Kläder & Skor

Hur mycket större ska en Sko vara än Foten för vuxna?

Skor kan antingen hjälpa till med fotproblem eller kan orsaka fotproblem. Det finns flera sätt att hjälpa till att få in fötterna i ett par skor som sitter rätt.

Det är mycket populärt att handla skor på nätet, men det kan hända att du bara förlitar dig på den angivna storleken och inte på hur skorna faktiskt kommer att sitta på dina fötter. Använd dessa riktlinjer och tips för att veta hur du väljer rätt skor och ser till att de passar dig på rätt sätt.

Mätning av dina fötter

Du bör låta mäta dina fötter en till två gånger per år i en skoaffär. Lita inte på en fotmätning som gjordes för tio år sedan.

Ligamenten och andra mjukvävnader i fötterna tenderar att slappna av och sträcka sig när du blir äldre. Detta gör att dina fötter ändrar form och storlek.

Studier har visat att en stor del av befolkningen bär skor i fel storlek, vilket är förknippat med fotvärk och fotbesvär. Se till att mäta längden, bredden och fotbågslängden på dina fötter.

Mätning senare på dagen

Låt mäta dina fötter och köp skor senare under dagen. De flesta får svullnad i fötterna i slutet av dagen. Om du väntar med att handla skor till senare på dagen är det mer sannolikt att du undviker att få för trånga skor.

Storleken spelar ingen roll

Försök att inte bli alltför bekymrad över skostorleken. Det finns en stor skillnad i skostorlekar mellan olika skotillverkare på grund av de formar som används. En form är en form som skon formas runt.

Anpassa skorna till den större foten

Ingen fot är den andra lik. Den ena foten är vanligtvis något större än den andra. Köp den skostorlek som passar den större foten. Det finns olika kuddar och inlägg som kan ta upp utrymme i skon om den är för stor, men du kan inte lägga till utrymme till en sko som är för liten.

Att passa skor till den större foten har en gräns. Om dina fötter skiljer sig åt mer än 1,5 storlek, ska du skaffa två skor i olika storlekar.

Stå när du mäter

Se till att stå upp när du mäter dina fötter. När du står kommer dina fötter att vara mer utspridda. Det är bättre att låta någon annan göra mätningen eftersom du måste stå upprätt och titta rakt fram med vikten centrerad över foten. Hur du står kan påverka storleken och formen på dina fötter.

Lämna ca 1 cm på framsidan av skon

Det ska vara ungefär en cm mellan slutet av din längsta tå och slutet av skons framsida. I allmänhet är detta ungefär lika stort som spetsen på ditt pekfinger (små händer) eller lillfinger (stora händer). För många människor är stortåen den längsta, medan andra människor har en längre andra tå.

Lämna 0,25 cm på baksidan av skon

Du vill inte att baksidan av skon ska sitta för hårt mot hälen. Det kan orsaka hudirritation och blåsor. Det är acceptabelt att ha ungefär 0,25 cm mellan hälens baksida och skon.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button