Elektronik

Liten Tvättmaskin med Torktumlare Bäst i Test 2022

Om du letar efter en ny tvättmaskin och torktumlare, men inte har plats för separata enheter, kan du överväga att köpa en kombinerad enhet. Dessa maskiner är utformade för att kombinera de två apparaterna till en. Det finns dock flera saker att tänka på innan du köper en av dessa maskiner. Vi kommer gå igenom allt du behöver veta längre ner i denna artikeln!

 

Vi har jämfört årets bästa kombinerade små tvättmaskiner med torktumlare, och här är våra favoriter:

Bäst i Test
4.9/5

 Tvättkapacitet: 8 Kg Torkkapacitet: 5Kg

Premium
4.9/5
15 Olika Tvättprogram med Specialprogram
Prisvärd
4.6/5
Stor Tydlig Display med Många Olika program
Billig
LG
4.6/5

 Bra Maskin med Snabbtvätt

Köpguide: Liten Tvättmaskin med Torktumlare Bäst i Test

Många tvättar numera sin tvätt hemma för att spara pengar. Personliga tvättmaskiner kräver mer tid och ansträngning eftersom du måste ta bort tvättmaskinens trumma och förvara den på ett rent ställe innan du lägger den i tvätten. Många tvättmaskiner har begränsad kapacitet. Detta är obekvämt om du har en stor familj som behöver tvätta sina kläder dagligen. I det här fallet finns det bara ett svar: en kombinerad tvätt- och torkmaskin.

Tänk På Detta när du Köper en Liten Tvättmaskin med Torktumlare

Vi ska nu gå igenom en del saker som är värda att tänka igenom när du letar efter en liten tvättmaskin med torktumlare. Den första är enhetens storlek. Du måste försäkra dig om att den kommer att kunna rymmas i ditt utrymme. Du vill också se till att den har alla de funktioner du behöver.

Tänk på följande när du köper en liten tvättmaskin med torktumlare:

Överväganden om Utrymme

När du köper en liten tvättmaskin med torktumlare är det första du bör tänka på hur mycket utrymme du vill ge upp för denna apparat. Om du bara har ett garderobs- eller skåputrymme till förfogande bör du leta efter något så litet som möjligt som passar i det utrymmet utan att ta upp för mycket plats. Detta kan vara särskilt viktigt om det finns andra apparater i ditt kök eller tvättstuga som behöver utrymme runt omkring.

 • Storleken på din tvättstuga: Om du har en stor familj eller bor i ett hyreshus med gemensamma tvättstugor är det troligt att du behöver en tvättmaskin med stor kapacitet. Många modeller erbjuder tillräckligt med utrymme för upp till 12 pund kläder på en gång – tillräckligt för en hel familjs jeans och skjortor. Om ditt bostadsutrymme är litet kan du överväga att köpa en kompakt enhet som passar i trånga hörn och tar minimalt med utrymme.
 • Storleken på din klädkorg: Storleken på din tvättkorg avgör hur mycket tvätt du kan göra på en gång. Du kan behöva köpa mer än en maskin om du har en stor familj eller bor i ett stort hem med många personer som bär kläder ofta under dagen. Om ditt hem bara har en person som bär väldigt lite kläder dagligen kan en liten tvättmaskin med torktumlare vara mer än tillräcklig för dina behov.
 • Bostadens storlek: Om du bor i ett litet hus eller en liten lägenhet är det viktigt att veta hur mycket utrymme du har för dina tvättmaskiner. Om dina kläder och sängkläder inte får plats i tvättmaskinen blir de inte rena. De kommer också att ta upp mer utrymme än nödvändigt om de blir våta när de borde vara torra.

Effektivitet & Funktioner

Det är också bra att titta på effektivitet och funktioner när du köper en liten tvättmaskin med torktumlare. Du vill ha något som är energieffektivt och fungerar bra utan att slösa på vatten eller ström. Den bör också ha funktioner som en automatisk påfyllningsfunktion så att du inte ständigt behöver fylla på vatten när du tvättar kläder eller fylla maskinen manuellt varje gång.

Funktioner

Det skulle hjälpa om du tänkte på nästa sak när du väljer en liten tvättmaskin med torktumlare: dess egenskaper och funktioner. Om du har små barn som alltid behöver rena kläder och sängkläder måste de ha lätt tillgång till sina kläder när de blir smutsiga för att kunna lägga dem direkt i maskinen utan att behöva gå igenom mycket besvär. Men om du inte har några barn hemma eller om de är tillräckligt gamla för att inte behöva hjälp med att tvätta ännu, så är det

Kapacitet

Därefter är det viktigt att överväga om din nya enhet har tillräcklig kapacitet för dina behov. Om du har många personer som bor i ditt hem och tvättar mycket varje vecka, se till att din nya maskin har tillräcklig kapacitet för alla dessa laster! I genomsnitt tvättar de flesta hushåll mellan 6-8 tvättar per vecka, vilket innebär att de bör välja mellan en 8-12

Storlek & Vikt

Maskinens storlek är inte nödvändigtvis en indikation på hur mycket vatten den kommer att använda (en maskin med stor kapacitet betyder inte att den använder mer vatten). Ändå påverkar den hur tung den är, hur mycket utrymme den tar i din torktumlares ventilation och hur mycket utrymme den tar i din garderob eller tvättstuga. Om du har begränsat förvaringsutrymme till förfogande bör du ha detta i åtanke när du fattar ditt köpbeslut.

Vad är en Kombinerad Tvättmaskin/Torktumlare?

En kombinerad tvättmaskin och torktumlare är en apparat som kombinerar båda funktionerna i en enhet. Detta gör det möjligt för husägare att spara utrymme och pengar genom att kombinera två apparater. Kombivaskmaskiner finns i många olika stilar och storlekar, men alla utför samma grundläggande uppgifter: att tvätta kläder och torka dem.

7 Fördelar med en Liten Tvättmaskin med Torktumlare

En liten tvättmaskin med torktumlare är ett utmärkt alternativ till en traditionell tvättmaskin och torktumlare. Det är ett bättre alternativ för många människor.

Här är sju skäl till varför:

 1. Bekvämlighet

En liten tvättmaskin med torktumlare är mycket praktiskt för dem som bor i lägenheter eller studentrum. Den gör att du kan tvätta och torka dina kläder på en gång, så du behöver inte vänta på att kläderna ska torka innan du bär dem igen. Detta gör den särskilt användbar för att snabbt komma ut ur huset efter att ha tvättat. Små tvättmaskiner har också en timerfunktion, så att du kan ställa in apparaten så att den körs automatiskt om du har ont om tid.

 1. Användarvänlighet

Små tvättmaskiner är lätta att använda eftersom de inte kräver mycket ansträngning att använda och städa efter användning, till skillnad från andra tvättmaskiner, t.ex. front- eller toppmatare. De har också färre delar än andra typer av tvättmaskiner, vilket gör dem lättare att underhålla och reparera vid behov eftersom det finns färre delar som kan gå sönder med tiden (och göra reparationer dyrare).

 1. Effektivitet i utrymmet

Små tvättmaskiner tar mindre plats än andra tvättmaskiner eftersom de ofta inte har stora kar eller korgar inuti som frontmatare.

 1. Besparingar på energiräkningar

En liten tvättmaskin med torktumlare kan spara pengar på din energiräkning eftersom den använder mindre el än en traditionell tvättmaskin. Den sparar också vatten och tvättmedel eftersom maskinen kan ställas in på en tung cykel så att kläderna tvättas grundligare än i en traditionell tvättmaskin. Torktumlaren förbrukar mindre el än en stor torktumlare eftersom den kan torka kläderna snabbare på grund av sin mindre kapacitet.

 1. Förlängd livslängd på kläderna

Om du använder en liten tvättmaskin med en torktumlare behöver du inte köra flera cykler när du tvättar kläderna, eftersom en cykel rengör dem tillräckligt för att de ska hålla längre. Avsaknaden av flera cykler bidrar också till att förlänga klädernas livslängd eftersom det minskar slitaget på vissa tyger, t.ex. bomulls- eller ullmaterial som snabbt kan skadas om de utsätts för för mycket värme eller omrörning under tvättcyklerna.

 1. Bättre energieffektivitet

Dessa enheter är ofta mycket mer energieffektiva än större maskiner eftersom de förbrukar mindre vatten och elektricitet under varje cykel. Detta innebär att färre växthusgaser släpps ut i luften, vilket passar alla!

 1. Lägre pris

En liten tvättmaskin med torktumlare kostar mindre än om du köper båda apparaterna separat. Den har två funktioner inbyggda i en enhet i stället för två separata maskiner som tar upp värdefullt utrymme i tvättstugan eller garaget – eller var du nu väljer att placera dem!
Funktioner

Det finns många olika typer av små tvättmaskiner med torktumlare idag. Vissa har fler funktioner än andra, så det är viktigt att veta vad du behöver göra med din enhet innan du köper den.

Här är de viktigaste funktionerna att tänka på när du köper en liten tvättmaskin med torktumlare:

 • Kapaciteten hos din lilla tvättmaskin med torktumlare

Kapaciteten på din lilla tvättmaskin med torktumlare beror på hur mycket tvätt du vanligtvis tvättar på en gång. Om du tvättar kläder varje dag kanske du vill ha en större enhet som kan hantera flera tvättlaster. Om du däremot bara brukar göra en eller två tvättar samtidigt kan en mindre enhet vara mer lämplig för dina behov.

 • Antal tillgängliga cykler

Det finns många olika cykler på små tvättmaskiner med torktumlare – vissa har mellan tre och sex cykler medan andra har upp till tio eller fler. Varje cykel har sin funktion och använder olika inställningar och temperaturer beroende på hur smutsiga dina kläder är och hur mycket tid du vill ägna åt att tvätta varje vecka eller månad. Snabbtvättcyklerna tar till exempel bara 30 minuter eller mindre, men tar ändå bort fläckar som blod och gräs.

 • Tvättcykelalternativ

En bra tvättmaskin har flera tvättcykler – vissa av dem är viktiga för att få kläderna rena, medan andra helt enkelt är mindre arbetsintensiva. De vanligaste typerna är följande:

Normal: En enkel tvättcykel som använder varmt vatten och tvättmedel. Den är bäst för vardagliga tvättar som jeans, handdukar och andra ljusa kläder.

Delikat: En skonsam tvätt med låga vattennivåer för att inte skada känsliga tyger som underkläder eller tröjor med knappar eller utsmyckningar.

Extra: Det här alternativet är utformat för hotell och andra miljöer med hög trafik där många personer delar på en uppsättning sängkläder. Det använder extra vatten och tvättmedel för att desinficera lakan och handdukar, så att de är redo för nästa gäst eller boende utan att behöva tvättas eller blekas extra innan. Den innehåller också längre centrifugeringscykler för att hjälpa till att avlägsna överflödigt ludd från lakanen innan de hängs upp igen.
Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button