SkönhetKvinnligt

Rakhyvlar Dam BĂ€st i Test 2022

En bra rakhyvel kan göra rakningen snabb och smÀrtfri, men om du vÀljer vilket gammalt rakblad som helst kan du fÄ smÀrtsamma skÀrsÄr och inÄtvÀxande hÄrstrÄn. Den goda nyheten Àr att en underhÄllsfri, silkeslen hud Àr inom rÀckhÄll.

För att hjÀlpa dig att fÄ ditt livs nÀrmaste, smÀrtfria rakning har vi jÀmfört de bÀsta rakhyvlarna för kvinnor som du kan köpa pÄ nÀtet, och hÀr Àr vÄra favoriter:

BĂ€st i Test
Venus Deluxe Smooth Sensitive test

Venus Deluxe Smooth Sensitive

4.9/5
BekvÀmt Grepp och HudvÄrdande Remsa
Premium
4.9/5
5 HĂ„llbara Blad som Anpassar sig efter Huden
PrisvÀrd
4.7/5
3 Konturanpassade Blad, 2-Pack
Billig
4.9/5
5 Rakblad och Smart FörvaringslÄda

Köpguide: Rakhyvlar Dam BÀst i Test

Kvinnor befinner sig i en knepig situation nÀr det gÀller att köpa rakhyvlar. De mÄste hÄlla nere kostnaden, för det första, men ocksÄ kunna skydda sig mot skÀrsÄr.

Vad du ska TÀnka pÄ nÀr du Köper en Rakhyvel för Kvinnor

Det finns tusentals olika alternativ dÀr ute för kvinnor som annonseras för allt frÄn hudvÄrd till mer aggressiva rakningar. I den hÀr artikeln ska vi ge dig nÄgra viktiga punkter om vad du behöver tÀnka pÄ innan du köper din rakhyvel.

Priset

Ett av försÀljningsargumenten för rakhyvlar gjorda för kvinnor Àr att det finns mÄnga olika modeller som du kan vÀlja mellan till ett mycket överkomligt pris. Du kanske dock blir förvÄnad över att priset pÄ dessa rakhyvlar Àr mycket högre Àn för herr-rakhyvlar. Det Àr svÄrt att hitta billiga rakhyvlar för kvinnor eftersom inget företag vill ge ut en billig rakhyvel och sedan lÄta den hamna i papperskorgen inom nÄgra dagar eller veckor. Om du har en budget mÄste du kanske titta pÄ olika företag som erbjuder ett högre pris. Du kan ocksÄ titta pÄ priset per blad pÄ din nuvarande rakhyvel och om det Àr mer ekonomiskt att byta ut dina blad eller till och med hela rakhyveln sjÀlv.

Olika Typer av Blad

Det finns tre huvudtyper av blad som du kan anvÀnda pÄ din rakhyvel: flerbladiga, trebladiga och fembladiga. Detta hÀnvisar till antalet individuella blad som anvÀnds pÄ din rakhyvel. NÀr de först kom ut var flerbladiga rakhyvlar mycket populÀra, men mÄnga kvinnor upptÀckte att de fick klyftor och skÀrsÄr mycket oftare Àn nÀr de anvÀnde en modell med ett eller tvÄ blad. Det finns dock mÄnga kvinnor som fortfarande föredrar en flerbladig rakhyvel för sin rakning eftersom de hÀvdar att den Àr lÀttare att anvÀnda och ger dem en nÀrmare rakning.

Rakning av Benen

NÀr du handlar efter en rakhyvel speciellt för anvÀndning pÄ benen vill de flesta kvinnor hitta en som ger dem en nÀra rakning och skÀr vÀldigt nÀra huden. Du vill dock se till att den modell du vÀljer ger en nÀrmare rakning Àn andra modeller i samma prisklass och detta avgörs av typen av blad och vad de Àr gjorda av. Titta ocksÄ pÄ sÀkerhetsfunktionerna.

Rakhuvud

Rakhuvudet sitter pÄ Ànden av ett handtag. Huvudet Àr det som ger dig din rakning. Det finns dock olika typer av huvuden och detta korrelerar med hur nÀra knivarna skÀr. Du kan fÄ en normal eller nÀra rakning samt en kÀnslig eller skonsam rakning. Vissa kvinnor föredrar de normala rakhuvudena eftersom de kÀnner att det Àr lÀttare att fÄ en nÀra rakning pÄ benen och sedan fÄ dem rena med nÄgot som babyolja eller fuktighetskrÀm mellan rakningarna.

Ett annat alternativ Àr en kÀnslig rakapparat. Denna ger dig en sÄ nÀra rakning som möjligt, men den kan vara mer irriterande att anvÀnda och huden kan reagera pÄ din rakningsstil. Om du anvÀnder den hÀr typen av rakhyvel ska du se till att du anvÀnder rÀtt rakkrÀm eller lotion pÄ dina ben och att du inte glömmer att trycka pÄ sÄ att det ger bÀsta möjliga rakning.

Utformning

MÄnga kvinnor bryr sig bara om att fÄ en nÀra och ren rakning och inte sÄ mycket om hur rakhyveln Àr utformad. Vissa företag kommer dock att ge dig en bra uppfattning om vad olika rakblad kommer att göra med din hud. Om du inte vill betala mer pengar för en mer aggressiv rakhyvel kanske du vill dra nytta av den hÀr funktionen.

Handtaget

Återigen Ă€r detta nĂ„got som kan anses vara mer attraktivt Ă€n en rakhyvel med samma funktioner, men du kommer att upptĂ€cka att handtaget kommer att vara format pĂ„ olika sĂ€tt för olika modeller och tillverkare. Handtagen mĂ„ste vara bekvĂ€ma att hĂ„lla i för att du ska fĂ„ en bĂ€ttre rakning. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att dina hĂ€nder inte glider, för om de gör det kan det sluta med att rakhyveln skĂ€r huden istĂ€llet för hĂ„ret.

Slutsats

SÄ dÀr har ni det, mina damer. Detta Àr nÄgra av de saker som du bör tÀnka pÄ innan du köper din rakhyvel. Det finns andra faktorer som till exempel rakbladets förmÄga att hÄlla sig vass och om det Àr prisvÀrt, men det hÀr Àr bara nÄgra saker att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer ut det bÀsta rakbladet för din typ av hud och hÄr.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button