Elektronik

Slow Juicer BĂ€st i Test 2024

En riktigt bra slow juicer kallpressar din juice och hjÀlper dig dÀrför att bevara mer av nÀringsÀmnena, vitaminerna och mineralerna i dina frukter och grönsaker. Men det finns fler fördelar Àn sÄ, dessa kan du lÀsa mer om lite lÀngre ner i detta inlÀgget!

I detta testet har vi jÀmfört Ärets bÀsta slow juicers och hÀr Àr vÄra favoriter:

BĂ€st i Test
omegla horisontal
4.8/5
Riktigt Bra +Extra Munstycken till Matlagning
Premium
4.9/5
Effektiv Juicepress som tar Hela Frukter & Grönsaker
PrisvÀrd
4.6/5
PrisvÀrd Slow Juicer som Àr LÀtt att Rengöra
Billig
4.4/5
 LÀttanvÀnd & Praktisk Juicepress

Köpguide: Slow Juicer BÀst i Test

I en slowjuicer anvÀnds ett enda skÀrblad för att mala upp livsmedel i lÄg hastighet, vilket bidrar till att bevara vÀrmekÀnsliga enzymer som hjÀlper till med matsmÀltningen. VÀrme Àr en fiende till dessa nyttiga enzymer, sÄ du vill undvika att överhetta dem under juiceprocessen. NÀr du gör juice i hög hastighet fÄr du en massa skum ovanpÄ din dryck. Detta skum kan orsakas av oxidering av juicens yta och nedbrytning av juicens cellstruktur.

NÀr du köper en slow juicer finns det mÄnga saker att tÀnka pÄ, frÄn funktioner och design till kostnaden.

TÀnk pÄ Detta nÀr du ska Köpa en Slow Juicer

Det första du ska göra nÀr du letar efter en slow juicer Àr att bestÀmma vad du vill anvÀnda den till. Om du bara ska göra juice dÄ och dÄ kanske du kan klara dig med en billigare modell. Om du dÀremot planerar att göra det oftare eller har en stor familj kan det vara vÀrt att spendera mer pengar pÄ en mer hÄllbar maskin som klarar av den extra arbetsbelastningen.

HÀr Àr viktiga faktorer att tÀnka pÄ nÀr du köper din nya juicepress:

Motorns Kraft

En slow juicer med en kraftfull motor Àr suverÀn för dem som vill safta hela grönsaker och frukter utan att skÀra dem i mindre bitar. En slow juicer med svag motor kan ha svÄrt att hantera hÄrda ingredienser som morötter eller betor, vilket ger dÄliga resultat.

Maskinens Utformning

Utformningen av en slow juicer kan vara den avgörande faktorn för vissa mÀnniskor. Du bör övervÀga vilken typ av design du gillar och om den passar in i ditt kök. Vissa slow juicers Àr eleganta och moderna, medan andra Àr mer traditionella och kan ta mer plats i ditt kök. Utformningen av din maskin kommer ocksÄ att pÄverka hur bra den fungerar. Om du till exempel vill ha en maskin som kan hantera bladgrönsaker och göra nötmjölk, vill du ha en med flera tillbehör (som den hÀr).

Juice-Kvalitet

Du bör ocksÄ tÀnka pÄ hur mycket juice du fÄr frÄn varje frukt eller grönsak som du lÀgger i juicepressen. Detta Àr viktigt om du gillar att göra smoothies eftersom du vill att alla ingredienser ska blandas utan att det kommer in bitar av fruktkött i slutet (vilket kan fÄ din dryck att smaka konstigt).

Pris

Slutligen bör du övervÀga hur mycket pengar du Àr villig att spendera pÄ en slow juicer innan du köper en! Det finns en del högklassiga modeller som ger mycket valuta för pengarna, men det finns ocksÄ mÄnga billigare alternativ om det Àr ont om pengar i din budget just nu!

Rengöring

Det Àr viktigt hur lÄng tid det tar att rengöra juicepressen. Du vill inte tillbringa mer tid med att stÀda Àn med att göra juice.

Storleken pÄ din Familj och ditt Kök

Om du har en stor familj och bor i ett litet kök kan du övervÀga att skaffa en större slowjuicer. DÄ kan du göra mer juice pÄ en gÄng och spara tid pÄ att vÀnta pÄ att den ska bli klar med juiceproduktionen.

Andra Funktioner

Det finns flera olika typer av slow juicers tillgÀngliga idag. Vissa lÄter dig bara safta frukt och grönsaker, medan andra ocksÄ kan göra nötter och andra livsmedel, t.ex. barnmat. Om detta intresserar dig ska du se till att maskinen har alla dessa funktioner innan du köper en.

Om du planerar att göra fruktjuice Àr det bÀttre att anvÀnda en centrifug Àn en masticerings- eller tritureringsmaskin. Centrifuger Àr mindre effektiva nÀr det gÀller att extrahera juice frÄn bladgrönsaker och andra fiberrika grönsaker, men de Àr utmÀrkta nÀr det gÀller att safta mjuka frukter som jordgubbar och bananer. Triturerande maskiner utmÀrker sig Ä andra sidan för att safta bladgrönsaker men kÀmpar med hÄrdare frukter som Àpplen och pÀron.

Om du planerar att göra juice dagligen eller flera gÄnger i veckan bör du övervÀga att köpa en masticerande juicepress. Dessa maskiner tenderar att vara dyrare Àn centrifugalpressar men Àr ocksÄ mer hÄllbara och lÀttare att rengöra. Om du inte planerar att anvÀnda din juicemaskin ofta kan en billig centrifugalmodell vara rÀtt vÀg att gÄ.

 

Utrymme

Masticerande juicepressar brukar ta mer plats Àn centrifugalmodeller pÄ grund av deras större motorer och andra delar. Om du har begrÀnsat bÀnkutrymme eller inte vill att nÄgot skrymmande ska ta upp plats i köket bör du övervÀga en centrifugalmodell.

Om du bara ska göra juice dÄ och dÄ eller om det bara Àr för dig sjÀlv, fungerar vilken slow juicer som helst. Men om du planerar att göra juice regelbundet till dig sjÀlv eller andra, kan valet mellan masticerande och centrifugalmodeller bero mer pÄ personliga preferenser Àn nÄgot annat.

Fördelar med en Slow Juicer

Slow juicers Àr ett bra val för dem som vill utvinna mer juice, vilket ger andra fördelar. Slow juicers Àr billigare Àn snabba och de kan anvÀndas för att göra mer Àn bara juice.

HÀr Àr nÄgra av fördelarna med en slow juicer:

  • Slow juicers vĂ€rms inte upp

Den största nackdelen med snabba juicepressar Àr att de vÀrms upp under drift. Detta kan leda till att nÀringsÀmnena i maten bryts ner eller skadas av vÀrmen. Slow juicers har inte detta problem eftersom de endast arbetar vid lÄga hastigheter. Som ett resultat fÄr du mer nÀringsÀmnen frÄn dina produkter och mindre vÀrmeexponering Àn en snabb juicemaskin.

  • Slow juicers har fĂ€rre delar

Slow juicers har fĂ€rre delar Ă€n snabba, vilket gör dem lĂ€ttare att rengöra och underhĂ„lla. Även om detta inte Ă€r ett problem för de flesta mĂ€nniskor Ă€r det vĂ€rt att nĂ€mna eftersom det Ă€r ytterligare en fördel med slow juicer jĂ€mfört med snabb juicepress.

  • Bevarande av nĂ€ringsĂ€mnen

Slow juicers bevarar fler vitaminer, mineraler och antioxidanter Àn andra maskiner eftersom de inte vÀrmer maten under extraktionen som traditionella centrifugalmodeller gör. Detta innebÀr att du fÄr ut mer nÀringsvÀrde ur din juice.

  • Skonsamt för din kropp

Den lÄngsamma pressmetoden skapar inga vÀrmespikar eller tryckspikar som kan skada nÀringsÀmnen eller enzymer i din juice. Detta innebÀr att det inte sker nÄgon oxidation eller nedbrytning av dessa element. Det betyder ocksÄ att din kropp utsÀtts för mindre pÄfrestningar under denna process Àn nÀr du gör juice med konventionella maskiner.

  • Mindre avfall

Eftersom det inte finns nÄgra vÀrmespikar eller tryckspikar blir det mindre spill under processen. Det betyder att du inte behöver slÀnga lika mycket fruktkött nÀr du gör din juice hemma med den hÀr maskinen jÀmfört med andra typer av maskiner som inte utnyttjar den hÀr tekniken Ànnu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button