Elektronik

Diskmaskin 45 cm Bäst i Test 2022

En liten diskmaskin på 45 cm används vanligtvis i hushåll med begränsat köksutrymme eller där endast en till tre personer bor. Om ska köpa en liten diskmaskin på 45 cm måste du tänka på saker som du vanligtvis inte tänker på när du köper en större diskmaskin. I den här artikeln kommer vi att gå igenom vad man ska tänka på när man köper en liten diskmaskin på 45 cm.

Men först ska vi titta på våra favoriter av årets bästa diskmaskiner på 45 cm:

Bäst i Test
siemens sr45zs09ms
4.9/5
Snygg, Tyst & Snabbtorkande
Premium
4.9/5
Smart-Diskmaskin -Många Smarta Funktioner
Prisvärd
4.6/5
Bra Diskmaskin -Mest Valuta för Pengarna
Billig
4.6/5
 Enkel Diskmaskin med Snabba Program

Köpguide: Diskmaskin 45 cm Bäst i Test

En av de viktigaste sakerna i köket är en diskmaskin, oavsett om det är en stor eller liten diskmaskin.

Även om moderna diskmaskiner ofta är mycket större än sina föregångare och därmed kan rengöra ännu mer disk, betyder det inte att din familj mår bättre av att ha en gigantisk diskmaskin. Därför är det värt att ta hänsyn till den totala storleken på ditt kök och hur din utrustning ser ut innan du går och handlar din nästa diskmaskin. Du kanske ändå behöver en liten diskmaskin trots allt, även om du har många tallrikar att diska.

Vad du Ska Tänka På när du Köper en Diskmaskin på 45 cm

Det finns faktiskt en hel del att tänka igenom innan du köper en diskmaskin på 45 cm.

Vi ska nu gå igenom de viktigaste faktorerna att tänka igenom:

Ditt Utrymme

Det första du måste ta hänsyn till är utrymmet i köket eller tvättstugan. Om det är för litet har du svårt att få plats med en stor diskmaskin, vilket kan vara ett problem för dig om du behöver den för stora familjesammankomster eller fester. Leta efter en modell som har justerbara hyllor som kan användas för olika storlekar på tallrikar, glas och koppar.

Din Budget

Det vore bra om du också funderade på hur mycket pengar du vill spendera på din nya apparat. Om du har råd, välj de bästa kvalitetsmodellerna med alla de funktioner du vill ha, men om du har en begränsad budget kan du hålla utkik efter fynd på nätet eller vid försäljningsevenemang som Black Friday och Cyber Monday, där återförsäljare erbjuder rabatter på upp till 50 % på vissa varor, inklusive små apparater som diskmaskiner, vilket kan spara tusentals kronor.

Hur Många som Bor i ditt Hem

Om det bara bor två personer i ditt hem som inte lagar mat ofta är det vettigt att köpa en mindre enhet med färre funktioner och alternativ. Om det däremot bor fem eller sex personer i ditt hem som lagar mat regelbundet och gillar att använda stora tallrikar, bör du förmodligen skaffa något större med fler funktioner så att alla kan använda det samtidigt utan att behöva vänta i kö på sin tur med sina smutsiga tallrikar.

Dina Behov

När du letar efter en liten diskmaskin på 45 cm måste du ta hänsyn till dina behov. Du vill hitta en som passar in i ditt kök och som är fördelaktig för dina behov. Du bör också tänka på hur stor din familj är och hur ofta du kommer att använda diskmaskinen. Om du har en stor familj kan det vara bättre att köpa en större modell för att ha tillräckligt med utrymme för alla dina tallrikar och redskap. Om du har en liten familj eller lagar mat för dig själv kan en mindre modell passa bättre för dina behov. Det skulle hjälpa om du också tänkte på hur ofta du kommer att använda diskmaskinen. Om du planerar att använda den varje dag är det bäst att köpa en som är prisvärd och kan hålla länge utan att gå sönder på dig.

Hur Luckan Stängs & Öppnas

Luckvängningen på en liten diskmaskin (45 cm) avser hur luckan öppnas och stängs. Om du föredrar att luckan öppnas från vänster eller höger sida, eller om du vill att den ska öppnas inåt eller utåt, beror på dina personliga preferenser. En diskmaskin som svänger utåt har en lucka som öppnas genom att den skjuts uppåt och bort från enheten. En diskmaskin som svänger inåt har en lucka som öppnas genom att du drar den mot dig. Om du har begränsat utrymme i köket kan en inbyggd modell vara mer lämplig än en fristående modell. Du kan också överväga att skaffa en med justerbart gångjärn för att välja om din diskmaskin ska installeras mot en intilliggande vägg eller inte.

Storleken på din Familj och ditt Kök

Om du har en stor familj och bor i ett litet kök kan du överväga att skaffa en större slowjuicer. Då kan du göra mer juice på en gång och spara tid på att vänta på att den ska bli klar med juiceproduktionen.

Dränering

I diskmaskiner är dränering processen att ta bort det vatten som har använts för att diska. Det kan ske på olika sätt, beroende på vilken typ av diskmaskin du har. En typ av dränering är gravitationsdränering, där vattnet leds ut ur en diskbänk i botten av din diskmaskin. Detta används ofta för små diskmaskiner. En annan typ av dränering är pumpdriven dränering, där en pump trycker vatten genom en extern slang och ut i en diskbänk eller ett avlopp. När du köper en liten diskmaskin är det viktigt att tänka på vilken typ av avlopp du vill ha, eftersom det påverkar hur mycket utrymme du behöver i ditt kök och hur mycket pengar du spenderar på VVS-material.

Cyklar för Jordsensorer

När du letar efter en liten diskmaskin bör du överväga jordsensorcykeln. Denna cykel är utformad för att låta dig veta när din disk är ren så att du inte behöver slösa vatten på att skölja av den. När du köper en diskmaskin kommer du att märka att vissa modeller har ett alternativ som kallas “jordsensor” eller “sensordisk”, medan andra har orden “torrhet” eller “renhet” i stället. Dessa betyder samma sak: de är bara olika sätt att säga “smuts-sensorcykel”. Vissa modeller har mer än en jordsensorcykel, men alla diskmaskiner bör ha minst ett läge som använder den här tekniken.

Energiklassning

Energiklassningen av en diskmaskin mäter hur effektiv den är när det gäller att spara energi. Diskmaskiner med högre betyg kostar mindre i drift än diskmaskiner med lägre betyg. Om du inte är säker på vilken energiklass din diskmaskin har kan du vanligtvis hitta den på baksidan av produkten eller i bruksanvisningen. Diskmaskiner finns i modeller med olika nivåer av energieffektivitet. De mest effektiva modellerna förbrukar ungefär hälften så mycket el som de mindre effektiva modellerna. Om du vill spara pengar på dina räkningar ska du leta efter en modell med en energiklassning på minst sex stjärnor av sju (högsta möjliga poäng).

Indikatorlampa för Sköljmedel

Indikatorlampan för sköljmedel är en indikatorlampa som visar om sköljmedlet har tillsatts i diskmaskinen eller inte. Indikatorlampan tänds om det inte finns något sköljmedel i maskinen, och den förblir tänd tills du tillsätter något. Om du inte tillsätter något sköljmedel i din diskmaskin kan det leda till att din disk torkar med fläckar och ränder, och därför är den här funktionen viktig. Du bör kontrollera den här funktionen innan du köper en liten diskmaskin, eftersom det kommer att se till att du inte får några problem med att torka disken senare i livet.

Bestickbricka/Bestickhållare

När du letar efter en liten diskmaskin på 45 cm kanske du undrar om det är bättre med en bestickbricka eller hållare. Bestickbrickor är vanligtvis placerade innanför dörren, medan bestickhållare monteras på det översta hyllan. Båda har fördelar och nackdelar. En bestickbricka kan rymma fler redskap än en hållare, men ibland kan de stå i vägen för att öppna och stänga dörren. Dessutom gillar vissa människor inte att sträcka sig in i brickan för att ta sina bestick efter att de har rengjort dem. En hållare tar å andra sidan mindre plats på bänkskivan och kräver inte att du sträcker dig in i den – men om du har en stor familj kanske den inte kan rymma allt du behöver (och det finns ingen garanti för att den får plats med alla dina tallrikar).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button