Kläder & Skor

Overall Barn Bäst i Test 2024

Att välja rätt overall för ditt barn kan vara en utmanande uppgift. Det finns så många märken och modeller att välja mellan, och det är viktigt att hitta en som är funktionell, bekväm och säker. Vi har granskat de bästa overallerna på marknaden och valt fyra toppalternativ baserat på olika parametrar, så att du kan hitta en modell som passar dina behov och önskemål. I den här artikeln ger vi dig en överblick över de utvalda produkterna och delar med oss av våra erfarenheter av att använda dem. Oavsett om du letar efter den bästa produkten, ett premiumalternativ eller ett prisvärt val, finns det något för alla i vår guide.

Bäst i Test

Didriksons Kids Björnen Coverall

4.9/5
Premium
4.9/5
Prisvärd
4.7/5
Bonus
4.4/5
4.9/5

När vi testade Didriksons Kids Björnen Multi-Colour Coverall märkte vi snabbt att detta är en pålitlig och funktionell overall för barn som älskar att vara utomhus. Den högkvalitativa designen gör att den passar utmärkt för både vardagliga och mer aktiva aktiviteter utomhus. Våra erfarenheter är att overallen håller barnet varmt och torrt, samtidigt som det ytterst bekväma materialet möjliggör rörelsefrihet under lekfulla dagar.

Overallens justerbara funktioner, såsom den avtagbara huvan och justerbart ärmresår, är en stor fördel då de ger oss möjlighet att anpassa plagget efter barnets behov. De reflexdetaljer som finns på overallen ger en extra känsla av säkerhet när barnet leker i dåligt ljus. Vi uppskattar också att det finns flera olika färgkombinationer att välja mellan, vilket ger oss möjlighet att hitta den perfekta overallen för vårt lilla äventyrsbarn.

 • Vattentät
 • Justerbara funktioner
 • Reflexdetaljer
 • Högkvalitativ design för både vardags- och aktiv användning
 • Mjukt och bekvämt material för rörelsefrihet
 • Smart design med flera justerbara funktioner
 • Ligger lite högre i pris

Om du vill ha en pålitlig och funktionell overall för ditt barn som klarar både väder och vind, är Didriksons Kids Björnen Multi-Colour Coverall definitivt värd investeringen. Med sina justerbara funktioner och bekväma material håller den ditt barn varmt, torrt och säkert under utomhusaktiviteter. Vi kan rekommendera detta som den bästa overallen för barn i vår test.

4.9/5

Isbjörn of Sweden Kids Halfpipe Winter Jumpsuit överträffade våra förväntningar när vi testade den. Den är tillverkad av högkvalitativa material som gör den stryktålig, varm och bekväm samtidigt som den också är elegant. Vi blev imponerade av plaggets värmande foder och 100% vattentäta yttre lager som garanterar att barnet håller sig torrt och varmt under de kallaste vinterdagarna.

Dessutom är jumpsuiten både lätt och smidig, vilket innebär att barnet kan röra sig fritt utan några begränsningar när de utforskar friluftslivet. Man kan enkelt justera ärmarna och bensluten för bästa möjliga passform, vilket ger overallen långvarig användning när barnet växer. Reflexdetaljerna är en annan bonus för att öka säkerheten vid skymning eller sämre ljusförhållanden.

 • Högkvalitativa material
 • Vattentät
 • Lätt och smidig
 • Plagget har ett värmande foder för optimal komfort
 • Helsäkerhet med reflexdetaljer
 • Möjlighet för justering ger långvarig användning
 • Priset kan vara något högt för vissa budgetar

Isbjorn of Sweden Kids Halfpipe Winter Jumpsuit erbjuder en fantastisk kombination av komfort, hållbarhet och stil som gör den värd priset. Den högkvalitativa designen och praktiska funktionerna kommer utan tvekan att imponera på både föräldrar och barn. Detta är en premiumoverall för dig som söker det lilla extra för vinteraktiviteter.

4.7/5

När vi testade Pinepeak Cykel 14 tum blev vi positivt överraskade av det utmärkta värdet den erbjuder. Trots sitt förmånliga pris levererar denna cykel på kvalitet och säkerhet för barnen. Ramen är både lätt och stabil, och den livfulla färgkombinationen är något som verkligen drog uppmärksamhet till sig när vi testade cykeln. Den här modellen kommer med ringklocka framtill och en handbroms fram, vilket underlättar för barnet att lära sig cykla på ett säkert sätt.

Cykeln har även justerbart säte och styre, så den kan växa tillsammans med barnet under flera år. Kedjeskyddet skyddar effektivt barnets kläder från smuts och slitage samt minskar risken för olyckor. Vi uppskattade hur enkelt det var att montera ihop Pinepeak Cykel 14 tum, och den höll sig stabil även under terrängcykling.

 • Prisvärd
 • Justeringar
 • Reflexdetaljer
 • Bekvämt material som ger rörelsefrihet
 • Håller barnet varmt och torrt
 • Lätt att rengöra
 • Ingen avtagbar huva

Reima Gotland Overall är ett utmärkt val för en budgetvänlig och funktionell overall som inte kompromissar på kvalitet och komfort. Pålitlig för att skydda ditt barn från kyla och fukt, samtidigt som den erbjuder viktig synlighet genom reflexdetaljer. Vi rekommenderar denna overall för föräldrar som söker ett prisvärt och effektivt alternativ för sina barns utomhusaktiviteter.

4.4/5

När vi testade Tretorn Kids Aktiv Overall uppskattade vi genast dess funktionalitet och förmåga att skydda barnet från väder och vind. Overallens vatten- och vindtäta material bidrar till att hålla barnet torrt och bekvämt under utomhusaktiviteter. Den har även en andningsfunktion som gör att barnet inte känner sig svettig eller blöt vid fysisk aktivitet.

Fleecefoder vid ärmarna, kragen och bensluten är en stor fördel, då de ger extra värme och komfort. Reflexdetaljerna är både snygga och funktionella, de ökar synligheten och säkerheten för barnet när det är ute i mörker eller dåligt ljus. Även om det inte är det främsta valet i vårt bäst-i-test, är det fortfarande en riktigt bra overall för barn.

 • Funktionalitet
 • Vattentät
 • Reflexdetaljer
 • Bra skydd mot väder och vind
 • Fleecefoder vid ärmarna, kragen och bensluten
 • Bekväm passform
 • Snygga reflexdetaljer
 • Kan kännas lite varm vid hög aktivitetsnivå

Tretorn Kids Aktiv Overall är ett utmärkt val för föräldrar som söker en bra overall med funktionella egenskaper och snygg design. Den håller barnet torrt och bekvämt under de flesta utomhusaktiviteter, men kan kännas lite varm vid hög aktivitetsnivå. Detta val är definitivt värt att överväga som en bra overall för barn.

Smarta Tips för att Hitta den Perfekta Overallen för ditt Barn

När det kommer till att köpa en overall för barn kan det vara en riktig djungel av alternativ där ute. Men oroa dig inte, i denna sektion av vår köpguide kommer vi ge dig konkreta och praktiska råd om vad du bör tänka på när du väljer den bästa overallen för ditt barn. Vi kommer att täcka allt från materialval och passform till säkerhetsaspekter och extra funktioner, så att du kan känna dig trygg i ditt val och ditt barn kan hålla sig varmt och torrt oavsett väder.

Material och Isolering

När det gäller att välja en overall för ditt barn är material- och isoleringsfaktorer något man verkligen bör beakta. Du vill ha en overall som erbjuder den perfekta balansen mellan komfort och skydd för alla väderförhållanden. Men hur gör man det, undrar du kanske? Fortsätt läsa för att få veta mer om material, vattentäthet och isolering!

Vattentäthet och Andningsförmåga

Vattentäthet är mycket viktig när det gäller att skydda ditt barn från regn, snö och blöta förhållanden. Ett högt vattenpelarvärde (WP) på minst 5 000 mm är att rekommendera för att hålla barnet torrt och glatt. Men låt oss prata om motsatsen – andningsförmåga. Vi vet alla hur svettiga och obekväma vi kan bli när vi bär kläder som inte andas ordentligt, eller hur? För att undvika detta problem ska du leta efter en overall med god andningsförmåga, ungefär 5 000 g/m2/24 h eller högre. Dessa siffror säkerställer att din lilla äventyrare får bästa möjliga skydd mot väder och vind, samtidigt som de kan röra sig fritt och hålla sig torra inifrån.

Värmeisolering och Foder

Aha, här kommer vi in på ett annat spännande område: värmeisolering och foder. Visst vill vi hålla våra barn varma och mysiga när temperaturen sjunker – men samtidigt vill vi inte att de ska svettas och bli obehagligt varma inomhus eller när solen skiner. Vilka material och egenskaper är då bäst för en barnoverall? Syntetskikt, t.ex. polyester eller nylon, är fantastiska material som håller kroppsvärmen inne och kylan ute. När det gäller fodring är det bra att söka efter snabbtorkande material såsom fleece, som håller barnet torrt även vid hög aktivitetsnivå. Ett extra tips är att välja en overall med avtagbart foder, eftersom det ger extra flexibilitet för att anpassa sig efter väderförhållandena. Det bästa med funktionsmaterial är att de oftast är både smidiga och lätta, vilket gör overallen mindre svårhanterlig för både föräldrar och barn. Känns det här som en djungel? Oroa dig inte – när du väl satt dig in i dessa detaljer kommer du att vara väl rustad för att hitta den perfekta overallen för ditt barn!

Passform och Konstruktion

När det gäller passform och konstruktion är det viktigt att faktiskt pröva overallen på ditt barn innan du bestämmer dig för att köpa den. Eftersom alla barn är olika – vissa är långa, medan andra är korta, och en del har mer kroppsvolym än andra – behöver du hitta en overall som sitter bekvämt på just ditt barn. Tänk på att en bra passform inte bara gör det skönare för barnet att ha på sig overallen, men också ger bättre rörelseförmåga och skydd mot vädret. Så prova flera olika modeller och märken, ta också hänsyn till om det finns möjlighet att reglera midja, ärmar och benslut. Bra konstruktion är också avgörande för funktionalitet och hållbarhet: kolla efter genomtänkta detaljer som avtagbara eller justerbara huvor, separata resårer för handskar och fodrade kragar för att minimera risken för skav.

Storlek och Reglerbara Detaljer

Att hitta rätt storlek och passform på en overall för ditt barn är en viktig del av att göra rätt köp. Men vad är det du ska vara uppmärksam på när det gäller storlek och justerbara detaljer? Det finns några nyckelpunkter att tänka på när det gäller dessa aspekter:

 • Följ storleksguiden noggrant baserat på barnets ålder och längd
 • Kontrollera om overallen har elastiska muddar, justerbara byxlinningar och dragsko för ändamålsenlig passform
 • Se till att overallen inte är alltför tight eller lös, men erbjuder utrymme för rörelse och bekvämlighet
 • Välj en modell med växande funktion för att förlänga användningen av overallen

Dessa faktorer försäkrar dig om att overallen både blir bekväm att bära och ger ditt barn möjlighet att röra sig fritt, vilket är särskilt viktigt under de kyliga månaderna när mycket tid kan spenderas utomhus.

Förstärkningar och Sömnadskvalitet

Vi pratar inte om rustningar här, men likväl är det superviktigt att titta efter förstärkningar och bra sömnadskvalitet i den overall du planerar att köpa till ditt barn. Varför? Jo, för att våra små rackare kan vara riktiga maskiner när det kommer till att slita, skrapa och klösa omkring på allt de kommer över. Här gäller det att ha starka och rejäla förstärkningar på utsatta områden, som knän och rumpa. Sömmarnas kvalitet är också relevant: inte nog med att de ska vara starka och slittåliga, men de måste även vara tejpade eller limmade för att möjliggöra vattentäthet. Kom ihåg att kvaliteten på sömmarna oftast avspeglar övriga delar av plaggets byggkvalitet, så ta dig verkligen tiden att inspektera overallens konstruktion noggrant.

Säkerhetsaspekter och Praktiska Funktioner

När det gäller säkerhet vill vi ju inte chansa, eller hur? Några smarta funktioner att ha på overallen är reflexdetaljer och tryckknappar. Reflexdetaljer ser till att ditt barn syns bättre i mörkret, vilket är särskilt viktigt under de mörka vintermånaderna. Tänk på att reflexer bör finnas både fram och bak, samt på sidorna av overallen för bästa synlighet. Tryckknappar gör det lättare att justera vissa delar av overallen, till exempel benslut och ärmslut. Det kan också vara en bra idé att välja en overall med avtagbar huva – den kan vara användbar när det blåser kallt, men när ditt barn leker aktivt utanför kan det vara skönt att kunna ta av den för bättre ventilation och rörelsefrihet. Och vem vill inte göra livet lite enklare?

Reflexdetaljer och Tryckknappar

Säkerhet är extremt viktigt när det kommer till ditt barns overall, och reflexdetaljer samt tryckknappar kan spela en betydande roll i det hänseendet. Genom att välja en overall med bra reflexdetaljer och säkra tryckknappar ökar du både barnets synlighet och dess säkerhet under den mörkare delen av året. Ljusa färger kan också hjälpa till med detta, så var inte rädd för att välja en härlig färg för ditt barns nya overall!

Fickor, Huva och Övriga Egenskaper

Fickor är inte bara praktiska för förvaring av små skatter och nödvändigheter (vi vet ju alla hur viktigt det är med en bra snöboll i fickan), men de kan också hjälpa till att hålla små händer varma. Se till att overallen har fickor med dragkedja eller tryckknappar för säker förvaring. En välkonstruerad huva är också viktigt – den bör vara justerbar och ha en bra passform, så att den skyddar ansiktet från kyla och vind utan att begränsa barnets synfält. Andra praktiska egenskaper att leta efter inkluderar förböjda armar och ben för bättre rörelsefrihet, samt fotband som håller bensluten på plats över stövlarna. Tänk dig en overall som kombinerar både stil och funktionalitet – visst blir det en riktig vinnare?

Vanliga Frågor och Svar

Den varmaste overallen för barn är generellt sett den som är isolerad med högkvalitativt material såsom dun eller syntetiskt fyllnad.
När det gäller overaller för barn bör man börja använda dem när temperaturen sjunker under ca 10 grader Celsius, vanligtvis under höst- och vintermånaderna. Det är viktigt att barnen håller sig varma och bekväma under kalla dagar, men också att de kan röra sig fritt.
En bra vinteroverall för barn bör vara både vattentät och vindtät, samt isolera väl för att hålla barnet varmt och torrt i kalla och snöiga förhållanden. Dessutom bör den ha funktioner som avtagbar huva, förstärkta knän och justerbara ärm- och benslut för bästa passform och slitstyrka.
För att avgöra om en vinteroverall är bra, bör man titta på dess egenskaper såsom isolering, material och vattentäthet. Det är också viktigt att overallen har god slitstyrka och bekväm passform för att säkerställa barnets rörlighet och komfort under kalla vinterdagar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button