Skönhet

Fönborste Bäst i Test 2024

Bäst i Test
Fönborste bäst i test
4.9/5

 Bäst i Test

Premiuim

4.9/5

 Bästa Premium

Bästa Budget 

4.6/5

 Bästa priset

Mycket För Pengarna

4.7/5

 Extra Lång Sladd

Köpguide: Fönborste Bäst i Test

Fönborste är en typ av hårborste. Fönborstar används vanligtvis för att avlägsna små mängder fukt från håret och göra det slätare och glansigare. Det är ett bra substitut för att torka håret eftersom det sparar tid. Fönborstar är också bra för att skydda mot frissigt hår.

Vad du bör tänka på när du köper en Fönborste

Borsttäthet

När du köper en Fönborste är det viktigt att notera borsttätheten på borsten. En hög densitet ger en jämn och glänsande finish eftersom den fördelar värmen jämnt i håret. Den kommer också att vara bättre på att skydda mot frissigt hår. En borste med lägre densitet kommer däremot att fungera annorlunda. Den kommer att ge mer studs och volym till håret men kan lämna dina lockar med en mjuk och sladdrig look.

Borsttyp

Det finns olika typer av borst som används i Fönborstar och de inkluderar vildsvin, nylon och plast. Svinborst är den vanligaste typen och de är en bra borste för att skydda mot frissigt hår. Den är också bra på att fördela värmen jämnt i håret och ger det en glansigare look. Plastborstar är däremot inte så vanliga. De är bra för att skydda mot frissigt hår men de fördelar inte värmen jämnt till ditt hår. Nylonborst är kontroversiella eftersom de är bra på att fördela värmen till ditt hår, men de ger inte en glansig finish. Därför är det bättre att hålla sig till vildsvinsborst.

Storleken på borstarna

Storleken på borstarna avgör hur mycket tryck som appliceras på håret. Det kommer också att diktera hur mycket studs och volym du kan uppnå genom att använda en Fönborste. En större borststorlek är bra för att ge en glansigare finish. Mindre borststorlek är å andra sidan bra för att skydda mot frissigt hår.

Borstmaterial

Fönborstarär tillverkade med syntetiska och naturliga borsthår. Syntetiska borst är flexibla och värmetåliga men de ger inte en fantastisk glans till ditt hår. Naturborsthår å andra sidan är bra på att ge glans på grund av sin täta textur, men det kan vara svårt att hitta en som är värmetålig.

Vikt

Vikten på värmeborsten avgör hur mycket studs och volym den kan ge ditt hår. Detta beror på att en tyngre borstborste har mer kraft som pressar ditt hår med mer tryck som behövs för att skapa en stor studs och volym. Det förhindrar också att värmen flyr från ditt hår eftersom det inte utsätts för värmen på ett jämnt sätt. Så när du köper en Fönborste, kontrollera vikten på borstarna.

Borstens form

Det finns 2 vanliga former som används när det gäller värmeborstar. Den första är runda borstar och den andra är platta ovala borstar. Rundborstar har borst som är jämnt fördelade runt huvudet och kommer därför att vara bra på att fördela värmen jämnt till ditt hår. Platta ovala borstar har däremot borst som inte är jämnt fördelade runt huvudet, vilket gör att håret studsar mer än vad en rund borste gör.

Hållbarhet

Hårets hållbarhet påverkas ofta av det material som används för att tillverka borsten. Fönborstar är ibland tillverkade med naturliga vildsvinsborst. Men om den är tillverkad med nylon eller plast och har en mycket låg borsttäthet kommer den inte att hålla länge. Å andra sidan kan naturliga vildsvinsborst ge en glansig finish samt skydda mot frissigt hår, men de håller inte länge. För att få en borste som håller länge ska du se till att den är tillverkad av värmebeständigt material och har hög borsttäthet.

Pris

Priset på en Fönborste bestäms vanligtvis av det borstmaterial som används för att tillverka den, dess hållbarhet och varumärket. Se till att du köper en Fönborste som ligger inom din budget.

Hur man använder en varmluftsborste

Dela upp håret i sektioner

För att använda en Fönborste på rätt sätt bör ditt hår vara i sektioner. Antalet sektioner beror på hur stort ditt huvud är och hur långt ditt hår är. Om du till exempel har långt hår och ett litet huvud behöver du fler sektioner än om du har kort hår men ett stort huvud.

Borsta håret

När du har sektionerat ditt hår kan du nu borsta det med en din fönborste. Börja från botten till toppen av ditt huvud för bättre resultat.

Använd en fön

När du är klar med att borsta håret använder du en fön för att torka håret jämnt och göra det glansigare. Använd INTE en hårfön med en stor roterande rundborste eftersom den inte fördelar värmen jämnt. När du har torkat håret kan du applicera en hårkräm, sprayolja eller vax för att göra det starkare och glansigare.

Fördelar med att använda en varmluftsborste

Göra sig av med frissighet

Om du använder en Fönborste tar du bort små mängder fukt från ditt hår och tar därför bort frissighet. Det gör också ditt hår friskare än om du hade torkat håret. Den förhindrar krympning genom att låsa in den naturliga fukten i ditt hår och gör det därmed glansigt, slätt och mjukt.

Glänsande hår

En Fönborste är bra för att få ditt hår att glänsa eftersom den fördelar värmen jämnt i håret. Den får ditt hår att se glansigt, slätt och mjukt ut. Den ger också håret mer volym och spänst.

Tämjer lockarna

En Fönborste är perfekt för att tämja vilda lockar genom att fördela värmen jämnt på håret och torka det jämnt. Den förhindrar att frissiga hårstrån kommer ut ur kontroll samtidigt som den tämjer dem och ger dem en slätare look.

Förebygger skador

Genom att använda en fönborste förhindrar du att håret skadas. Den kommer att ge ditt hår ett starkt skyddande lager som tål värme. Resultatet av att använda en värmeborste är friskt och smidigt hår.

Perfekt för kort hår

Kort hår är bra om du vill använda en fönborste eftersom det inte kommer att göra ditt hår för lumpigt eller frissigt. Den är också bra på att ge håret studs och volym.

Fungerar för både vått och torrt hår

En fönborste fungerar utmärkt för både vått och torrt hår eftersom den ger ditt hår studs, volym och smidighet.

Slutsats

En fönborste är perfekt för att göra håret redo för en speciell tillställning. Den är också utmärkt för daglig användning. Genom att använda en fönborste förhindrar du skador på ditt hår för att säkerställa ett friskt och glänsande hår.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button