Skönhet

Hårblås Bäst i Test 2023

Välkommen till vår genomgång av marknadens bästa hårblås! Vi har tagit oss tiden att prova och recensera flera topprankade modeller för att kunna ge dig den information du behöver. Oavsett om du letar efter något budgetvänligt eller ett premiumalternativ, har vi lösningarna för dig. Vår köpguide ger praktiska råd och delar personliga erfarenheter för att göra ditt val lite enklare. Låt oss hjälpa dig att hitta den perfekta hårblåsaren som passar just dina behov.

Bäst i Test

BaByliss PRO Digital

5/5

Premium

4.7/5

Prisvärd

4.5/5

Bonus

4.2/5
5/5

Vi är verkligen imponerade av BaByliss PRO Digital 37384. Denna hårblås överträffade våra förväntningar med sin exceptionella prestanda. Den ger en stark, men ändå skonsam ström av luft som torkar håret snabbt utan att orsaka friss eller skador. Vi märkte en verklig skillnad i hur håret kändes och såg ut efter användning – mjukt, glansigt och lätt att styla. Dessutom är den ergonomiskt utformad, vilket gör den bekväm att hålla och använda även under längre perioder.

En av de mest anmärkningsvärda funktionerna är temperaturregleringen, som justerar värmen för att säkerställa optimal torkning. Detta är inte något vanligt i en hårblås, och där skiljer sig verkligen BaByliss ut från resten. Vi älskar också hur kompakt den är trots sin starka motor – den är kraftfull men tar liten plats på badrumshyllan.

Toppfunktioner

 • Stark motor
 • Intelligent temperaturreglering
 • Kompakt design

Fördelar

 • Hög prestanda ger snabb torkning
 • Värmereglering förhindrar skador på håret
 • Ergonomisk design ökar komforten vid användning

Nackdelar

 • Tyngre än vissa modeller

Sammanfattningsvis är BaByliss PRO Digital 37384 en lysande produkt för dig som värdesätter kvalitet och effektivitet. Den kombinerar hög teknologi med praktisk användbarhet och erbjuder oöverträffad prestanda när det gäller snabb torkning och skydd mot värmeskador. Trots att den är lite tyngre än vissa modeller, är fördelarna alltför stora för att ignorera.

4.7/5

När vi använder GHD Helios Professional Hairdryer Black insåg vi snabbt varför det kallas en premiumprodukt. Det här är en hårblås som kan torka håret oerhört snabbt och jämnt tack vare dess avancerade Aeroprecis-teknologi. Inte bara det, men med sin akustiska systemoptimering är den också märkbart tystare än andra modeller. Vi uppskattade verkligen hur lätt det var att använda med flera värme- och hastighetsinställningar för att styla håret.

Bortsett från de tekniska aspekterna, var vi imponerade av det lyxiga utseendet och känslan. Dess matta svarta yta kompletteras med gulddetaljer för att ge en touch av elegans. Vi tror verkligen att GHD har tagit hårfön till en annan nivå med denna produkt.

Toppfunktioner

 • Ergonomisk
 • Tyst drift
 • Snabb torkning

Fördelar

 • Lätt att använda med flera inställningar.
 • Lyxig, elegant design.
 • Effektiv och jämn torkning.

Nackdelar

 • Dyr jämfört med andra modeller.

GHD Helios Professional Hairdryer Black är inte bara effektiv och högpresterande, utan även riktigt vacker. Även om den är dyr, anser vi att dess prestanda och premiumdesign mer än väl kompenserar för priset. Rekommenderas starkt för dig som söker lyx och kvalitet i dina hårverktyg.

4.5/5

Remington On The Go Dryer 2000 har verkligen överraskat oss med sin kapacitet jämfört med priset. Det här är en billig hårblås som betalar tillbaka varje krona med sin förmåga att torka håret mycket snabbt. Dessutom, trots den lilla storleken och den lätta vikten, erbjuder den olika hastigheter och värmeinställningar för alla hårtyper – trots sin budgetkategori, kändes det definitivt inte som en kompromiss!

Vad vi särskilt älskade med denna produkt var den kompakta designen. Den är superlätt och liten nog att rymmas i vår resväska utan problem – perfekt för dig som ständigt är i rörelse. Trots det låga priset, kändes den robust och var mycket behagligt att hålla. Vi anser att Remington har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa denna prisvärda, men ändå effektiva och bärbara hårblås.

Toppfunktioner

 • Snabb torkning
 • Kompakt design
 • Flerskiktiga inställningar

Fördelar

 • Snabbtorkande även vid lägre temperatur
 • Kompakt, lätt och bärbar – perfekt för resor
 • Flera hastighets- och värmeinställningar för anpassad användning

Nackdelar

 • Kan bli lite varmt efter kontinuerlig användning

Summa summarum, om du letar efter en hårblås som passar din budget utan att ge upp bra prestanda, skulle Remington On The Go Dryer 2000 definitivt vara ett smart val. Med sitt snabba torkningsresultat, användbara funktioner och resvänliga design, är detta en hårblås som kommer att imponera.

4.2/5

Vi blev positivt överraskade när vi provade Björn Axén Tools AC 2000W. Denna hårblås blåste oss bokstavligen bort med dess ojämförliga effektivitet och hållbarhet. Vi uppskattade särskilt den coola frissreducerande tekniken, vilket gjorde att håret kändes slätt och såg välskött ut efter varje användning.

Vi gillade också att den trots sin kraftiga motor fortfarande var lugn att använda. Dessutom ger den ergonomiska designen bra grepp och gör den bekväm att hålla, även vid längre användning. Med sina extra munstycken för precisionstorkning och styling, kände vi verkligen att vi hade kontroll över vår hårrutin.

Toppfunktioner

 • Effektiv
 • Frissreducerande teknik

Fördelar

 • Ger slät och välskött finish
 • Stark motor men ändå tyst

Nackdelar

 • Är lite på den tyngre sidan

I slutändan tror vi att Björn Axén Tools AC 2000W är ett robust val för dig som letar efter en kombination av prestanda och hållbarhet. Dess höga effektivitet kompletteras med smarta funktioner som gör styling till en bris. Trots att den kan vara lite tyngre än vissa modeller, tror vi att dess andra positiva egenskaper mer än kompenserar för detta.

Tips och Trix för att Välja Rätt Hårblås

När du för första gången tittar på de hårblås som finns på marknaden, kan det vara svårt att veta var man ska börja. Det finns så mycket att tänka på: kvalitet, pris, varumärke och funktionaliteter. Alla dessa aspekter kan kännas överväldigande, men oroa dig inte. I den här delen av vår guide kommer vi att gå igenom allt du behöver veta när du handlar hårblås, från att förstå vilka egenskaper som verkligen spelar roll till hur du jämför olika modeller.

Att förstå grunderna i en Hårblås

Hårblås, mer känd som hårtork, är ett grundläggande verktyg i de flesta hem och salonger. De fungerar genom att blåsa luft genom en uppvärmd spiralfilament, vilket resulterar i varm luft som snabbt kan torka ditt hår. Men det är inte bara att slå på knappen och låta vinden göra jobbet. Konsten att effektivt använda en hårblås innebär kunskap om värmeinställningar, hastighet och teknik för en hälsosam och effektiv torkprocess. Så innan du dyker in i en värld av hårblås, låt oss gräva djupare och förstå dess funktion och de olika typerna där ute.

Hur fungerar en Hårblås?

Låt oss föreställa oss hårblåsen som ett litet, kraftfullt vindkraftverk. Precis som vinden driver turbinerna, så driver motorn en fläkt som suger in luften. Denna luft passerar sedan över värmeelementen, värms upp och går ut genom munstycket direkt till ditt blöta hår. Men varför just varm luft? Varm luft hjälper till att öppna hårets kutikula (den yttre delen av håret), vilket gör det möjligt för fukt att försvinna snabbare. Men kom ihåg, alltför mycket värme kan skada håret. Därför är värmeinställningar på din hårblås så viktiga.

Olika typer av hårblås och deras fördelar

Det finns olika typer av hårblås på marknaden idag, från traditionella till teknikdrivna alternativ. Den mest populära typen är den joniska hårtorken, som producerar negativa joner för att torka håret snabbare och minimera frizz. De har också fått rykte om sig att vara mycket skonsamma mot håret tack vare deras teknologi. En annan typ av hårblås är keramiska hårtorkar, de använder keramisk värmningsteknik för en jämn distribution av värme. Dessa är oftast bäst för personer med fint eller tunnt hår då de minimerar risken för överhettning av håret. Sedan finns där även turmalin hårtorkar, som kombinerar både jonisk och infraröd teknik för snabbast möjliga torktid med minsta möjliga skada. Som du ser finns det en hårblås för alla hårtyper och behov – det gäller bara att hitta rätt!

Viktiga egenskaper att överväga

När du handlar en ny hårblås, finns det flera kritiska egenskaper som du verkligen borde tänka på. Det första är hårblåsens watt. En högre watt betyder inte automatiskt att torken är bättre, men det betyder att den har mer kraft – något som kan vara särskilt användbart om du har tjockt eller lockigt hår som tenderar att ta längre tid att torka. Det andra är värmeinställningarna. Fortsätt läs om vi dyker djupare in i värmeinställningar snart, men kom ihåg att ditt hår kan bli skadat om du rutinmässigt använder den högsta värmen, så se till att din blåsare har lägre inställningar för skonsam styling. Även inställningarna för blåshastigheten kan vara avgörande – de låter dig anpassa hur snabbt luften flödar, vilket är perfekt om du vill föna långsamt och noggrant eller behöver en snabb torkning.

Vikten av strömförsörjning och värmeinställningar

Din ideala hårblås borde passa dina personliga behov, som hur ofta du tvättar ditt hår, hur snabbt du vill att det ska torka och vilken typ av styling du föredrar. Ta dig tid att jämföra funktioner och modeller för att hitta den perfekta matchningen för dig.

 • Kolla alltid watt-effekten – en starkare hårblås har högre wattal, vilket betyder snabbare torktider.
 • Justera värmeinställning efter din hårtyp – tunt hår behöver lägre värme, medan tjockt hår tål högre temperaturer.
 • Se om det finns en kalluftsfunktion – den hjälper till att ge håret en frisk lyster efter torkning.
Tips för att välja rätt värmeinställning för ditt hår
Det sägs ofta att ‘värme är den största fienden till ditt hår’, och det finns någon sanning i det här uttrycket. Att använda fel värmeinställning för ditt hår med din hårblås kan faktiskt vara skadligt. För personer med fint, tunt eller behandlat hår kan användning av högst värmeinställning varje gång leda till skadas, med sprött, torrt och livlöst hår som resultatet. Men det betyder inte att högre värme aldrig ska användas! Om du har ett tjockt, lockigt eller grovt hår kommer de högre värmenivåerna att fungera bäst. Observera dock att oavsett din hårtyp bör du aldrig låta hårblåsen vara på samma plats för länge. Slå ständigt om för att hjälpa till att fördela värmen mer jämnt och minska risken för skador.

Att jämföra olika Hårblås

Du kanske tror att alla hårblås är snarlika, men faktum är att det finns stor variation och du behöver ta hänsyn till ett antal faktorer för att hitta den bästa matchningen för dina behov. Skiljer de sig verkligen så mycket? Självfallet! Från olika motorstyrkor till skiftande värmereglering, bredden av val kan kännas överväldigande. Här ligger nyckeln i att klargöra dina personliga behov och krav på hårblåsen. Behöver du hög motorkraft? Söker du en hårblås som du bara planerar att använda ibland, eller kanske en som du kan ta med på resa? Kom ihåg att jämföra hårblåsars prestanda, byggkvalitet, livslängd och vilka funktioner de erbjuder!

Hur man jämför pris och värde

För det andra, låt oss inte glömma vikten av pris och värde vid val av rätt hårblås. Dyra kommer inte alltid med större kvalitet och billigare alternativ behöver inte nödvändigtvis vara sämre. Det handlar om att hitta en balans mellan priset du betalar och värdet du får. Fundera på om den extra kostnaden för en toppmodell verkligen kommer att ge dig de resultat du vill ha, eller om ett mindre dyrt alternativ skulle fungera lika bra. Tänk även på de eventuella extra kostnaderna för tillbehör eller garantier. Är det värt det i längden? Gör din hemläxa, undersök alternativen och kom ihåg: det bästa köpet är inte alltid det dyraste, utan det som maximerar värdet för dina pengar.

Kvalitet och varumärkesrecensioner att beakta

När du köper en ny hårblås, är det lika viktigt att uppmärksamma produkttillverkarens rykte. Ett välkänt märke är ofta ett tecken på kvalitet, men det är alltid bäst att dubbelkolla genom att läsa recensioner från andra kunder.

 • Läs produktrecensioner – Att läsa vad andra har att säga kan vara mycket hjälpsamt.
 • Kolla upp tillverkaren – Är de kända för att göra pålitliga hårblås?
 • Se på garantin – En bra garanti kan erbjuda extra trygghet vid köpet.

Var noga med att se till att produkten lever upp till dina förväntningar innan du gör ett köp. Genom att ta hänsyn till recensioner och varumärkets rykte, kan du vara säker på att du gör en smart investering för din hårvård.

Tillbehör och extra funktioner

När det kommer till att välja rätt hårblås, kan tillbehören och extra funktionerna verkligen göra skillnad. Tänk på vilken typ av styling du oftast gör och leta efter en modell som kommer med de extrafunktionerna för just detta. Till exempel, om du gillar att skapa volym och lockar, vill du kolla efter en hårblås som kommer med en diffuser. Eller kanske du gillar en slät look, då kan ett koncentrationsmunstycke vara perfekt för dig. Och kom ihåg, inte alla hårblås är skapta lika! Vissa kan ha kalluftsfunktion, vilket kan vara superanvändbart för att stänga hårsäckarna och skapa en slät finish. Plus, vissa modeller kan ha extra snabb torkningsteknik eller inbyggd teknologi för att minska frizz. Så ta dig tid att undersöka alla tillgängliga alternativ innan du gör ditt slutliga beslut. Det kan verka överväldigande först, men att investera i en kvalitets hårblås med rätt tillbehör och funktioner som matchar ditt hår och stilbehov kommer definitivt att löna sig i det långa loppet.

Vanliga Frågor och Svar

Val av bästa hårfön kan variera beroende på individuella behov, men BaByliss PRO Digital är mycket uppskattad i Sverige. BaByliss PRO Digital är känd för sin kraftfulla motor och temperaturkontroll.
En genomsnittlig hårfön i Sverige blåser luft vid ungefär 55-60 grader Celsius. Detta kan dock variera beroende på märke, modell och de olika värmeinställningar som finns tillgängliga på enheten.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button