Skönhet

Läppenna Bäst i Test 2024

För att få fylliga läppar kan rätt läppenna göra hela skillnaden. Alla som älskar kosmetika vet hur viktigt det är med kvalitetsprodukter, och det är därför vi har tagit oss an utmaningen att testa några av marknadens mest populära märken. Med vårt omdömesgilla öga och noggranna test har vi klassificerat de fyra bästa läppennorna. Vi kommer att dyka ner i allt från prestanda, färgintensitet till prisvärde, och dela med oss av både toppar och besvikelser. 

Bäst i Test

NYX Slim Lip Pencil

5/5

Premium

4.7/5

Prisvärd

4.5/5

Bonus

4.3/5
5/5

NYX Slim Lip Pencil her en sammansättning som är rik på oljor och vitamin E, och bidrar verkligen till att återfukta och mjuka upp läpparna. Tack vare detta, glider pennan lätt över läpparna och ger en jämn, fin linje. Dessutom har den här läppennan ett imponerande utbud av färger, vilket gör det enkelt att hitta den perfekta matchen för din hudton och läppfärg. En annan värdig aspekt att notera är dess hållbarhet. Även efter flera timmars användning, rinner inte färgen eller bleknar, vilket kan vara ett stort plus om du är till exempel ute på stan under en längre tid.

 • Lång hållbarhet
 • Mjukgörande
 • Flera nyanser
 • Lätt applicering
 • Design kan vara lite ömtålig

Sammanfattningsvis är NYX Slim Lip Pencil en pålitlig läppenna som erbjuder allt man kan önska sig: mjukgörande egenskaper, en rad fantastiska färger och exceptionell hållbarhet. Vi tror att denna produkt definitivt är värd sitt rykte!

4.7/5

MAC Lip Pencil – Whirl ger omedelbart ett utmärkt intryck. Den har en lyxig och klassisk design som inte är överdriven. Men det är det du får när du faktiskt använder produkten som gör den verkligen intressant. MAC Lip Pencil – Whirl är en extremt mångsidig läppenna som tillåter oss att skapa flera looker, från naturligt till djärvt med flera färger att välja mellan. Det mest imponerande är dock dess formula. Verkligen krämig och rikt pigmenterad, glider den smidigt över läpparna, vilket ger färg och definition med bara ett svep. Dess mjuka konsistens gör att den även kan användas för att fylla i hela läppen för en matt finish.

 • Mångsidig Användning
 • Rik Pigmentering
 • Krämig och mjuk konsistens
 • Lång hållbarhet
 • Ger läpparna fantastisk definition
 • Lite på den dyrare sidan.

Efter att ha provat MAC Lip Pencil – Whirl finns det ingen tvekan om att det är ett premiumval som erbjuder utmärkt kvalitet och prestanda. Den rika pigmenteringen och krämiga formulan gör den till ett utmärkt verktyg för alla makeupentusiaster där ute. Trots det högre priset tror vi att det definitivt är värt investeringen!

4.7/5

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Slim Lip Pencil har en lätt och krämig konsistens. Mjuk nog att glida över läpparna utan att torka ut huden, men stadig nog att ge en definierad och jämn linje. Det blev snabbt klart att denna penna är formulerad med omsorg, med en formula rik på oljor och vitamin E som bidrar till att återfukta och mjuka upp läpparna. Vi gillar hur mångsidigt denna NYX-läppenna är, tack vare dess naturliga färg och imponerande formula kan den användas ensam för en naturlig look eller lager under läppglans för mer intensitet. Sist men inte minst är denna läppenna otroligt prisvärd.

 • Mjuk konsistens
 • Hållbar formula
 • Multifunktionell
 • Fuktgivande
 • Enkel applicering
 • Kan behöva återappliceras under dagen

Efter att ha provat NYX PROFESSIONAL MAKEUP Slim Lip Pencil kan vi säga att detta är en utmärkt produkt till ett mycket rimligt pris. Dess lätta, mjukgörande formula, dess flexibilitet i användning och dess långvariga prestanda gör det verkligen till det bästa ekonomiska valet på marknaden för läppennor.

4.6/5

Rebecca Stella Lip Pencil är genuint imponerande. Den har en silkeslen konsistens som glider lätt över läpparna utan att torka ut dem. Konsistensen i kombination med dess otroligt rika och levande färg ger läpparna det omedelbara lyft de behöver. Vidare så besitter denna penna en extremt smart design med en inbyggd spetsvässare, vilket gör den perfekt för kvinnor i farten som inte vill ha massa extra tillbehör att hålla reda på. Hållbarheten hos denna produkt är imponerande, färgen behåller sin intensitet och klarhet på läpparna under längre tid, vilket är en stor fördel.

 • Silkeslen Konsistens
 • Rik Färg
 • Inbyggd Spetsvässare
 • Enkel applicering
 • Inte optimal för torra läppar

Efter att ha testat Rebecca Stella Lip Pencil, kan vi konstatera att det är en utmärkt produkt. Den silkeslena konsistensen, rika färgen och hållbarheten gör den till en bra produkt. Trots det faktum att den kanske inte är optimal för torra läppar, kan vi ändå helhjärtat rekommendera denna penna!

Att Ta Hänsyn Till När Du Köper en Läppenna

När du letar efter den perfekta läppennan kommer du att möta ett hav av alternativ på skönhetsmarknaden. Olika märken, färger och former… Oh min! Vet inte var du ska börja? Ingen fara! I denna del kommer vi att ge dig några tips om vad du ska överväga när du köper en läppenna. Från att förstå din hudton till att välja rätt textur och varaktighet, låt oss dyka in i den underbara världen av läppennor och lär oss hitta den bästa för dig!

Att förstå din hudton

När du köper en läppenna är det helt avgörande att ha en klar uppfattning om din hudton. Varför då? Tänk dig så här – på samma sätt som vissa färger ser mer smickrande ut på dig i kläder, finns det en viss palett som kommer att framhäva ditt ansikte bättre när det gäller kosmetika. Hudtoner kan grovt sett kategoriseras som varma, neutrala eller kalla. Människor med en varm hudton ser bäst ut i guld och grädde medan de med en kall hudton ser fantastiska ut i silver och pastellrosa. Om du inte är säker, är det lättast att titta på färgen på blodkärlen på din underarm. Grönaktiga vener tyder på en varmare ton medan blå eller lila vener pekar på en kall underton.

Förståelsen om kall, neutral och varm hudton

Okej, så vi har snackat om varm, neutral och kall hudton. Men hur vet man exakt vilken typ man har? Om du ser bäst ut i juveltoner som mörkblått, smaragdgrönt eller purpur, har du troligen en kall hudton. Folk med kall hudton har ofta blå eller rosa undertoner och passar bäst i silvermetalliska smycken. Om jordnära nyanser gör att du strålar, vilket innebär brunt, senapsgul eller olivgrön, har du troligen en varm hudton. De med varma ton platsar bäst för guldmetalliska smycken och har gulaktiga eller bärtonade undertoner. Om du lika gärna kan bära både silver och guld, passar både korall- och juveltoner i kläder samt olika nyanser av läppstift och läppenna – grattis! Du är neutral i din hudton.

Välja rätt färg

Är det inte ganska stressigt när du står där med hundratals färger att välja mellan? Att veta vilken nyans som passar din hudton och läppstift kan göra hela processen mycket enklare. Här är några riktlinjer för att matcha läppennan med ditt läppstift:

 • Välj en läppennsfärg som är en nyans mörkare än ditt läppstift. Det skapar en illusion av fylligare läppar.
 • För ett naturligt utseende, leta efter en färg som är nära din egen naturliga läppfärg.
 • Om du vill att ditt läppstift ska poppa, prova att använda en neutral läppenna för att ej påverka din läppstiftsfärg.

Matcha läppennan med ditt läppstift

När det gäller att välja en läppenna är det alltid bäst att först överväga färgen på ditt läppstift. Varför då, undrar du? Jo, för att läppennan spelar en viktig roll i att definiera och förbättra formen på dina läppar. Dessutom hjälper det till att förlänga hållbarheten och intensiteten hos ditt läppstift, och detta uppnås bäst när du matchar dem korrekt. Så ta alltid med dig ditt favoritläppstift när du köper en ny läppenna. Tänk också på att det inte alltid behöver vara en exakt match. En läppenna som är något mörkare än ditt läppstift kan ge en bra effekt genom att skapa djup och dimension på dina läppar. Men kom ihåg, håll den inom två nyanser av ditt läppstift för att undvika någon kontrast som är alltför stark.

Hur man blandar olika färger av läppenna

Har du någonsin tänkt på att experimentera med olika färger på din läppenna? Att blanda färger kan vara en rolig och kreativ process som kan ge fantastiska resultat. Du kan skapa en unik färg som passar din hudton perfekt, eller till och med skapa en trendig ombre-effekt. För att gör detta behöver du två olika färger av läppennor, gärna en ljusare och en mörkare nyans. Börja med att applicera den mörkare färgen längs ytterkanterna på dina läppar, precis som en vanlig kontur. Använd sedan den ljusare färgen i mitten av läpparna. Blanda gränsen mellan de två färgerna noggrant för att skapa en gradvis övergång. Ytterligare ett tips är att variera trycket när du applicerar läppennan: tryck hårdare för djupare intensitet och mjukare för ett mer subtilt resultat. Glöm inte, övning ger färdighet, så våga experimentera!

Textur och varaktighet

När det gäller textur och varaktighet, finns det flera faktorer att överväga. Du kanske föredrar en krämig textur för dagtid och en matt för kvällen. Eller så kanske du vill ha en läppenna på hela dagen utan att behöva oroa dig för att torka ut dina läppar. Här är några faktorer att ha i åtanke:

 • Krämiga läppennor ger en hydrerande effekt och har oftast en glansig finish.
 • Matta läppennor är perfekta för dem som föredrar ett mer långvarigt resultat, eftersom de vanligtvis håller längre.
 • Läppennor med långvarig formula, hålls på plats hela dagen men kan kännas lite torra.

Att välja mellan krämig och matt textur

Textur är en annan viktig aspekt att tänka på innan du köper en läppenna. Läppennor finns i alla möjliga konsistenser, men de två mest populära alternativen är krämiga och matta. Krämiga läppennor är oftast lite mjukare och glider smidigt över läpparna, vilket gör dem lätta att applicera. Å andra sidan har de en tendens att inte vara lika hållbara som matta läppennor. Matta läppennor, å sin sida, tenderar att vara mer pigmentrika och kan ge en intensivare färg än krämiga alternativ. De kan dock ibland vara lite svåra att applicera jämnt, speciellt om dina läppar är torra. Det bästa rådet? Avgör vad som är viktigast för dig – komfort eller hållbarhet – och välj därefter.
Lip liner med långvarig formel
Varaktighet är en annan faktor som bör vägas in när du är på jakt efter den perfekta läppennan. Vem vill konstant behöva kolla i spegeln eller applicera om produkten genom dagen? Det är här läppennor med långvariga formler kommer in i bilden. Dessa produkter är designade för att stanna på plats, även genom mat och dryck, vilket innebär färre touch-ups och mindre oro. Innan du bestämmer dig för att köpa en specifik läppenna, ta gärna en titt på recensioner eller sök information online. Det kan finnas värdefulla insikter från andra som provat produkten om dess hållbarhet – och det kan spara dig både tid och pengar i längden. Kom ihåg, köp aldrig en produkt bara för dess lovvärda varaktighet; det ska även uppfylla dina andra behov som färg, textur och märkespreferens.

Märkets betydelse

För att hitta den perfekta läppennan för dig, kan det definitivt vara värt att överväga vilket märke pennan kommer från. Varför då, undrar du kanske? Jo, olika märken har olika kvalitet och kompositioner på sina produkter. Till exempel kan vissa märken ha en krämigare och mer lätthanterlig formula, medan andra kanske satsar på en matt finish som håller extra länge. Inget märke är nödvändigtvis bättre än det andra – det handlar mest om vad du är ute efter och vad som passar bäst för dina behov. Dessutom kan vissa märken vara mer miljömedvetna än andra, vilket är viktigt att tänka på om du vill sköna din hudvård så mycket som möjligt. Således är märkets betydelse oklanderlig när det gäller att köpa rätt läppenna som uppfyller alla dina krav.

Vanliga Frågor och Svar

Valet av läppenna beror på din läppfärg och sminkstil. Till exempel, för en naturlig look, välj en penna som matchar din egen läppfärg så nära som möjligt. Om du däremot föredrar en mer definierad och dramatisk stil kan du välja en mörkare nyans.
Ja, det är absolut möjligt att använda läppenna istället för läppstift. Läppenna ger en mer definierad kant och kan hjälpa till att hålla färgen längre. Dock kan den kännas torrare på läpparna, så det kan vara bra att applicera ett lipbalm ovanpå för extra fukt.
Börja med att noggrant fylla i konturerna på dina läppar för att definiera deras form. Därefter fyller du i dina läppar med pennan för att ge en enhetlig färg, och avsluta med ett läppglans eller läppstift för en mer polerad look om det önskas.
För att få läppstiftet att hålla längre, kan du följa dessa enkla steg. Börja med att exfoliera och fukta dina läppar för att ta bort torr hud. Applicera därefter ett lager puder på läpparna innan du applicerar läppstiftet, vilket hjälper färgen att fästa och hålla längre. Slutligen, om du vill att läppstiftet ska hålla ännu längre, applicera ett lager lip liner i en matchande färg över hela läppen innan du applicerar ditt läppstift.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button