Kläder & Skor

Värmeväst Bäst i Test 2022

När du tänker på vintern tänker du förmodligen på kylan och hur du kan hålla dig varm. Men det finns ett annat alternativ som blir alltmer populärt: elektriskt uppvärmda västar, eller värmevästar som det också kallas. Värmevästar är utformade för att hålla dig varm utan att du behöver bära flera olika lager av plagg. En bra värmeväst passar också perfekt ifall du ska ut på jakt eller köra motorcykel när det är kyligt ute.

Här är våra favoriter av årets bästa värmevästar:

 

Bäst i Test
avignon varmevast softshell powerbank
4.8/5
Innovativ Design & Förstklassigt Softshell
Premium
4.8/5
10.000 mAh, Kan Styras med App från Mobilen
Prisvärd
4.6/5
Skön Värmeväst med Powerbank på 6000mAh
Billig
4.6/5
Prisvärd Värmeväst med Powerbank på 5000 mAh

Köpguide: Värmeväst Bäst i Test

Under vintertid gäller det att du är beredd på väderförhållandena. Om du bor i ett kallt område och gillar att åka skidor eller ifall du ska ut på jakt borde du överväga att köpa en värmeväst. Uppvärmda västar är också ett bra sätt att hålla sig varm när du kör motorcykel, och de kan också användas för att förlänga din körsäsong.

Tänk På Detta när du Köper en Värmeväst

En värmeväst är ett perfekt sätt att hålla dig varm under de kalla vintermånaderna. Men med så många alternativ, hur ska du kunna veta vilken som är rätt för dig?

Här är några saker att tänka på när du köper en elvärmeväst:

Värmeinställningar

De flesta värmevästar har värmeinställningar som sträcker sig från låg till hög värme. Ju lägre miljö, desto mer energieffektiv är västen. Men om du letar efter något som ger konstant värme är högre inställningar bättre. Om du letar efter ett alternativ för alla väder bör du skaffa en värmeväst med vattentätt ytterhölje och reglerande termostat så att den inte överhettas när det regnar eller snöar.

Batteritid

Batteriets livslängd är ett annat viktigt kriterium när du köper en värmeväst. Du vill ha en väst med lång batteritid så att du inte ständigt behöver ladda upp eller byta batterier med några dagars mellanrum. Vissa värmevästar kan också anslutas till ett uttag i stället för batterier för att spara på strömförbrukningen, men det kan vara besvärligt om du inte har tillgång till elektricitet under kalla väderförhållanden.

Material

Om du letar efter en elektrisk värmeväst som håller dig varm i det kallaste vädret måste du välja material av hög kvalitet. Ull eller fleece håller dig varm, men de hjälper också till att reglera din kroppstemperatur bättre än bomull eller andra tyger. Detta gör det lättare för dig att hålla dig bekväm i det kalla vädret, men det innebär också att din kropp inte överhettas när det blir för varmt ute.

Storlek

En av de största frågorna som folk ställer sig när det gäller uppvärmda kläder är om de kommer att sitta rätt och ge tillräckligt med värme utan att vara för skrymmande eller obekväma. Om detta är ett problem för dig bör du se till att storleksdiagrammet på den valda västen stämmer överens med dina mått så bra som möjligt innan du köper den. Det bör inte finnas några problem med passformen när du väl har fått din produkt och provat den!

Värmenivåer

De värmenivåer som dessa västar erbjuder varierar mycket beroende på vilken typ av värmeväst du väljer. Vissa västar har olika värmenivåer och varierande driftsätt (t.ex. hög/medel/låg). Det skulle hjälpa om du bestämde dig för hur mycket värme du vill ha innan du köper en väst, eftersom det inte går att ändra det när köpet väl är gjort. Storleken på batteripaketet avgör också hur lång tid det tar för batteripaketet att laddas och hur länge det räcker innan det behöver laddas igen.

Batteripaket

Batteripaketen på värmevästar varierar också i storlek, effekt, laddningstid och livslängd för varje enhet om du vill ha längre körtider eller mer effekt per laddning.

Typ av Uppvärmningssystem

Om den har ett värmeelement av kolfiber är den mer hållbar än andra typer av elektriska västar. Kolfiber är dock också tyngre än andra material och kanske inte är idealiskt om du vill ha något lättviktigt och lätt att bära hela dagen.

Effekt

Ju mer watt en elektrisk väst använder, desto mer energi behöver den för att fungera. Det innebär att det finns en kompromiss mellan hur snabbt den värms upp och hur mycket el den använder. Det är viktigt att hitta en som passar dina behov samtidigt som den är sparsam när det gäller energiförbrukning.

Storlek

Uppvärmda västar finns i olika storlekar och stilar. Du kan hitta dem i herr- och dampassform och andra mått för barn, tonåringar och vuxna. Om du har några frågor om storleken kan du kontrollera med tillverkaren om de har storlekstabeller eller anvisningar om hur du mäter dig själv för att säkerställa noggrannhet.

Vill du Ha Mer än ett Värmeelement?

Om du planerar att bära din värmeväst under ytterligare ett lager kläder måste du se till att den har tillräckligt med värme för att hålla dig tillräckligt varm genom alla lager. Många uppvärmningsvästar annonserar om sin yta och antalet värmeelement som de innehåller. Detta hjälper dig att avgöra vilken väst som passar bäst för dina behov baserat på hur många watt som krävs för varje kvadratcentimeter tyg som täcks av värmeelementet.

Storlek och Vikt

Det finns två grundläggande storlekar på uppvärmda västar: small och large. Den lilla är avsedd för personer som väger mindre än 140 pund, medan den stora är avsedd för personer som väger mer än 200 pund. Det finns också flera värmezoner på båda västarna för att ställa in varje zon på olika temperaturer. Detta kan vara användbart om du har en skada i en del av kroppen och vill undvika att överdriva med värme.

Funktioner

Här är lista över funktioner som hjälper dig att se till att du får vad du behöver av ditt nya plagg, oavsett om det gäller utomhusaktiviteter eller arbete i kontorsmiljö:

  • Värmefördelning

En annan viktig egenskap är hur värmen fördelas i själva västen. Vissa västar fördelar värmen jämnt i hela produkten, medan andra bara fördelar värmen i vissa områden. Vissa västar distribuerar till exempel bara värme i specifika fickor på det yttre tygskiktet. Andra däremot kommer att fördela värmen jämnt i alla lager av material på insidan och utsidan av plagget och i fickor utanför kläderna. Detta kan vara viktigt om du vill ha jämnare värme i hela kroppen i stället för att bara fokusera på specifika områden som axlar eller armar.

  • Längden

Längden på värmevästen är en annan viktig egenskap att ta hänsyn till när du köper en värmeväst. Vissa värmevästar är avsedda för män, medan andra är avsedda för kvinnor eller barn. Det skulle hjälpa om du väljer en väst som passar perfekt till din kroppstyp och storlek för att du ska känna dig bekväm när du bär den.

  • Fickor och förvaringsfack

När du väljer en väst med elektrisk uppvärmning bör du se till att den har fickor för att förvara dina nycklar eller andra småsaker som du behöver under dina utomhusaktiviteter. På så sätt kan du se till att dina händer inte behöver bära något extra i dem och samtidigt hålla dina värdesaker säkra från att gå förlorade.

Summering

Det finns flera bärbara värmevästar, t.ex. värmekuddar och batteridrivna enheter. Du kan välja beroende på din komfort. Alla uppvärmda plagg uppfyller syftet, men endast ett bärbart plagg är bekvämt för användning under hela dagen.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button