Elektronik

Liten Tvättmaskin med Torktumlare Bäst i Test 2024

Om du letar efter en ny tvättmaskin och torktumlare, men inte har plats för separata enheter, kan du överväga att köpa en kombinerad enhet. Dessa maskiner är utformade för att kombinera de två apparaterna till en. Det finns dock flera saker att tänka på innan du köper en av dessa maskiner. Vi kommer gå igenom allt du behöver veta längre ner i denna artikeln!

 

Vi har jämfört årets bästa kombinerade små tvättmaskiner med torktumlare, och här är våra favoriter:

Bäst i Test
Electrolux EW7W5468E6
4.9/5

 Tvättkapacitet: 8 Kg Torkkapacitet: 5Kg

Premium
4.9/5
15 Olika Tvättprogram med Specialprogram
Prisvärd
4.6/5
Stor Tydlig Display med Många Olika program
Billig
LG
4.6/5

 Bra Maskin med Snabbtvätt

Electrolux EW7W5468E6

4.9/5

Vår upplevelse av Electrolux EW7W5468E6 har varit mycket positiv. Denna lilla tvättmaskin med torktumlare är ett fantastiskt exempel på hög kvalitet och innovativ design. Den kan rymma upp till 8 kg tvätt och har flera olika program för olika typer av material, vilket gör den mycket flexibel och enkel att anpassa efter behov.

Tack vare dess energieffektiva teknik kan det spara både energi och pengar på lång sikt. Dessutom är dess stillsamma drift imponerande, vilket var något vi noterade under användning. Ljudnivån är låg även när maskinen är fullbelastad och under högsta centrifugeringshastighet, vilket gör denna maskin till ett perfekt val för dem som värdesätter ett tyst hemmiljö.

 • Hög kapacitet
 • Energieffektiv
 • Tyst drift
 • Extremt effektiv och energisparande.
 • Lättanvänd med många användbara program.
 • Rymmer upp till 8 kg tvätt.
 • Kan vara lite dyr för vissa budgetar.

Generellt sett kommer Electrolux EW7W5468E6 sannolikt att vara ett utmärkt val för de flesta hushåll. Den kombinerar hög prestanda med användarvänlighet och en mängd olika funktioner, vilket gör den till en stark konkurrent i den här kategorin. Även om priset kanske är högt för vissa är fördelarna så pass många att det säkerligen är värt investeringen för de allra flesta hushåll.

4.9/5

Smeg WDF147-2 är en kompakt tvättmaskin med torktumlare vi verkligen har haft glädje av att använda. Med sin eleganta stil och solida konstruktion ger den ett kvalitativt intryck direkt vid första anblicken. En kapacitet på 7 kg tvätt och 4 kg för torkning gör den lämplig även för mindre hushåll. Intuitiva kontroller och varierade programval bidrar till enkelheten i drift.

Dess energieffektivitet har också imponerat på oss, det klassificeras som A vilket innebär att den är trogen sitt syfte att vara skonsam mot både miljö och plånbok. En viktig aspekt som vi noterade var dess låga ljudnivå – den var absolut lägst jämfört med de andra maskiner vi har testat, vilket gillades vid nattliga tvättomgångar.

 • Energiklass A
 • Stilsäker design
 • Låg ljudnivå
 • Förenklad användning tack vare intuitiva kontroller
 • Bra justerbara program
 • Utmärkt energieffektivitet
 • Ingen timerfunktion för programmerad start

I helhet, Smeg WDF147-2 erbjuder en lyxig tvätt- och torklösning. Den passar utmärkt för de som söker en effektiv, kvalitativ maskin med bra energiklass och ett lugnt driftläge. Trots att priset kan vara aningen högt för vissa, är prestanda och kvalitet oslagbart, vilket hänger väl ihop med dess position som vår premiumprodukt.

4.6/5

När vi testade Cylinda FTTK4275E var vi positivt överraskade av dess prestanda. Denna kompakta tvättmaskin med inbyggd torktumlare ger goda resultat trots sin ringa storlek. Vi uppskattade hur enkel den var att använda, med tydliga indikatorer och intuitiva kontroller. Även om den har lite mindre kapacitet än andra maskiner vi har testat, verkar det inte påverka dess effektivitet i någon betydande grad.

Värt att nämna är dess smarta val av program som ger dig flera alternativ att välja mellan beroende på dina behov. Dess energibesparande know-how skulle vi också vilja ge extra poäng till, eftersom det gör den till ett mer ekonomiskt alternativ över tid. Ljudnivån är dock något högre än förväntat, något att tänka på för de som föredrar ett tystare hem.

 • Intuitiva kontroller
 • Smart energibesparing
 • Kompakt storlek
 • Klarar av att tvätta och torka effektivt trots sin mindre storlek
 • Brett urval av program för olika tvättbehov
 • Högre ljudnivå än dyrare modeller

För den som söker en prisvärd och kompetent liten tvättmaskin med torktumlare, erbjuder Cylinda FTTK4275E ett bra alternativ. Den kan sakna några av de lyxiga inslagen som finns i dyrare modeller, men för dess pris är detta både en effektiv och pålitlig apparat, särskilt för mindre hushåll eller enstaka användare.

4.6/5

När vi först spanade in LG F2DV707S2WS blev vi imponerade av att en sådan kompakt maskin kunde innehålla så många funktioner. Med sina 7 kg tvättkapacitet och 5 kg torkkapacitet uppfyllde den definitivt våra förväntningar. Vi uppskattade särskilt dess förmåga att tvätta och torka kläderna skonsamt men effektivt, vilket var synligt i den bekväma, fräscha känslan i kläderna efter cykeln.

Trots sin kompakta storlek, erbjuder den en mängd olika program att välja mellan, vilket gör den till en praktisk enhet för alla typer av tvätt. Vad som verkligen förtjänar beröm är maskinens stillsamma drift. Trots att ha så många funktioner så behövde vi inte oroa oss för extra buller i hushållet. Det var även imponerande med dess energieffektivitet då den kommer med ett energiklass A+++, något som vi alltid letar efter i dessa maskiner.

 • Stillsam drift
 • Energieffektiv A+++
 • Mångsidiga program
 • Skonsamt men effektivt tvätt- och torkresultat
 • Lätt att använda med många olika inställningar
 • Ganska högt pris jämfört med liknande modeller

LG F2DV707S2WS kan vara dyrare än de andra liknande modeller, men dess prestanda och funktionalitet gör den till ett starkt val. Dess flera programval och energieffektiva design passar idealiskt för dem som söker hög prestanda och energibesparingar i samma paket. Så länge priset inte avskräcker, är LG F2DV707S2WS definitivt värt att överväga för ditt hem.

Köpguide: Liten Tvättmaskin med Torktumlare Bäst i Test

Många tvättar numera sin tvätt hemma för att spara pengar. Personliga tvättmaskiner kräver mer tid och ansträngning eftersom du måste ta bort tvättmaskinens trumma och förvara den på ett rent ställe innan du lägger den i tvätten. Många tvättmaskiner har begränsad kapacitet. Detta är obekvämt om du har en stor familj som behöver tvätta sina kläder dagligen. I det här fallet finns det bara ett svar: en kombinerad tvätt- och torkmaskin.

Tänk På Detta när du Köper en Liten Tvättmaskin med Torktumlare

Vi ska nu gå igenom en del saker som är värda att tänka igenom när du letar efter en liten tvättmaskin med torktumlare. Den första är enhetens storlek. Du måste försäkra dig om att den kommer att kunna rymmas i ditt utrymme. Du vill också se till att den har alla de funktioner du behöver.

Tänk på följande när du köper en liten tvättmaskin med torktumlare:

Vilket Är Ditt Behov

Först och främst, låt oss börja med att klargöra dina behov. Ska du tvätta din familjs alla kläder, inklusive tunga täcken och gardiner? Eller handlar det mera om kläder för en eller två personer? Och hur ofta tänker du tvätta och torka? Om du har mycket tvätt men lite tid kan en maskin med stor kapacitet och snabba tvättprogram vara något för dig. Men om du bara kommer att tvätta lite nu och då behöver du kanske inte alla dessa högteknologiska funktioner. Så innan du rusar iväg att köpa den första maskinen du stöter på, ta dig tid att fundera över dina specifika behov.

För att välja en liten tvättmaskin med torktumlare är det viktigt att först definiera dina behov. Behoven kan variera beroende på din livsstil, din familjestorlek och hur ofta du planerar att använda maskinen:

n  Hur ofta tvättar du? Behöver du en maskin som kan hantera daglig tvätt eller bara för helgen?

n  Hur stor är din familj? Om du har en stor familj, kan du behöva en maskin med större kapacitet.

n  Vad tvättar du mest? Om du ofta tvättar ömtåliga material, kan du behöva en maskin med delikata program.

n  Hur mycket utrymme har du? Om du bor i en liten lägenhet, kan en kompakt maskin vara bäst för dig.

Överväganden om Utrymme

När du köper en liten tvättmaskin med torktumlare är det första du bör tänka på hur mycket utrymme du vill ge upp för denna apparat. Om du bara har ett garderobs- eller skåputrymme till förfogande bör du leta efter något så litet som möjligt som passar i det utrymmet utan att ta upp för mycket plats. Detta kan vara särskilt viktigt om det finns andra apparater i ditt kök eller tvättstuga som behöver utrymme runt omkring.

 • Storleken på din tvättstuga: Om du har en stor familj eller bor i ett hyreshus med gemensamma tvättstugor är det troligt att du behöver en tvättmaskin med stor kapacitet. Många modeller erbjuder tillräckligt med utrymme för upp till 12 pund kläder på en gång – tillräckligt för en hel familjs jeans och skjortor. Om ditt bostadsutrymme är litet kan du överväga att köpa en kompakt enhet som passar i trånga hörn och tar minimalt med utrymme.
 • Storleken på din klädkorg: Storleken på din tvättkorg avgör hur mycket tvätt du kan göra på en gång. Du kan behöva köpa mer än en maskin om du har en stor familj eller bor i ett stort hem med många personer som bär kläder ofta under dagen. Om ditt hem bara har en person som bär väldigt lite kläder dagligen kan en liten tvättmaskin med torktumlare vara mer än tillräcklig för dina behov.
 • Bostadens storlek: Om du bor i ett litet hus eller en liten lägenhet är det viktigt att veta hur mycket utrymme du har för dina tvättmaskiner. Om dina kläder och sängkläder inte får plats i tvättmaskinen blir de inte rena. De kommer också att ta upp mer utrymme än nödvändigt om de blir våta när de borde vara torra.

Effektivitet & Funktioner

Det är också bra att titta på effektivitet och funktioner när du köper en liten tvättmaskin med torktumlare. Du vill ha något som är energieffektivt och fungerar bra utan att slösa på vatten eller ström. Den bör också ha funktioner som en automatisk påfyllningsfunktion så att du inte ständigt behöver fylla på vatten när du tvättar kläder eller fylla maskinen manuellt varje gång.

Funktioner

Ifall du ska köpa en liten tvättmaskin med torktumlare är det stor fördel att överväga dess egenskaper och funktioner. Om du har små barn som alltid behöver rena kläder och sängkläder måste de ha lätt tillgång till sina kläder när de blir smutsiga för att kunna lägga dem direkt i maskinen utan att behöva gå igenom mycket besvär. 

När man tittar på olika modeller av tvättmaskiner med torktumlare, gäller det att vara medveten om vilka funktioner och extrafunktioner som finns. Vissa funktioner kan göra ditt liv lättare, medan andra kanske inte alls är nödvändiga utifrån dina personliga behov.

 • Startfördröjning: Den här funktionen låter dig ställa in tvätten för att starta vid en tidpunkt som passar dig, vilket kan vara mycket praktiskt i ett hektiskt hushåll.
 • Child lock: Ett barnlås är bra att ha ifall du har små barn hemma. Det hindrar dem från att ändra inställningarna på maskinen.
 • Smart teknologi: Vissa maskiner kommer med smarta lösningar som låter dig kontrollera din tvättmaskin via en app i din smartphone.
 • Auto-dosering: Med denna funktion doseras tvättmedlet automatiskt baserat på belastningens storlek och smutsighetsgrad. Det sparar både pengar och miljö.

Kapacitet

Därefter är det viktigt att överväga om din nya enhet har tillräcklig kapacitet för dina behov. Om du har många personer som bor i ditt hem och tvättar mycket varje vecka, se till att din nya maskin har tillräcklig kapacitet för alla dessa laster! I genomsnitt tvättar de flesta hushåll mellan 6-8 tvättar per vecka, vilket innebär att de bör välja mellan en 8-12

Storlek & Vikt

Maskinens storlek är inte nödvändigtvis en indikation på hur mycket vatten den kommer att använda (en maskin med stor kapacitet betyder inte att den använder mer vatten). Ändå påverkar den hur tung den är, hur mycket utrymme den tar i din torktumlares ventilation och hur mycket utrymme den tar i din garderob eller tvättstuga. Om du har begränsat förvaringsutrymme till förfogande bör du ha detta i åtanke när du fattar ditt köpbeslut.

Vad är en Kombinerad Tvättmaskin/Torktumlare?

En kombinerad tvättmaskin och torktumlare är en apparat som kombinerar båda funktionerna i en enhet. Detta gör det möjligt för husägare att spara utrymme och pengar genom att kombinera två apparater. Kombivaskmaskiner finns i många olika stilar och storlekar, men alla utför samma grundläggande uppgifter: att tvätta kläder och torka dem.

7 Fördelar med en Liten Tvättmaskin med Torktumlare

En liten tvättmaskin med torktumlare är ett utmärkt alternativ till en traditionell tvättmaskin och torktumlare. Det är ett bättre alternativ för många människor.

Här är sju skäl till varför:

 1. Bekvämlighet

En liten tvättmaskin med torktumlare är mycket praktiskt för dem som bor i lägenheter eller studentrum. Den gör att du kan tvätta och torka dina kläder på en gång, så du behöver inte vänta på att kläderna ska torka innan du bär dem igen. Detta gör den särskilt användbar för att snabbt komma ut ur huset efter att ha tvättat. Små tvättmaskiner har också en timerfunktion, så att du kan ställa in apparaten så att den körs automatiskt om du har ont om tid.

 1. Användarvänlighet

Små tvättmaskiner är lätta att använda eftersom de inte kräver mycket ansträngning att använda och städa efter användning, till skillnad från andra tvättmaskiner, t.ex. front- eller toppmatare. De har också färre delar än andra typer av tvättmaskiner, vilket gör dem lättare att underhålla och reparera vid behov eftersom det finns färre delar som kan gå sönder med tiden (och göra reparationer dyrare).

 1. Effektivitet i utrymmet

Små tvättmaskiner tar mindre plats än andra tvättmaskiner eftersom de ofta inte har stora kar eller korgar inuti som frontmatare.

 1. Besparingar på energiräkningar

En liten tvättmaskin med torktumlare kan spara pengar på din energiräkning eftersom den använder mindre el än en traditionell tvättmaskin. Den sparar också vatten och tvättmedel eftersom maskinen kan ställas in på en tung cykel så att kläderna tvättas grundligare än i en traditionell tvättmaskin. Torktumlaren förbrukar mindre el än en stor torktumlare eftersom den kan torka kläderna snabbare på grund av sin mindre kapacitet.

 1. Förlängd livslängd på kläderna

Om du använder en liten tvättmaskin med en torktumlare behöver du inte köra flera cykler när du tvättar kläderna, eftersom en cykel rengör dem tillräckligt för att de ska hålla längre. Avsaknaden av flera cykler bidrar också till att förlänga klädernas livslängd eftersom det minskar slitaget på vissa tyger, t.ex. bomulls- eller ullmaterial som snabbt kan skadas om de utsätts för för mycket värme eller omrörning under tvättcyklerna.

 1. Bättre energieffektivitet

Dessa enheter är ofta mycket mer energieffektiva än större maskiner eftersom de förbrukar mindre vatten och elektricitet under varje cykel. Detta innebär att färre växthusgaser släpps ut i luften, vilket passar alla!

 1. Lägre pris

En liten tvättmaskin med torktumlare kostar mindre än om du köper båda apparaterna separat. Den har två funktioner inbyggda i en enhet i stället för två separata maskiner som tar upp värdefullt utrymme i tvättstugan eller garaget – eller var du nu väljer att placera dem!

Funktioner

Det finns många olika typer av små tvättmaskiner med torktumlare idag. Vissa har fler funktioner än andra, så det är viktigt att veta vad du behöver göra med din enhet innan du köper den.

Här är de viktigaste funktionerna att tänka på när du köper en liten tvättmaskin med torktumlare:

 • Kapaciteten hos din lilla tvättmaskin med torktumlare

Kapaciteten på din lilla tvättmaskin med torktumlare beror på hur mycket tvätt du vanligtvis tvättar på en gång. Om du tvättar kläder varje dag kanske du vill ha en större enhet som kan hantera flera tvättlaster. Om du däremot bara brukar göra en eller två tvättar samtidigt kan en mindre enhet vara mer lämplig för dina behov.

 • Antal tillgängliga cykler

Det finns många olika cykler på små tvättmaskiner med torktumlare – vissa har mellan tre och sex cykler medan andra har upp till tio eller fler. Varje cykel har sin funktion och använder olika inställningar och temperaturer beroende på hur smutsiga dina kläder är och hur mycket tid du vill ägna åt att tvätta varje vecka eller månad. Snabbtvättcyklerna tar till exempel bara 30 minuter eller mindre, men tar ändå bort fläckar som blod och gräs.

 • Tvättcykelalternativ

En bra tvättmaskin har flera tvättcykler – vissa av dem är viktiga för att få kläderna rena, medan andra helt enkelt är mindre arbetsintensiva. De vanligaste typerna är följande:

Normal: En enkel tvättcykel som använder varmt vatten och tvättmedel. Den är bäst för vardagliga tvättar som jeans, handdukar och andra ljusa kläder.

Delikat: En skonsam tvätt med låga vattennivåer för att inte skada känsliga tyger som underkläder eller tröjor med knappar eller utsmyckningar.

Extra: Det här alternativet är utformat för hotell och andra miljöer med hög trafik där många personer delar på en uppsättning sängkläder. Det använder extra vatten och tvättmedel för att desinficera lakan och handdukar, så att de är redo för nästa gäst eller boende utan att behöva tvättas eller blekas extra innan. Den innehåller också längre centrifugeringscykler för att hjälpa till att avlägsna överflödigt ludd från lakanen innan de hängs upp igen.

Jämför Olika Varumärken och Modeller

När du väl har en klar bild av dina krav, är det dags att dyka in i olika varumärkens och modellers värld. Men var inte skrämd! Ta ett djupt andetag, plocka upp din surfplatta eller laptop och börja surfa. Du kommer att upptäcka att det finns en hel del att välja mellan. Studera de olika specifikationerna noga, inte bara baserat på vad de lovar i form av tvätt- och torkfunktioner, utan även på deras hållbarhet och effektivitet. Läs recensioner online för att få ett hum om vilka märken och modeller som är pålitliga och ger bäst värde för pengarna. Titta också på garantivillkoren för att se hur säkra tillverkarna är på sina produkter. Precis som i alla andra branscher är inte alla tvättmaskiner med torktumlare skapade likvärdiga. Det viktiga är att välja en som bäst motsvarar dina behov och preferenser.

Energiklass och Miljöpåverkan

Hållbarhet är ögonskådslig idag, och det berör också ditt val av tvättmaskin med torktumlare. Graden av energieffektivitet för dessa maskiner klassificeras i energiklasser från A till G, där A är mest energieffektiv och G minst. På grund av tekniska framsteg kan du hitta enheter med betyget A+++ som använder mindre ström än en normal klass-A maskin. Att välja en maskin med hög energiklass hjälper till att minska din elförbrukning, vilket inte bara är bra för din plånbok, men det är också ett utmärkt sätt att hjälpa miljön.

Förstå Energimärkningen

Energimärkningen på din tvättmaskin och torktumlare ger mycket värdefull information. Ditt val bör rikta sig mot produkter med den bästa prestandan och lägsta energiförbrukningen. Märkningen visar inte bara energiklassen men även tvätteffektiviteten, centrifugeringseffektiviteten, kapaciteten, vattenförbrukningen per cykel och bullernivån. Märkningen är ett utmärkt verktyg för att jämföra två produkter och välja den mest effektiva. och allt detta kan verkligen göra en stor skillnad när det gäller din årliga elräkning och detta gör det enklare att förstå vilken modell som kommer att ge dig bästa värde för dina pengar.

Spara Pengar med Rätt Val

Att ha en energieffektiv tvättmaskin och torktumlare hemma kan verkligen spara på resurser. Om vi pratar i termer av elförbrukning, ju högre energiklass, desto lägre elförbrukning. Detta innebär besparingar i din plånbok i längden, trots att maskinen kanske kostar lite mer. Inte nog med det, även vatteneffektivitet är viktig här. En maskin med effektiv vattenanvändning använder mindre vatten per tvätt- och torkcykel, vilket gör ett stort avtryck på din månatliga vattenräkning. Så ägna lite tid åt att göra forskningen – din plånbok och miljön kommer att tacka dig!

Vanliga Frågor och Svar

Kombinerade tvättmaskin och torktumlare kan vara en praktisk lösning, särskilt i mindre hem där utrymmet kan vara begränsat. De sparar plats och vissa modeller erbjuder effektiva tvätt- och torkprestanda. Men det är viktigt att notera att de också tenderar att ha en mindre torkkapacitet jämfört med tvättkapaciteten.

Ja, det finns toppmatade tvättmaskiner med inbyggd torktumlare i Sverige. Dessa maskiner erbjuder bekvämligheten av två apparater i en, vilket är perfekt för små utrymmen som lägenheter eller mindre hem där det kan vara svårt att passa i både en separat tvättmaskin och torktumlare. Pris och energieffektivitet varierar dock, så det är viktigt att jämföra olika modeller innan köp.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button