Kläder & Skor

Underställ Bäst i Test 2024

Funderar du på vilket underställ som är bäst i test för att hålla dig varm och torr under friluftsaktiviteter eller vinterpromenader? Då har du kommit rätt! Vi har noggrant granskat de mest populära produkterna och jämfört dem baserat på funktionalitet, passform, pris och kvalitet. Vår guide hjälper dig att fatta det bästa beslutet när du investerar i ett nytt underställ. 

Bäst i Test

Urberg Selje Merino-Bamboo Set Men´s

Urberg Selje Merino-Bamboo Set Men´s test
5/5
Premium
4.8/5
Prisvärd
4.5/5
Bonus
4.3/5
5/5

Vi var mycket imponerade av känslan och kvaliteten på detta underställ från Urberg. Selje Merino Bamboo Set Men’s kombinerar både merinoull och bambu som ger en suverän komfort och passform. Vi upplevde att understället isolerade mycket väl i kallare väder, samtidigt som det effektivt transporterade bort fukt och gav en fräsch känsla vid svettigare friluftsaktiviteter.

Designen är stilren och passformen är nära kroppen, vilket gör att man enkelt kan lägga på fler lager om det behövs. Vi uppskattade särskilt de platta sömmarna som minimerade risken för skav och irritation under långa vandringar eller skidturer.

 • Merinoull-bambublandning
 • Platta sömmar
 • Bra fukttransport
 • Hög kvalitet och komfort
 • Fungerar för olika aktiviteter
 • Effektiv isolering och ventilation
 • Kan bli för varmt i milda förhållanden

Sammantaget ger Selje Merino Bamboo Set Men’s en utmärkt kombination av material och design som är perfekt för friluftsaktiviteter under alla årstider. Den höga kvaliteten och prestandan överväger några mindre nackdelar såsom passformen för vissa användare och jämfört med andra underställ på marknaden, är detta vårt bästa val.

4.8/5

Women’s Selje Merino Bamboo Set från Urberg är ett högkvalitativt underställ som levererar på alla fronter. Vi upplevde riktigt bra komfort och funktion tack vare kombinationen av mjuk merinoull och svalkande bambu. Understället var perfekt för både vinter-och sommaraktiviteter då det isolerar bra i kyla och andas utmärkt när det blir varmare.

Passformen är åtsittande och designen stilren, vilket gör det lätt att bära flera lager över. Vi uppskattade även de platta sömmarna som minimerade risken för skav under längre aktiviteter. Trots den något högre prislappen, ansåg vi att detta premium-val var värt det för de extra fördelarna såsom material och design.

 • Merinoull-bambukombination
 • Platta sömmar
 • Bra passform och design
 • Kombinerar komfort och funktion
 • Högre pris än konkurrenterna

Om du letar efter ett premium-underställ som uppfyller alla dina behov både för vinter- och sommaraktiviteter, så är Urberg Women’s Selje Merino Bamboo Set definitivt värt att överväga. Kombinationen av funktion, komfort och kvalitet är imponerande, trots den något högre prislappen jämfört med andra alternativ på marknaden.

4.5/5

Urberg Juniors Selje Merino Bamboo Set är ett prisvärt och funktionellt val för yngre friluftsälskare. Det kan verkligen imponera med sin mjuka merinoull och bambu-kombination i både komfort och funktion. Det höll barnen varma i kallare väder och skyddade mot överhettning när temperaturen ökade. Understället fungerade mycket bra under både vinter- och sommaraktiviteter.

Designen är stilren och sömmarna är platta, vilket resulterar i en mindre mängd skav under aktiviteter. Setets passform är nära kroppen och det är enkelt att lägga på fler lager om så önskas, vilket ger flexibilitet i användningen. Trots den lägre prispunkten visar detta underställ kvalitet och funktionalitet som kan jämföras med dyrare alternativ på marknaden.

 • Funktionellt material
 • Bra passform
 • Mjukt och bekvämt material
 • Fungerar för både vinter- och sommaraktiviteter
 • Platta sömmar minskar skav
 • Färre storlekar för äldre ungdomar

Sammantaget är Urberg Juniors Selje Merino Bamboo Set ett mycket prisvärt alternativ som inte kompromissar med kvalitet och funktion. Vi rekommenderar det för barn och yngre ungdomar som söker ett underställ som kan användas för en rad friluftsaktiviteter under både varmare och kallare väderförhållanden.

4.3/5

Under vår test av Dobsom Men’s Esbo Set upplevde vi att detta underställ var både bekvämt och funktionellt. Materialet kändes mjukt mot huden, även efter längre tids användning, och syntetiska tyget erbjuder snabb fukttransport som håller dig torr vid svettiga aktiviteter. Den klassiska designen gör det lätt att matcha med resten av kläderna, och vi tyckte att passformen var bra för de flesta kroppsformer.

Men’s Esbo Set visade sig vara mycket mångsidigt, vilket gör det bra för en rad friluftsaktiviteter, från vandring och löpning till skidåkning och snowboardåkning. Med tanke på priset var vi positivt överraskade över prestandan och funktionaliteten hos detta underställ, och vi tyckte att det var ett bra alternativ för dig som vill ha ett prisvärt och bra fungerande val.

 • Mjukt material
 • Snabb fukttransport
 • Mångsidig användning
 • Bekvämt och mjukt mot huden
 • Bra passform för de flesta kroppsformer
 • Funktionellt för olika aktiviteter
 • Hög syntetisk andel i materialet

Sammanfattningsvis kan vi säga att Dobsom Men’s Esbo Set är ett prisvärt och kapabelt underställ som kan användas för en mängd olika friluftsaktiviteter. Dess välfungerande egenskaper och bekväma passform gör att det lätt kan rekommenderas för dig som letar efter ett billigare men ändå högkvalitativt val.

Smart Shopping: Så Hittar du det Bästa Understället!

Vem vill inte ha det perfekta understället när det gäller kläder för friluftsaktiviteter? Det är därför viktigt att veta vad man ska tänka på när man köper ett underställ bäst i test. I denna sektion kommer vi att prata om viktiga aspekter och praktiska tips som hjälper dig att göra bästa valet.

Faktorer att Tänka på vid Köp av ett Underställ

Det finns en rad faktorer att tänka på när du ska köpa ett nytt underställ, och det kan vara lite av en djungel. Men oroa dig inte, vi har samlat några av de viktigaste faktorerna här för att göra beslutsfattandet mycket enklare för dig! Först och främst bör du fundera över vilket material som passar bäst för dina aktiviteter. Vissa material är bättre för att hålla kroppen torr och varm, medan andra passar bättre för äventyr där rörlighet och flexibilitet är viktiga egenskaper. Förutom materialet är även komfort och funktionella egenskaper avgörande aspekter. Läs vidare för att få lite mer tips kring dessa faktorer och hur du kan hitta det bästa understället för just dina behov.

Materialval

Att välja rätt material för ditt underställ är avgörande för att få bästa möjliga komfort och funktion. Det finns flera olika material att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilket som passar just din aktivitet och kropp bäst. Här kommer en lista över de vanligaste materialen som används i underställ samt deras för- och nackdelar.

 • Syntetiska material (t.ex. polyester eller polypropylen): Lätta, snabbtorkande och slitstarka. Nackdelen är att de kan få en obehaglig lukt efter en tid.
 • Ull: Naturligt isolerande och fukttransporterande. Ullunderställ har ofta en längre livslängd än syntetiska alternativ, men kan vara tyngre och ta längre tid att torka.
 • Bambu: Mjukt och miljövänligt alternativ med god fukttransport. Kan dock vara mindre hållbart än ull och syntetiska material.
 • Kombination av material: En blandning av olika material kan ge en kombination av egenskaper från både syntetiska fibrer och naturliga material som ull eller bambu. Dessa kombinationer kan vara mer slitstarka och ha bättre temperaturreglering än enfibriga alternativ.

Komfort

Komfort är oerhört viktigt när det gäller underställ. Om du inte känner dig bekväm med ditt underställ kommer du förmodligen inte heller att njuta av din utomhusaktivitet så mycket som du borde. Ett bekvämt underställ bör vara mjukt mot huden, sitta åt ordentligt utan att strama och ha sömmar som inte skaver. Dessutom spelar temperaturreglering en stor roll i komfortaspekten. Det innebär att ditt underställ bör vara kapabelt att reglera din kroppstemperatur på ett effektivt sätt, genom att både värma upp dig när det är kallt och svalka av dig när det blir varmare. Detta är en delikat balans som är avgörande för din övergripande komfort under friluftsaktiviteter. Gå inte miste om skogens fröjder bara för att du valde fel underställ! Ta dig tid att prova olika modeller och hitta den perfekta för dig.
Flexibilitet och Rörlighet
Ett annat kritiskt område att tänka på är hur väl ditt underställ tillåter flexibilitet och rörlighet. Du vill ju kunna röra dig fritt och ledigt, oavsett om du är ute på skidspåret eller klättrar upp för en bergvägg. Ett bra underställ ska erbjuda en hög grad av stretch och anpassning i designen, så att det kan följa dina rörelser utan att göra avkall på dess passform, värmeegenskaper och fukttransport. Detta uppnås genom att använda material som både erbjuder elasticitet och andningsförmåga. När du provar olika underställ, ta dig tiden att utföra några grundläggande rörelser för att se hur de passar dina behov. Gör t.ex. några knäböj eller gå ner i spagat – man vet aldrig vilka situationer man hamnar i där ute!

Funktionella Egenskaper hos Bäst i Test-Underställ

När det kommer till att hitta det bästa understället gäller det att vara uppmärksam på några viktiga funktioner. Självklart är alla på jakt efter det perfekta plagget, men vad innebär det när man talar om funktionella egenskaper? Jo, det handlar om fukttransport, snabbtorkande material och andra finurliga lösningar som gör ditt underställ till en riktig pärla. Men låt oss ta en titt på varför dessa specifika egenskaper är så betydelsefulla för att hitta rätt i djungeln av underställ.

Fukttransport

Vi vet alla hur det känns när man blir svettig under en ansträngande vandring eller en snöig dag på skidor. För att slippa det måste ditt underställ kunna transportera bort fukten från huden. Det är här fukttransporten kommer in i bilden! Ett bra underställ ska snabbt och effektivt föra bort fukten och låta den avdunsta på utsidan av plagget. Det är denna process som håller dig torr och bekväm under aktivitet, oavsett väderförhållandena. Så när du väljer ditt underställ, kom ihåg att det är en central faktor att ha koll på – ju bättre fukttransport, desto torrare och mer komfortabel kommer du att vara!

Hur Snabbt Torkar Understället?

Okej, så vi har förstått att fukttransport är nyckeln till ett behagligt klimat nära huden, men vad händer om ditt underställ blir vått av någon anledning, t.ex. om du skulle råka tappa balansen i en bäck? Då vill du självklart inte behöva gå och huttra hela dagen! Här kommer snabbtorkande material att rädda situationen. Ett underställ med bra snabbtorkande egenskaper kan göra en enorm skillnad i användarkomfort och hur länge understället förblir funktionellt under din aktivitet. Fokusera på att hitta ett material som är känt för dess snabbtorkande egenskaper, såsom merinoull eller syntetiska alternativ. Detta är en avgörande punkt för att säkerställa att du hålls varm och torr, oavsett vad dagen bjuder på!

Storlek och Passform

Att välja rätt storlek och passform på ditt underställ är en avgörande faktor för din trivsel och komfort under friluftsaktiviteter. Tänk på att ett underställ ska sitta åt, men inte för stramt. När du bär det ska det kännas som en andra hud, vilket glädjande nog möjliggör optimal temperaturreglering och fukttransport. Så, varför är detta så viktigt? Jo, om ditt underställ sitter för löst kan du förlora värme, vilket resulterar i att du fryser. Om det å andra sidan är för tight kan cirkulationen hämmas, vilket i sin tur kan leda till obehag samt begränsningar i dina rörelser. För att hitta rätt storlek och passform bör du mäta dig själv eller använda dig av en storleksguide från tillverkaren – men kom ihåg att dessa guider är inte ristade i sten. Det kan skilja mellan varumärken och även mellan olika modeller inom samma märke. Prova därför alltid på flera olika modeller och storlekar för att hitta den bästa passformen för just dig. Ett annat tips är att vårda ditt underställ på rätt sätt. Det innebär att följa tvättråd och rekommendationer från tillverkaren. Vissa material krymper efter upprepade tvättar, så glöm inte att ta hänsyn till detta när du väljer storlek. Så för att göra en lång historia kort – att hitta perfekt storlek och passform för ditt underställ kan vara lite av en utmaning, men det är helt klart värt ansträngningen. När du hittar den perfekta kombinationen kommer du att märka hur stor skillnad det gör för din komfort och prestation ute i naturen. Lycka till med jakten på det ultimata understället!

Vanliga Frågor och Svar

För den bästa värmehållningen rekommenderas att använda merinoullunderställ, eftersom materialet har utmärkta isolerande egenskaper, samtidigt som det reglerar kroppstemperaturen väl och transporterar bort fukt på ett effektivt sätt.
Merinoull är idealiskt för friluftsaktiviteter på grund av dess förmåga att värma även när det är blött och isolera mot väderförhållanden, samt har naturliga luktresistenta egenskaper. Bambu är mjukare och har god fukttransport, men erbjuder inte lika god isolering som merinoull och kan därför vara mindre passande vid kalla temperaturer.
Underställ i bambu är varmt och bekvämt eftersom bambufibern har bra isoleringsegenskaper samt förmåga att absorbera fukt. Det hjälper till att hålla kroppen torr och varm.
Underställ är viktiga eftersom de hjälper till att hålla kroppen varm och torr under kalla och fuktiga förhållanden. De transporterar bort fukt och isolerar kroppsvärme, vilket gör dem till ett utmärkt plagg för friluftsaktiviteter eller kyliga vinterdagar.
Priset för ett underställ varierar beroende på material och märke, men i Sverige kan man förvänta sig att betala mellan 300 och 1500 kronor. Kvaliteten och funktionerna påverkar också kostnaden, så det är viktigt att tänka på användningsområde och personliga preferenser vid köp.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button