Barn

Bästa Solglasögonen för Barn Test 2022

Det viktigaste att tänka på när du ska köpa ett par bra solglasögon för barn är att välja ett par solglasögon som ger ett bra UV-skydd.

Vi har jämfört årets bästa solglasögon för barn, och här är vinnarna i vårat test:

Bäst 1-3 år
Loop M Spectron Baby test

Loop M Spectron Baby

4.9/5
Flexibla & Bekväma Glajjor utan Gångjärn
Utmanare 1-3 år
4.9/5

100% Kategori 3 UV-Skydd i Fräck Design

Bäst 4-8 år
4.7/5
Maximal Täckning med Sidoskydd, Kategori 4
Bäst 6-10 år
4.9/5
Coola Solbrillor för Äldre Barn

Köpguide: Solglasögon Barn Bäst i Test

Att använda solglasögon kan ibland vara lite besvärligt för ett barn. De ger deras ögon det skydd som behövs för att de ska kunna se klart även i starkt ljus, men de är också tunga och kommer att falla av deras ansikten emellanåt. Barn är i ständig rörelse och vill inte alltid bära sina solglasögon mellan olika aktiviteter.

Vad man Ska Tänka på när man Köper Solglasögon för Barn

Därför är det extra viktigt när du handlar solglasögon för barn att de har speciellt utformade linser som lätt kan tas av och rengöras med tvål eller vatten om de blir smutsiga. Det bästa du kan göra för att göra deras solglasögon bekväma är att ha ett par som sitter bra och tar hänsyn till deras ansiktsform.

Vi ska nu titta på de olika faktorerna att ta hänsyn till när du väljer ett par solglasögon till ditt barn:

Deras Ansiktsform

Oavsett om du handlar solglasögon för tonåringar eller barn bör du vara uppmärksam på solglasögonens form. Barn har mycket mindre konturer i ansiktet än vuxna och därför kommer de att ha svårare att hitta ett par som passar just deras ansiktsstruktur. Barns ansikten är i allmänhet kortare och bredare än vuxnas, så det är viktigt att ramen inte är för bred för att undvika obehag under lek.

Passform och Justerbarhet

Bra solglasögon för barn bör ha justerbara gångjärn för att minimera irritation från att ramen gnider på deras näsor. Solglasögon som inte har gångjärn kan vara svåra att passa på mindre huvuden, och som ett resultat av detta kan de orsaka barn visst obehag när de blir förkylda eller har rinnande näsa. Solglasögonens bågar bör också vara tillverkade av flexibla material så att de inte trycker hårt mot barnens ansikte när de springer runt.

Pris

Priset på bra solglasögon för barn kan vara ganska högt. Som tur är finns det flera bra alternativ både på nätet och i butik. Om du letar efter ett bra par som inte kommer att spränga din budget föreslår vi att du går till ditt lokala köpcentrum eller shoppingcenter och tar en titt på de olika märken för barn som de säljer där. Det pågår alltid försäljning i slutet av säsongen, så du har gott om tid att kolla in det och se vad som finns tillgängligt.

UV-Skydd

Solglasögon med UV-skydd är ett måste för barn eftersom solens strålar kan orsaka allvarliga ögonskador, även på kort sikt. Om du har några frågor om huruvida ditt barn skulle behöva solglasögon med UV-skydd eller inte, rådgör alltid med en legitimerad läkare eftersom det finns vissa ögontillstånd som kan kräva medicinsk behandling.

Linsstorlek och Typ

Den typ av lins som används gör också stor skillnad. Solglasögon för barn är särskilt tillverkade för att anpassa sig till deras särskilda behov när de leker utomhus. Traditionella solglasögon använder vanliga linser som inte är barnvänliga. Dessa glasögon tenderar att vara för tunga och svåra för barnen att ha på ansiktet.

Vattentäta versioner av denna typ av ramar är mycket vanliga numera och de är ett utmärkt val för barn som tillbringar mycket tid utomhus under sommaren eller för dem som älskar att simma. Linserna som används i dessa typer av ramar har vanligtvis antifog-egenskaper som används för att hålla dem klara hela tiden, och de har smala ramar så att de inte går sönder lätt under lek.

Linsernas Färg och Färgton

Barn som leker utomhus bör välja solglasögon med en mörk toning i stället för ljusa, eftersom de ger en tydligare bild av omgivningen. Men det är också viktigt att linserna är tillverkade av material som skyddar deras ögon från skadliga UV-strålar. Ju mörkare linserna är desto mer skydd ger de mot UV-strålar och andra element som damm och smuts.

Slutsats

Om du letar efter något sött och roligt kan du prova att välja ett par solglasögon med neonfärgade linser. Om du däremot vill ha något mer funktionellt och seriöst, så leta inte längre än till glasögon med mörka linser och högt UV-skydd. Se bara till att bågarna är bekväma och inte irriterar dina barns näsa eller kinder när de bär dem, för det sista du vill ha är ett olyckligt barn i dina händer.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button