bara när det är tillräckligt varmt. Med en terrassvärmare med gasol kan du se till att din uteplats är bekväm även när temperaturen börjar sjunka på kvällarna.

Detta Ska du Tänka På när du Köper en Terrassvärmare med Gasol

Terrassvärmare med gasol för uteplatser är viktiga för att skapa ett bekvämt och inbjudande utomhusutrymme. Genom att ge värme kan du njuta av din uteplats året runt. När du väljer en gasolvärmare bör du ta hänsyn till BTU-utgång, räckvidd och bränsletyp. Ta också hänsyn till storleken på din uteplats och hur ofta du kommer att använda värmaren.

Vi ska nu gå igenom de faktorer som du behöver ha i åtanke för att du ska vara säker på att hitta den bästa terrassvärmare med gasoln för din uteplats för dina behov:

Typ av Bränsle

Det finns två huvudtyper av terrassvärmare med gas: propan och naturgas. Gasolvärmare är bärbara och kan lätt flyttas runt. Naturterrassvärmare med gasol är fast installerade och kräver en anslutning till hemmets gasledning.

När du bestämmer vilket bränsle du ska använda bör du tänka på följande:

 • Propan är dyrare än naturgas, men den är också mer portabel. Om du planerar att använda värmaren på olika platser eller ta med den på resor är propan det bästa alternativet
 • Naturgas är billigare än propan, men den är inte lika portabel. Om du planerar att låta värmaren stå på en plats på terrassen är naturgas ett bra alternativ

Storleken På ditt Utrymme

Terrassvärmare med gasol finns i olika storlekar. Vissa är tillräckligt små för att passa på ett bord, medan andra är tillräckligt stora för att värma upp en hel uteplats. När du bestämmer dig för storleken på värmaren bör du tänka på följande:

 • Ju mindre värmaren är, desto billigare är den.
 • Ju större värmaren är, desto dyrare blir den.
 • Storleken på värmaren bör baseras på storleken på det utrymme du vill värma upp. Om du bara behöver värma ett litet område räcker det med en liten värmare. Om du behöver värma upp ett stort område behövs en större värmare.

Funktioner

Terrassvärmare med gasol för uteplatser har många olika funktioner. Några vanliga funktioner är:

 • En termostat som hjälper till att reglera temperaturen.
 • Ett skydd som skyddar mot väder och vind.
 • En automatisk avstängningsfunktion för säkerhet.

Dessutom kan de funktioner som erbjuds av varje tillverkare variera, så det är viktigt att jämföra innan du bestämmer dig för vilken terrassvärmare som är rätt för dig.

När du funderar på vilka funktioner du vill ha bör du tänka på hur du kommer att använda värmaren och vad som är mest praktiskt för dig.

Användarvänlighet & Installation

Vissa terrassvärmare är mycket lätta att installera och använda, medan andra kräver lite mer ansträngning. Om du inte är bekväm med att sätta upp och använda en terrassvärmare, leta efter en som är lätt att montera och använda.

Vissa terrassvärmare har dessutom en fjärrkontroll, vilket kan vara mycket praktiskt. Om du vill ha en terrassvärmare som är lätt att använda, ska du leta efter en med fjärrkontroll.

Garanti

Alla gasolvärmare har en garanti, men längden och villkoren för garantin varierar beroende på tillverkare. När du överväger en garanti bör du leta efter en som är minst två år lång. Läs garantivillkoren noggrant för att försäkra dig om att du förstår vad som täcks och inte täcks.

Majoriteten av terrassvärmarna har en tvåårig garanti, medan vissa tillverkare erbjuder en fem- eller till och med tioårig garanti. Det är viktigt att läsa garantivillkoren noggrant för att förstå vad som täcks och inte täcks.

Pris

Priset på terrassvärmare med gasol varierar från cirka 1000 kr till 10.000 kr eller mer. När du överväger priset bör du tänka på följande:

 • Ju fler funktioner en värmare har, desto dyrare är den.
 • Ju större värmaren är, desto dyrare blir den.
 • Värmarens märke påverkar också priset.

När du jämför priser ska du se till att jämföra äpplen med äpplen. Det vill säga jämför värmare av liknande storlek och med liknande funktioner.

Recensioner

Du får opartiska åsikter om en produkt när du läser recensioner som skrivits av andra personer som har köpt och använt produkten. När du läser recensioner ska du vara uppmärksam på både positiva och negativa kommentarer. Användarna kommer att ge recensioner baserat på:

 • Användarvänlighet
 • Kvalitet
 • Värde
 • Tillförlitlighet
 • Kundtjänst

För att få den mest exakta informationen bör du läsa recensioner från olika källor, inklusive tillverkarens webbplats, återförsäljarnas webbplatser och oberoende recensionssajter.

Nu har vi ju redan gjort detta jobbet åt dig som tur är!

5 Fördelar med en Terrassvärmare med Gasol

När du använder en terrassvärmare med gasol kommer du att ha följande fem fördelar:

 1. Direkt värme: Terrassvärmare med gasol ger omedelbar värme, så du kan njuta av din uteplats så fort du slår på dem.
 2. Effektivt: Terrassvärmare med gasol är mycket effektiva, så du behöver inte oroa dig för att slösa energi.
 3. Miljövänlig: Gasuppvärmare ger upphov till mycket små utsläpp och är därför bättre för miljön än elektriska terrassuppvärmare.
 4. Bärbar: Terrassvärmare med gasol är mycket bärbara, så du kan ta med dem när du reser.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button