Skönhet

Ansiktsrengöring Maskin Bäst i Test 2024

En ansiktsrengöringsmaskin är en elektronisk enhet som ljusar upp, exfolierar och rengör huden med hjälp av sitt roterande, oscillerande huvud eller med sina mjuka borsthår. Ett spektrum av dessa modeller finns nu tillgängliga till olika priser och kommer i olika former, storlekar, färger och material.

En ansiktsrengöringsmaskin kan hjälpa till att förbättra hudens utseende i allmänhet genom att rensa bort smuts och olja som kan täppa till porerna. De hjälper också till att minska akneutbrott och förbättra din hy!

Du kan läsa mer om hur en ansiktsrengöringsborste fungerar längre ner i våran guide.

Men först ska vi titta på årets bästa ansiktsrengöringsmaskiner:

Bäst i Test
pmd clean pro
PMD
4.9/5
7000 vibrationer/minut
Premium
4.9/5
Med Anti-age-Massage
Prisvärd
4.7/5
4 olika inställningar
Billig
4.7/5
Perfekt att resa med

Köpguide Ansiktsrengöring Maskin Bäst i Test

Ansiktsborstar är mycket mildare än vanliga exfolierare som kräver mycket skrubbning. Vissa är utformade för att användas på våt hud, medan andra kan användas med tvål och vatten eller i duschen. Beroende på din hudtyp och dina behov kan du leta efter en produkt som riktar sig till att:

 • Minskar rynkor: Fuktgivande produkter kan hjälpa till att bromsa åldrandet och bevara fastheten. Om du har känslig hud rekommenderas inte att exfoliera ansiktet manuellt eftersom det kan orsaka irritation och rodnad. Om du har fet hud kan du tvätta ansiktet med milda rengöringsmedel eller toners efter rengöringsborsten.
 • Rengör porerna: En effektiv skrubbning rengör porerna som är täppta av döda hudceller. Detta kan leda till utbrott och allvarligare symptom som pormaskar och vita pormaskar.
 • Ta bort smuts: Ansiktstvättar och krämer som innehåller tvål bör användas för att få bort orenheter i ansiktet som kan orsaka akne. De bör inte användas när man tvättar en afro.

Detta ska du Tänka på när du Köper en Ansiktsrengöringsborste

Vi kommer nu att gå igenom fem av de viktigaste sakerna som du bör tänka igenom innan du gör ditt köp:

 1. Roterande/oscillerande huvud: Borsthuvudet är vanligtvis antingen tillverkat av mjuka gummiborstenar eller hårda plastborstar, som liknar en tandborste i struktur och fasthet. Detta kan roteras eller oscilleras i hög hastighet för djuprengöring eller försiktigt flyttas fram och tillbaka för en mjuk massageeffekt.
 2. Batteriprestanda: En rengöringsborsts prestanda påverkas direkt av det uppladdningsbara batteriet. Var uppmärksam på spänningen och hur många gånger det kan användas på en enda laddning. En låg hastighet innebär att det tar längre tid att ladda produkten, vilket kanske inte är bekvämt för dem som alltid är sena på morgonen. Det innebär också att du bara kan använda din favoritrengöringsborste under en kort period innan den behöver laddas upp.
 3. Kompatibilitet med tvål: Även om många ansiktsrengöringsborstar är utformade för att användas med flytande ansiktstvålar är vissa “tvålkompatibla” borstar bättre på att producera lödder än andra. Vissa produkter kan till och med bara fungera bra med vissa tvålmärken. Var uppmärksam på denna kvalitet när du handlar efter rätt borste för dig, eftersom det kan förhindra en negativ upplevelse senare.
 4. Ansiktsrengöringsborstens material: De flesta borstar är tillverkade av mjukt gummimaterial och plastborstar. Vissa produkter har även en exfolierande rullboll på borsthuvudet.
 5. Vattentät kapacitet: Ansiktsrengöringsborstar kan bli våta, men de är inte avsedda att användas i vatten. Vissa modeller kan ha delar som kan skadas om de sänks ner i vatten, och den här funktionen är inte ett måste när du handlar en ny produkt. Det rekommenderas dock att du håller din rengöringsborste borta från vatten för att undvika skador.

Fördelar med en Ansiktsrengöringsmaskin

Förutom att det är skönt med en ansiktsmassage finns det många andra fördelar med en bra ansiktsrengöringsborste, till exempel:

 • Exfoliering: Vissa borstar har ett roterande huvud med borst som hjälper till att exfoliera huden försiktigt med liten ansträngning. Detta kan hjälpa till att avlägsna döda celler och orenheter från huden, vilket gör den mjukare, slätare och ljusare.
 • Massage: Många tänker på ansiktsborstar som elektroniska svampar, men de kan också användas för att ge ansiktet en mild massage.
 • Rengöring av ansiktet: Eftersom ansiktsansiktsrengöringsborstar är utformade för att hjälpa till att exfoliera huden kan de faktiskt ge en djupare rengöring när de används i ansiktet. Det är därför som vissa anser att de är ett bra alternativ till vanliga skrubbor och ansiktsskrubbar.
 • Riktar sig på specifika områden i ansiktet: Ibland vill du inte förlora för mycket tid på din ansiktsrengöringsrutin och kanske vill du bara fokusera på vissa områden. En ansiktsrengöringsborste kan användas på näsan, hakan eller andra ställen som inte hinner rengöras med en tvättlapp.
 • Borttagning av makeup: När du tvättar ansiktet med tvål kan huden bli torr eller irriterad, vilket kan göra det svårt att bära smink. Du kan dra nytta av ansiktsansiktsrengöringsborstar för att avlägsna smink mer skonsamt genom att använda dem på den känsliga huden runt ögonen och läpparna.

Så Använder du en Ansiktsrengöringsborste på Rätt Sätt

Följ dessa fem instuktioner för att lyckas med en perfekt ansiktsrengöring:

 1. Borstningsriktning: Du ska föra borsten nedåt, från hakan till nacken. Se till att torka av bladet efter varje användning för att hålla det rent.
 2. Tvätta ansiktet innan du använder en rengöringsborste: Se till att din hud är torr och ren innan du använder en rengöringsborste på den. Vissa borstar har roterande huvuden som kan användas för en mild massage.
 3. Använd borsten i en cirkulär rörelse: Ta reda på vilken typ av borsthuvud du har och sätt på det. Använd det i en cirkelrörelse med lätt tryck för bästa resultat. Se till att byta ut borsthuvudet med några månaders mellanrum för optimalt resultat och hygieniska syften.
 4. Applicera din ansiktsrengöring innan du använder en rengöringsborste: Den mest populära metoden är att applicera en ansiktsrengöring, tvätta ansiktet med varmt vatten och sedan använda borsten i en försiktig cirkulär rörelse samtidigt som du trycker in den försiktigt i huden.
 5. Rengör borsten regelbundet: Se till att rengöra din borste minst en gång i veckan genom att helt enkelt ta bort vatten från den efter användning.

Behöver du en Ansiktsrengöringsmaskin?

Ja, som du sett har du alltså många skäl till varför en ansiktsrengöringsmaskin är viktig för din morgonrutin. Processen att rengöra ansiktet kan göras med en enkel borste, men med lite mer ansträngning blir det bättre och mer hygieniskt.

Många märken och modeller erbjuder en mängd olika borstar för ansiktsrengöring. Det är viktigt att ta reda på mer om dem på marknaden och välja den som passar din hudtyp bäst.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button