Skönhet

Eyeliner Bäst i Test 2023

Det verkar enkelt att hitta en bra eyeliner, men med alla alternativ där ute kan det vara överväldigande. Oavsett om du föredrar en flytande, gel- eller penna, så vill du ha en produkt som glider på smidigt, inte kladdar, och håller hela dagen. Det är därför vi har investerat tid för att noga undersöka och hitta de bästa eyeliners på marknaden idag.

Bäst i Test

IsaDora Glossy Eyeliner 40

5/5

Premium

4.7/5

Prisvärd

4.5/5

Bonus

4.3/5
5/5

Med IsaDora Glossy Eyeliner får du en flytande eyeliner med en riktigt koncentrerad, glossig svart färg. Intensiteten i färgen är verkligen imponerande. Den tunna borsten gör det enkelt att göra både tjocka och tunna linjer. Det är värt att nämna att IsaDora Glossy Eyeliner inte bara framhäver dina ögon med dess intensiva svärta, men det har också en impregnering som gör den vattenresistent – vilket absolut är ett plus om du är på språng hela dagen. Dess glossiga finish ger ett fint intryck och tillför en elegant touch till din look.

 • Intensiv svart färg
 • Enkel att applicera tack vare tunn borste
 • Hållbar och vattenresistent

Sammanfattningsvis erbjuder IsaDora Glossy Eyeliner en högpigmenterad, vattenresistent formula med bra hållbarhet. Dess tunna borste gör det enkelt att skapa varierande tjocka linjer och skuggor.

4.7/5

KVD Beauty Tattoo Liner är utan tvekan en av de bästa filtrerade eyelinerpennorna som vi någonsin testat. Dess högpigmenterade svärta och imponerande uthållighet gör det till en premiumprodukt. Pennans flexibilitet kompletteras med precisionen hos en pensel, vilket möjliggör konsekventa och tydliga linjer. Det 24-timmars, vattenfasta formula säkerställer att din eyeliner ser felfri ut hela dagen, från morgon till kväll. Trots detta är det enkelt att ta bort med en ögonmakeupremover, vilket sparar dig tid och ansträngning när den dagliga rengöringsrutinen kommer.

 • Precision
 • Hållbar 24 timmar
 • Vattenfast

Överlag är KVD Beauty Tattoo Liner en utmärkt investering för dig som söker kvalitet och långvarig hållbarhet. Dess förmåga att leverera konsekventa, tydliga linjer med hjälp av dess precisionsapplikator gör det till en pålitlig produkt för alla. För oss kombinerar denna vattenfasta formel bäst av båda världar: pålitlig varaktighet och enkelt avlägsnande.

4.7/5

E.L.F. Precision Liquid Eyeliner har en mycket smal applikator som är lätt att hantera, vilket gör det enkelt att skapa precisionslinjer. Den djupa, rika färgen kompletterar perfekt vilken look du än väljer, och vi imponerades över hur blank och jämn den såg ut efter applicering. Men vad som verkligen gör denna produkt till en vinnare är dess långa livslängd. Eyelinern varar hela dagen utan att smeta ut eller blekna. På toppen av det, är detta den mest prisvärda produkten på listan, vilket gör det till ett bra val om man behöver hålla sig till en budget.

 • Enkel applicering
 • Långvarig
 • Prisvärd
 • Intensiv färg

E.L.F. Precision Liquid Eyeliner är en vinnare när det kommer till prisvärdhet och hållbarhet. Dess förmåga att leverera precisa linjer och intensiva färger gör det till ett utmärkt val för alla som behöver en eyeliner som håller hela dagen utan att kosta för mycket.

4.6/5

IsaDora Intense Eyeliner lyckades behålla sin intensiva och djupa färg under dagen, och gör ett starkt och imponerande intryck. Pennan i sig är bra utformad med ett snäpplock som förhindrar att spetsen torkar ut och gör den lätt att förvara. Eyelinerpennans fina spets är perfekt för att skapa noggranna linjer med lätthet, utan någon flagning eller utsmetning. Den har en snabbtorkande och vattentät formula.

 • Håller hela dagen
 • Fin spets
 • Intensiv färg
 • Snabbtorkande

IsaDora Intense Eyeliner 24 hours wear är ett starkt alternativ för dig som behöver en pålitlig och långvarig eyeliner. Trots att det kan krävas något mer ansträngning att ta bort, ansåg vi att dess högpresterande formel mer än kompenserade för detta.

Experttips: Att Tänka På När Man Köper En Eyeliner

Eyeliner kan omdefiniera din look och lyfta ditt smink till en helt ny nivå. Men att hitta rätt produkt är inte alltid lätt, visst? Olika produkter passar olika personer och situationer. I det här avsnittet kommer vi att dyka ner i vad du behöver tänka på när du köper en eyeliner, allt för att bespara dig tid och förenkla din shoppingrunda.

Att Välja Rätt Typ Av Eyeliner

När det kommer till eyeliner finns det många typer att välja mellan, och vilken som passar bäst beror helt och hållet på din personliga stil och bekvämlighetsnivå. Flytande eyeliner till exempel, är perfekt för de som vill ha skarpa och exakta linjer, men kan vara lite trickigt att applicera om du inte har en stadig hand. Gel eyeliner å andra sidan, erbjuder mer flexibilitet och är lättare att sudda för att skapa den önskade effekten, men kräver ofta en separat borste för applicering. Penn eyeliners är ungefär så enkla som de kommer, kräver ingen separat borste och är utmärkta för nybörjare. Ett smart drag kan vara att ha flera olika typer av eyeliners i din kosmetikväska för att kunna välja den typ som bäst matchar looken du strävar efter varje dag.

Flytande, Gel, eller Penna?

Att välja rätt eyeliner kan ibland kännas som att navigera genom en djungel. Det finns olika typer at välja på och alla kommer med sina unika fördelar och nackdelar. Vi ta en närmare titt på de mest populära: flytande, gel, och pennformade eyeliners.

 • Flytande eyeliner – Perfekt för skarpa, distinkta linjer. Kräver lite övning att bli bra på att applicera.
 • Gel eyeliner – Bra för både tunna och tjocka linjer. Lätt att tona ut för en sotig ögonlook.
 • Penna eyeliner – Användarvänlig och perfekt för nybörjare. Idealisk för en naturlig look.
För- och Nackdelar Med Varje Typ
Varje sorts eyeliner har sina egna unika fördelar och nackdelar. Flytande eyeliner ger definitivt mest dramatisk effekt, men kan bli rörigt och ojämnt om den inte appliceras korrekt. Dessutom kan de torka ut snabbare än andra typer. Gel eyeliner å andra sidan är mycket förlåtande och mångsidig, men du måste ofta köpa en applikationsborste separat vilket kan vara ett problem för vissa. Penn-eyeliners är troligtvis det mest användarvänliga alternativet som finns, men de har en tendens att nötas ut ganska snabbt och kanske inte alltid levererar samma intensiva färgutdelning som deras flytande eller gel-kollegor. Slutligen är det viktigt att komma ihåg att en högre prislapp inte alltid innebär bättre kvalitet – det finns många prisvärda eyeliners där ute som gör jobbet lika bra, om inte bättre, än sina dyrare motsvarigheter.

Färgval Och Din Hudton

I valet av eyelinerns färg spelar din hudton en stor roll. Det handlar inte bara om att välja en färg du gillar, det handlar om att hitta den perfekta matchningen som lyfter fram dina naturliga drag och kompletterar din hudton. Om din hudton är ljus kan en brun eller grå eyeliner se mjukare ut än en svart. Medan en mörk hudton snyggt kompletteras av en intensiv svart eyeliner. Medelhavsbrun eller olivhud passar bra med mörkbruna eller bronstonade eyeliners. Ifall du vill experimentera med färg, ha i åtanke vilka färger som kompletterar din hudton utan att skapa oönskade kontraster.

Så Matchar Du Eyeliner Med Din Hudton Och Ögonfärg

Att matcha eyelinern till både din hudton och ögonfärg kan verka trixigt, men det behöver inte vara det. Faktum är att det kan bli riktigt kul att experimentera! Om du har blå ögon kan en koppar- eller guldtonad eyeliner verkligen få dem att poppa, medan grönögda individer kan prova lila eller burgundy. Brunögda? Prova med marinblå eller gröna toner! Om du har en kall underton (mer rosa eller blåa nyanser i huden), tänk silver, grått och blått. För de med en varmare underton (mer gyllene, persika eller gula nyanser), pröva med guld, brons eller koppar. Vi har alla unika egenskaper så om du känner att du hittat rätt färg som passar just dig, kör på den!

Ingredienser att Undvika i Din Eyeliner

Visste du att vissa ingredienser i kosmetikaprodukter kan orsaka irritation och allergier? När det kommer till eyeliners, finns det några specifika som du bör hålla ett öga på. Dessa kan vara skadliga för din hud eller dina ögon om du är känslig. Här är en kort lista på några sådana ingredienser:

 • Parabener – De är oftast använda som konserveringsmedel, men vissa studier har kopplat dem till hormonstörningar.
 • Bly – Denna tungmetall kan ibland hittas i kosmetikaprodukter och bland annat har kopplats till neurologiska problem.
 • Kol/tjära – Medan det är effektivt för att ge färg, har det också varit kopplat till cancer.

Så Provar Du Eyelinern Innan Köp

Att prova eyelinern innan du köper den är som att testa vattnet innan du dyker in. Det hjälper dig att förstå om det är rätt produkt för dig i alla aspekter, från färgstyrka till hållbarhet. Men hur provar du en eyeliner effektivt? Ett enkelt sätt är att prova produkten på din handflata eller handled. Rita en linje och låt den torka. Det ger dig en idé om färgintensiteten och hur snabbt den torkar. Sedan torka din hand mot ett tyg för att se hur fläckbeständig den är. Glöm inte att verifiera om den är vattenfast genom att helt enkelt kasta lite vatten på det och se om den smetas ut.

Tips För Att Testa Hållbarhet Och Färgstyrka

När det kommer till hållbarhet och färgstyrka, har jag några tips som kommer att göra ditt köpbeslut lättare. En kraftfull färg betyder inte alltid en bra eyeliner, det beror faktiskt på hur den passar din hudton och ögonfärg. Tänk också på mängden produkt du behöver applicera för att få en tydlig linje – desto mindre, desto bättre. Vad gäller hållbarheten, vill du ha en eyeliner som stannar på plats hela dagen. Testa produkten genom att bära den hela dagen, och se om den bleknar eller smetas ut med tiden. Om möjligt, testa även hur väl den står emot svett eller tårar, särskilt om du har känsliga ögon eller bor i ett varmt klimat. Kom ihåg, varje persons upplevelse kan variera beroende på deras hudtyp och livsstil.

Hur Man Hittar En Bra Eyeliner Inom Din Budget

Att hitta en bra eyeliner behöver inte tömma din plånbok. Det handlar om att hitta balansen mellan pris och kvalitet. Första steget är skarpa ögon för reor och erbjudanden i dina favorit kosmetiska butiker, både online och offline. Var inte rädd för att pröva produkter från mindre kända varumärken, då det finns många smycken som finns där ute! Men när du samlar erbjudanden, se till att du gör lite efterforskningar om produkten. Läs recensioner, titta på tester och ingredienser, så det du sparar i pengar inte kostar din hud senare. Kom ihåg, det är din hud du har att göra med här, inte bara ditt utseende! Om du å andra sidan är benägen att lyxa till det med högkvalitativa märken, bli inte alltför slösaktig. Tänk på “kostnad-per-användning”. Det kanske kostar mer initialt, men eftersom du inte behöver söka igenom eyeliner efter eyeliner för att hitta den perfekta, är det verkligen kostnadseffektivt i långa loppet? De flesta lyxmärken tillhandahåller prover, passa på dessa före större inköp. På detta sätt kan du prova produkten och se om det verkligen är värt de extra kronorna.

Vanliga Frågor och Svar

Kajal och eyeliner används båda för att framhäva ögonen, men de har några skillnader. Kajal är vanligtvis mjukare och tjockare, vilket gör den idealisk för att fylla i vattenlinjen eller skapa en intensiv, suddig effekt. Å andra sidan är Eyeliner mer exakt och kan användas för att skapa skarpa linjer eller detaljerade mönster. I Sverige finns det en mängd olika sorter av båda att välja bland, för att passa varje personlig stil och behov.
För att få en bra eyeliner är det viktigt att välja en produkt med hög pigmentering och långvarig hållbarhet. Använd en stabil, spetsig pensel för att applicera, och börja med en tunn linje vid franskanten som du sedan bygger upp till den tjocklek du önskar. I Sverige finns det ett brett utbud av kvalitativa eyeliners från både inhemska och internationella märken.
För att applicera eyeliner på rätt sätt, börja med att välja rätt variant för dig, det kan vara penn-, gel- eller flytande eyeliner. Dra sedan en tunn linje längs övre franslinjen från inre ögonvrån till den yttre. Om du vill skapa en kattöga-effekt, förläng linjen i en uppåtriktad vinkel.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button